Bramen ijsjes

Gepost: 28 augustus 2015 Laatst bewerkt: 16 februari 2024
Bramen ijsjes
21

Op de dag dat ik bramen ging plukken was het prachtig weer. Het was windstil en de struiken stonden in de volle zon, misschien was het zelfs wel een beetje te warm. Gezien de doorns in de struiken stond ik in een lange spijkerbroek, dichte schoenen en een t-shirt te plukken. Niet ideaal, maar om nou in een korte broek tussen die struiken te staan leek mij ook niet zo praktisch.

Tijdens het plukken stond ik gelijk te bedenken wat ik allemaal wilde maken en door dat warme zonnetje bedacht ik vooral verfrissende recepten. Het werden uiteindelijk bramen ijsjes die ik gelijk de volgende dag maakte. Omdat ik niet wilde dat mijn ijsjes vol met pitjes zouden zitten, zeefde ik deze uit de gepureerde bramen. Dat is niet per se nodig, maar het geeft de ijsjes een mooie gladde structuur en je hebt geen last van pitjes die tussen je tanden en kiezen blijven zitten.

BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken

bramen ijsjes 2a
bramen ijsjes 3a

BRAMEN IJSJES recept

Recept afdrukken

5 van 1 stem

Bramen ijsjes

Zo in het bramen seizoen kun je deze bessen volop plukken en er recepten mee maken, bramen ijsjes bijvoorbeeld! Die zijn niet ingewikkeld en heel lekker!
Porties: 5 ijsjes

Ingrediënten

 • 300 gram bramen
 • 75 ml water
 • 25 gram suiker
 • 1 el citroensap

Instructies

 • Pureer de bramen met een staafmixer. Doe de bramenpuree in een zeef en druk de puree erdoor zodat je de pitjes eruit haalt.
 • Los de suiker op in het water, voeg daarna samen met het citroensap toe aan de bramenpuree, roer tot een egaal mengsel.
 • Giet het mengsel in de ijsvormpjes. Wanneer je een Zoku gebruikt is je ijsje na ongeveer 6-7 minuten klaar. Als je ijsvormpjes voor in de vriezer gebruikt, moeten ze zeker zo’n 6 uur in de vriezer staan.
Tips

Je kunt deze bramen ijsjes ook zonder suiker maken, ze zullen dan alleen wat harder zijn en een grovere structuur hebben. Voor een gulden middenweg kun je eventueel ook honing gebruiken.
Bewaren

Wil je een paar bramen ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Ellen schreef:

  mmm, als het zonnetje weer gaat schijnen komen deze op de menu! 🙂

 2. Margot schreef:

  Wat zien ze er goed uit! Yumm!

 3. Trudy schreef:

  Ze zien er héérlijk uit! Ik kan ze bijna proeven 😉

 4. Tamara schreef:

  Lekkere ijsjes!

 5. Marja schreef:

  Lekker!!!!
  Heb je misschien ook een recept met bramen,
  Dat in de airfryer gemaakt kan worden?
  Ik heb zelf tamme bramen (zonder doorns)
  Zijn ietwat flauwer van smaak.
  Ik heb vorig jaar jam van gemaakt met appel en
  1 overrijpe banaan, banaan maakt het zachter
  Van smaak.
  Groetjes van Marja64

  1. Laura's Bakery schreef:

   Ik heb helaas geen recept met bramen voor in de airfryer, maar wel leuk om te experimenteren 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *