Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

5x snelle en makkelijke kraamhapjes

Laura Kieftdoor Laura Kieft
05 november 2020
in Feestdagen, Geboorte, Klein Gebak
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept
5x snelle en makkelijke kraamvisite hapjes

Van de mensen in mijn omgeving heb ik één ding meegekregen, zodra je baby eenmaal geboren is heb je ontzettend weinig tijd over voor andere dingen. Kraamvisite hapjes moeten dus snel en makkelijk zijn, net zoals beschuit met muisjes. Daar hoorde ik meteen een leuke uitdaging in en dus bedacht ik deze 5 snelle en makkelijke kraamvisite hapjes (trouwens ook erg leuk voor babyshowers), waarbij dippen in chocolade een belangrijk onderdeel is. Ook geef ik tips tot in hoeverre de hapjes voorbereid en bewaard kunnen worden.

Soepstengels met witte chocolade muisjes

Bij de soepstengels kun je het zo gek maken als je wilt. Ik dipte de helft van de soepstengel in de witte chocolade en strooide er daarna wat muisjes overheen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook alleen het bovenste puntje dippen, zo heb je ook een redelijk verantwoord kraamhapje voor kleine kinderen.

  • 1 pak soepstengels
  • 250 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht.

Dip de soepstengels in de chocolade, dit gaat gemakkelijk door de chocolade in een (smal) glas te doen. Strooi er wat muisjes overheen.

Leg de soepstengels op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

Oreo lolly’s met muisjes

Eigenlijk kun je allerlei soorten Oreo’s dippen in chocolade en vervolgens in muisjes, maar het staat extra feestelijk als je er een ijsstokje insteekt.

  • 1 rol Oreo’s (13 stuks)
  • 75 gram melkchocolade
  • 13 ijsstokjes
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Duw tussen elke Oreo een ijsstokje. Als je dit met beleid doet en de Oreo aan beide koekkanten stevig vasthoudt, zou dit prima moeten gaan.*

Dip de Oreo’s voor de helft in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf glijden en dip dan in de muisjes. Leg op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

* Lukt het niet of wil je de Oreo lolly’s heel stevig maken? Haal dan 1 kant van het koekje eraf, steek het in chocolade gedipte ijsstokje ertussen en doe het koekje er weer op. Laat de chocolade uitharden voordat je verder gaat.

Soesjes met muisjes

Dit vond ik de allerlekkerste combinatie. Om de één of andere reden smaken de knapperige muisjes extra lekker bij een romig soesje. Helaas zijn soesjes niet zo lang van tevoren te maken en kun je ze ook niet met muisjes en al invriezen (de kleurstof op de muisjes wordt erg lelijk bij het ontdooien), maar als je de soesjes hebt voorbereid of kant-en-klaar hebt gekocht dan heb je ze zó gemaakt.

  • 15 slagroom soesjes
  • 100 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is en giet in een kommetje.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Dip elk soesje in de gesmolten chocolade en vervolgens in de muisjes. Leg op het bakpapier en laat volledig uitharden. Bewaar maximaal drie dagen in de koelkast.

Marshmallows met witte chocolade en muisjes

Ben jij ook zo gek op marshmallows? Ik wel. En de meeste kinderen trouwens ook, dus dit is een erg leuk kraamhapje als er meer kleintjes in huis rondwandelen of op bezoek komen.

  • 1 zak witte marshmallows
  • 200 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Dip de marshmallows in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf glijden en dip dan in de muisjes. Leg op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

Lange vingers met witte chocolade en muisjes

Lange vingers met witte chocolade en muisjes komen net zoals de soepstengels qua smaak erg bij het beschuit met muisjes in de buurt. Maar het ziet er dan natuurlijk wel een stuk feestelijker uit. Qua smaak vind ik witte chocolade hier absoluut het beste bij passen.

  • 1 pak lange vingers
  • 200 gram witte chocolade
  • muisjes

Snijd de chocolade in stukjes. Smelt 2/3e deel van de chocolade au bain-marie. Haal van het vuur en voeg het overige 1/3e deel chocolade toe. Roer tot het volledig gesmolten is.

Leg een vel bakpapier klaar op het aanrecht en giet de muisjes in een plat kommetje.

Dip de lange vingers in de chocolade, laat overtollige chocolade eraf glijden en dip dan in de muisjes. Leg op het vel bakpapier tot de chocolade uitgehard is en bewaar tot twee weken in een afgesloten trommel.

Dat waren de snelle en makkelijke hapjes dan! Hou Laura’s Bakery deze week ook goed in de gaten, want er komen nog meer zoete recepten in baby-thema online. Wat was jouw favoriet tot nog toe?

Vorige post

Volgende post

Kleine donuts met muisjes
Popcorn met muisjesPopcorn met muisjes uitgelicht

Related Posts

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft
30 december 2020
2

Als...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft
29 december 2020
6

Oliebollen...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft
27 december 2020
3

Deze...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 2

  1. Marleen van Dijk says:
    3 maanden geleden

    Wat leuk!! Deze leuke recepten hadden we paar maanden geleden hier moeten hebben! Nog een tip, ivm weinig tijd: in plaats van chocolade kun je ook witte chocoladepasta gebruiken. Is lekker makkelijk en snel. Heerlijk ook ipv beschuit, cupcakes bakken (kan super in verlof) invriezen. Zijn snel ontdooid, dan witte chocoladepasta en muisjes erop. Heerlijk!!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Hele goede tip! Dankjewel!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • KOOKTIP! Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.⁠
⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#galette #hartigetaart #pompoen #geitenkaas #vegetarisch
  • NIEUW! Moussaka, een heerlijke ovenschotel met aubergine en kaneel die al heel lang op mijn lijst stond om mee aan de slag te gaan. Het resultaat was ongelofelijk lekker. Een echt comfort food recept waarmee de blue monday geen kans meer maakt 😄⁠.⁠
⁠
Het recept vind je vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#moussaka #kooktip #ovenschotel
  • Een bananenbrood met een vleugje chocolade. Bij het aansnijden van dit gemarmerde bananenbrood word je door ieder plakje verrast!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #marmercake #chocolade #zondagbakdag
  • NIEUW! Ben je dol op vanillecake maar moet je deze i.v.m. een allergie zonder ei maken? Dat komt goed uit, speciaal voor jou ontwikkelde ik dit ei-vrije vanillecake recept. De cake is trouwens niet veganistisch, want ik wilde deze versie zo dicht mogelijk bij het origineel houden en het recept bevat daarom o.a. roomboter. Maar ook daar ga ik binnenkort mee aan de slag!⁠
⁠
Het recept vind je nu op het blog, link in bio > @laurasbakery. ⁠
⁠
#eivrijecake #bakkenzonderei #cake
  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post
Popcorn met muisjes uitgelicht

Popcorn met muisjes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Wit brood

20 januari 2021

Moussaka

18 januari 2021
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-4

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

Moussaka

door Laura Kieft-18 januari 2021-15

Alle keren dat ik tot nu toe moussaka had gegeten, bevatte dit Griekse gerecht geen aardappelen. Wat zeg ik; in mijn Griekse kookboek staat het ook op die manier. Maar ineens kwam ik allerlei versies...

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-16

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-19

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-16

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-7

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-8

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-5

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan