‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

Gepost: 3 november 2020 Laatst bewerkt: 10 april 2024
‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

Inmiddels weten jullie wel dat ik gék ben op het maken van truffels met koekjes als basis. Ook voor deze themaweek moesten er baby truffels op het blog verschijnen. Het idee was om de truffels te laten smaken naar beschuit met muisjes. Maar omdat fijn gemalen beschuit me niet erg smakelijk leek, heb ik gekozen voor lange vingers. En het resultaat was zalig!

Uiteindelijk hebben deze truffels dus weinig meer met beschuit met muisjes te maken, behalve dan natuurlijk dat het klassieke beschuit met muisjes zich erg goed laat vervangen door deze baby truffels. De vulling van de truffels kun je goed voorbereiden en invriezen tot de baby geboren is, dan hoeven ze alleen nog maar in de witte chocolade en muisjes gedipt te worden.

Beschuit met muisjes baby truffels

 

Beschuit met muisjes baby truffels

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 2 stemmen

‘Beschuit met muisjes’ baby truffels

Met slechts vier ingrediënten kun je deze heerlijke baby truffels maken die qua smaak doen denken aan het klassieke beschuit met muisjes.
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

 • 100 gram lange vingers
 • 100 gram MonChou (1 pakje)
 • 200 gram witte chocolade
 • muisjes roze of blauw

Instructies

 • Doe alle lange vingers in een blender of hakmolen en mix tot hele fijne kruimels.
 • Voeg de MonChou toe en kneed dit door de kruimels, er ontstaat nu een soort deeg.
 • Draai balletjes van dit ‘deeg’ en leg ze op een bord in de koelkast. Als ze lekker stevig zijn, dan smelt je de chocolade. Smelt twee derde van de chocola au bain-marie. Als dat gesmolten is, haal je de kom van de pan en voeg je de rest van de chocolade toe. Roer door tot dit ook helemaal gesmolten is.
 • Haal de truffels uit de koelkast en dip deze een voor een in de chocola. In dit artikel heb ik wat handige tips voor het dippen van je truffels.
 • Na het dippen strooi je bovenop wat gekleurde muisjes. Laat de chocola helemaal uitharden voor je de truffels serveert.
Tips

Ben je nu zwanger en wil je dit hapje voorbereiden voor de geboorte? Maak de truffels dan t/m stap 3 en vries tot drie maanden in. Eenmaal ontdooid en in de chocolade gedipt blijven de truffels in de koelkast nog tot 4 dagen goed.
Bewaren

Meer weten over het bewaren van de truffels? Lees dan dit artikel op Handige Baktips. Al waren die tips hier niet nodig, ze waren zo op!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

10 reacties

 1. Marie schreef:

  Hoi Laura,
  leuk idee, ik ben op zoek naar iets dat ik kan invriezen. Zou ik het ook met chocolade en muisjes in kunnen vriezen?
  Groetjes, Marie

  1. Laura's Bakery schreef:

   Nee, vandaar dat ik ook omschrijf om dat niet te doen. Muisjes worden erg lelijk bij het ontdooien.

 2. Sara schreef:

  Het werkte fantastisch
  Maar de smaak was niet zo goed gelukt

  1. Laura's Bakery schreef:

   Wat jammer! Ik vond ze juist erg lekker en mijn team aan proevers ook 🙂

 3. Laura schreef:

  Kun je de muisjes ook binnen in doen? Door ze mee te rollen in het balletje voordat je ze dipt? Zodat je ze kan gebruiken bij een gender reveal? Ik vries ze daarna dan niet in maar bewaar ze in de koelkast.

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat kan vast! Ik ben wel heel benieuwd hoe dat eruit komt te zien 🙂

 4. Laura schreef:

  Ga ik proberen vandaag!

 5. Lijda schreef:

  Kan ik de monchou ook door iets anders vervangen, ze lusten hier geen kaas🤣

 6. Nane schreef:

  Hoi Laura,

  Hoe lang moeten de balletjes in de koelkast stevig worden? En hoe lang duurt het uitharden van de chocola ongeveer? Raad je aan het in de koelkast uit te laten harden of op kamertemperatuur?

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik vermoed ongeveer een uurtje voor de balletjes en hetzelfde voor de chocolade, wellicht iets langer. Ligt eraan hoe warm het is en kan zowel in de koelkast (maar dan kunnen ze wel soms wat dof worden) als buiten de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept