Bramen ijsjes

28 augustus 2015
11

bramen ijsjes 1a

Op de dag dat ik bramen ging plukken was het prachtig weer. Het was windstil en de struiken stonden in de volle zon, misschien was het zelfs wel een beetje te warm. Gezien de doorns in de struiken stond ik in een lange spijkerbroek, dichte schoenen en een t-shirt te plukken. Niet ideaal, maar om nou in een korte broek tussen die struiken te staan leek mij ook niet zo praktisch. Tijdens het plukken stond ik gelijk te bedenken wat ik allemaal wilde maken en door dat warme zonnetje bedacht ik vooral verfrissende recepten. Het werden uiteindelijk bramen ijsjes die ik gelijk de volgende dag maakte. Omdat ik niet wilde dat mijn ijsjes vol met pitjes zouden zitten, zeefde ik deze uit de gepureerde bramen. Dat is niet per se nodig, maar het geeft de ijsjes een mooie gladde structuur en je hebt geen last van pitjes die tussen je tanden en kiezen blijven zitten.

bramen ijsjes 2a

Bramen ijsjes

Zo in het bramen seizoen kun je deze bessen volop plukken en er recepten mee maken, bramen ijsjes bijvoorbeeld! Die zijn niet ingewikkeld en heel lekker!
Porties: 5 ijsjes

Ingrediënten

 • 300 gram bramen
 • 75 ml water
 • 25 gram suiker
 • 1 el citroensap

Instructies

 • Pureer de bramen met een staafmixer. Doe de bramenpuree in een zeef en druk de puree erdoor zodat je de pitjes eruit haalt.
 • Los de suiker op in het water, voeg daarna samen met het citroensap toe aan de bramenpuree, roer tot een egaal mengsel.
 • Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Wanneer je een Zoku gebruikt is je ijsje na ongeveer 6-7 minuten klaar. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt, moeten ze zeker zo’n 6 uur in de vriezer staan.
Tips

Je kunt deze bramen ijsjes ook zonder suiker maken, ze zullen dan alleen wat harder zijn en een grovere structuur hebben. Voor een gulden middenweg kun je eventueel ook honing gebruiken.

Bewaren

Wil je een paar bramen ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

bramen ijsjes 3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

4 reacties

 1. Ellen schreef:

  mmm, als het zonnetje weer gaat schijnen komen deze op de menu! 🙂

 2. Margot schreef:

  Wat zien ze er goed uit! Yumm!

 3. Trudy schreef:

  Ze zien er héérlijk uit! Ik kan ze bijna proeven 😉

 4. Tamara schreef:

  Lekkere ijsjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *