5x snelle en makkelijke kraamhapjes

5 november 2020 Laatst bewerkt: 29 maart 2023
5x snelle en makkelijke kraamhapjes
30

Van de mensen in mijn omgeving heb ik één ding meegekregen, zodra je baby eenmaal geboren is heb je ontzettend weinig tijd over voor andere dingen. Kraamvisite hapjes moeten dus snel en makkelijk zijn, net zoals beschuit met muisjes. Daar hoorde ik meteen een leuke uitdaging in en dus bedacht ik deze 5 snelle en makkelijke kraamvisite hapjes (trouwens ook erg leuk voor babyshowers), waarbij dippen in chocolade een belangrijk onderdeel is. Ook geef ik tips tot in hoeverre de hapjes voorbereid en bewaard kunnen worden.

Soepstengels met witte chocolade muisjes

Soepstengels met witte chocolade muisjes

Bij de soepstengels kun je het zo gek maken als je wilt. Ik dipte de helft van de soepstengel in de witte chocolade en strooide er daarna wat muisjes overheen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen het bovenste puntje dippen, zo heb je ook een redelijk verantwoord kraamhapje voor kleine kinderen.

  • 1 pak soepstengels
  • 250 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht.

Dip de soepstengels in de chocolade, dit gaat gemakkelijk door de chocolade in een (smal) glas te doen. Strooi er wat muisjes overheen.

Leg de soepstengels op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

Oreo lolly's met muisjes

Oreo lolly’s met muisjes

Eigenlijk kun je allerlei soorten Oreo’s dippen in chocolade en vervolgens in muisjes, maar het staat extra feestelijk als je er een ijsstokje insteekt.

  • 1 rol Oreo’s (13 stuks)
  • 75 gram melkchocolade
  • 13 ijsstokjes
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Duw tussen elke Oreo een ijsstokje. Als je dit met beleid doet en de Oreo aan beide koekkanten stevig vasthoudt, zou dit prima moeten gaan.*

Dip de Oreo’s voor de helft in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf glijden en dip dan in de muisjes. Leg op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

* Lukt het niet of wil je de Oreo lolly’s heel stevig maken? Haal dan 1 kant van het koekje eraf, steek het in chocolade gedipte ijsstokje ertussen en doe het koekje er weer op. Laat de chocolade uitharden voordat je verder gaat.

Soesjes met muisjes

Soesjes met muisjes

Dit vond ik de allerlekkerste combinatie. Om de één of andere reden smaken de knapperige muisjes extra lekker bij een romig soesje. Helaas zijn soesjes niet zo lang van tevoren te maken en kun je ze ook niet met muisjes en al invriezen (de kleurstof op de muisjes wordt erg lelijk bij het ontdooien), maar als je de soesjes hebt voorbereid of kant-en-klaar hebt gekocht dan heb je ze zó gemaakt.

  • 15 slagroom soesjes
  • 100 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is en giet in een kommetje.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Dip elk soesje in de gesmolten chocolade en vervolgens in de muisjes. Leg op het bakpapier en laat volledig uitharden. Bewaar maximaal drie dagen in de koelkast.

Marshmallows met witte chocolade en muisjes

Marshmallows met witte chocolade en muisjes

Ben jij ook zo gek op marshmallows? Ik wel. En de meeste kinderen trouwens ook, dus dit is een erg leuk kraamhapje als er meer kleintjes in huis rondwandelen of op bezoek komen.

  • 1 zak witte marshmallows
  • 200 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Dip de marshmallows in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf glijden en dip dan in de muisjes. Leg op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

Lange vingers met witte chocolade en muisjes

Lange vingers met witte chocolade en muisjes

Lange vingers met witte chocolade en muisjes komen net zoals de soepstengels qua smaak erg bij het beschuit met muisjes in de buurt. Maar het ziet er dan natuurlijk wel een stuk feestelijker uit. Qua smaak vind ik witte chocolade hier absoluut het beste bij passen.

  • 1 pak lange vingers
  • 200 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Dip de lange vingers in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf glijden en dip dan in de muisjes. Leg op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

Dat waren de snelle en makkelijke hapjes voor een babyshower! Houd Laura’s Bakery deze week ook goed in de gaten, want er komen nog meer zoete recepten in baby-thema online. Wat was jouw favoriet tot nog toe?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

  1. Marleen van Dijk schreef:

    Wat leuk!! Deze leuke recepten hadden we paar maanden geleden hier moeten hebben! Nog een tip, ivm weinig tijd: in plaats van chocolade kun je ook witte chocoladepasta gebruiken. Is lekker makkelijk en snel. Heerlijk ook ipv beschuit, cupcakes bakken (kan super in verlof) invriezen. Zijn snel ontdooid, dan witte chocoladepasta en muisjes erop. Heerlijk!!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hele goede tip! Dankjewel!

  2. DW schreef:

    Super leuke recepten!
    Ik heb een vraagje! Worden de lange vingers niet zacht als het een paar dagen van tevoren gemaakt wordt?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je ze in een goed afgesloten bak bewaart vind ik zelf van niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *