Geboorte koekjes met muisjes

2 november 2020
Geboorte koekjes met muisjes
25

Vandaag trappen we weer eens een themaweek af! Het idee ontstond in augustus toen ik deze geboorte koekjes met muisjes stond te maken voor de babyshower van een goede vriendin. De vraag naar recepten voor een babyshower en kraamhapjes is groot en na een korte brainstorm hadden we zóveel ideeën dat we het tijd vonden voor een heuse ‘babyweek’. Overal geven we ook tips hoe je de baksels kunt voorbereiden en invriezen zodat je op het moment zelf bijna niets meer hoeft te doen. Want als kersverse ouders heb je het al druk genoeg. En als je de recepten maakt voor een babyshower staat er ook vast genoeg op je planning waardoor snelle en makkelijke recepten welkom zijn. Tijd om te beginnen met het recept voor deze geboorte koekjes met witte chocolade en muisjes!

Geboorte koekjes met muisjes

Deze brosse koekjes zijn perfect voor een babyshower of als kraamhapje. De shortbread geboorte koekjes met muisjes zijn ook nog eens makkelijk te maken.
Porties: 16 koekjes

Ingrediënten

  • 125 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 150 gram bloem

Ter decoratie

  • 150 gram witte chocolade
  • blauwe en/of roze muisjes

Instructies

  • Mix de boter en poedersuiker romig. Voeg het vanille-extract en mix er vlot doorheen.
  • Als laatst voeg je de bloem toe, mix tot een stevig koekjesdeeg.
  • Maak een rol van het deeg en wikkel deze in folie. De rol was bij mij ongeveer 4 cm in doorsnede. Leg de rol deeg minimaal een uur in de koelkast zodat het kan rusten.
  • Snij de rol deeg in plakjes van ongeveer 1 cm dik en leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in ongeveer 14 minuten op 175 °C (boven- en onderwarmte) gaar, of tot de randjes goudbruin zijn.
  • Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je de chocolade au bain marie smelten.
  • Dip de koekjes voor de helft in de chocolade, leg ze op een vel bakpapier en strooi er muisjes overheen. Laat de chocolade volledig uitharden.
Tips

Je kunt deze geboorte koekjes eenvoudig voorbereiden. De koekjes zelf (zonder chocolade en muisjes) bewaar je tot 3 maanden in de vriezer. Na ontdooien hoef je ze alleen nog maar in de chocolade te dippen. Invriezen met chocolade en muisjes raad ik niet aan, door vocht bij het ontdooien worden ze daar niet mooier op.

Bewaren

Als je de koekjes bewaart in een trommel, Kun je ze 2-3 weken bewaren.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

  1. Vincent schreef:

    Is 4 cm niet wat klein? Als ik de foto zie zien ze er groter uit, of worden ze bij het bakken wat groter?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt ze zo groot of klein maken als je wilt.

  2. Lidewij schreef:

    Dag Laura,

    als je de koekjes zou invriezen, bak je ze dan eerst of vries je het deeg in? Indien ongebakken, raad je dan aan om ze in een rol in te vriezen of in plakjes?
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan eigenlijk allemaal! Net wat je zelf handiger vindt. Ik vries het liefst het deeg in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *