Inmiddels weten jullie wel dat ik gék ben op het maken van truffels met koekjes als basis. Ook voor deze themaweek moesten er baby truffels op het blog verschijnen. Het idee was om de truffels te laten smaken naar beschuit met muisjes. Maar omdat fijn gemalen beschuit me niet erg smakelijk leek, heb ik gekozen voor lange vingers. En het resultaat was zalig!
Uiteindelijk hebben deze truffels dus weinig meer met beschuit met muisjes te maken, behalve dan natuurlijk dat het klassieke beschuit met muisjes zich erg goed laat vervangen door deze baby truffels. De vulling van de truffels kun je goed voorbereiden en invriezen tot de baby geboren is, dan hoeven ze alleen nog maar in de witte chocolade en muisjes gedipt te worden.
Hoi Laura,
leuk idee, ik ben op zoek naar iets dat ik kan invriezen. Zou ik het ook met chocolade en muisjes in kunnen vriezen?
Groetjes, Marie
Nee, vandaar dat ik ook omschrijf om dat niet te doen. Muisjes worden erg lelijk bij het ontdooien.
Het werkte fantastisch
Maar de smaak was niet zo goed gelukt
Wat jammer! Ik vond ze juist erg lekker en mijn team aan proevers ook 🙂
Kun je de muisjes ook binnen in doen? Door ze mee te rollen in het balletje voordat je ze dipt? Zodat je ze kan gebruiken bij een gender reveal? Ik vries ze daarna dan niet in maar bewaar ze in de koelkast.
Dat kan vast! Ik ben wel heel benieuwd hoe dat eruit komt te zien 🙂
Ga ik proberen vandaag!
Kan ik de monchou ook door iets anders vervangen, ze lusten hier geen kaas🤣
Hoi Laura,
Hoe lang moeten de balletjes in de koelkast stevig worden? En hoe lang duurt het uitharden van de chocola ongeveer? Raad je aan het in de koelkast uit te laten harden of op kamertemperatuur?
Ik vermoed ongeveer een uurtje voor de balletjes en hetzelfde voor de chocolade, wellicht iets langer. Ligt eraan hoe warm het is en kan zowel in de koelkast (maar dan kunnen ze wel soms wat dof worden) als buiten de koelkast.