Op de dag dat ik bramen ging plukken was het prachtig weer. Het was windstil en de struiken stonden in de volle zon, misschien was het zelfs wel een beetje te warm. Gezien de doorns in de struiken stond ik in een lange spijkerbroek, dichte schoenen en een t-shirt te plukken. Niet ideaal, maar om nou in een korte broek tussen die struiken te staan leek mij ook niet zo praktisch.
Tijdens het plukken stond ik gelijk te bedenken wat ik allemaal wilde maken en door dat warme zonnetje bedacht ik vooral verfrissende recepten. Het werden uiteindelijk bramen ijsjes die ik gelijk de volgende dag maakte. Omdat ik niet wilde dat mijn ijsjes vol met pitjes zouden zitten, zeefde ik deze uit de gepureerde bramen. Dat is niet per se nodig, maar het geeft de ijsjes een mooie gladde structuur en je hebt geen last van pitjes die tussen je tanden en kiezen blijven zitten.
BAKTIP: Ik gebruik de Zoku ijsmaker al jarenlang en ben er nog steeds ontzettend blij mee. Hiermee maak je binnen no-time meerdere ijsjes achter elkaar. Daarnaast kan je ook leuke effecten met laagjes, vullingen en stukjes fruit maken.
mmm, als het zonnetje weer gaat schijnen komen deze op de menu! 🙂
Wat zien ze er goed uit! Yumm!
Ze zien er héérlijk uit! Ik kan ze bijna proeven 😉
Lekkere ijsjes!
Lekker!!!!
Heb je misschien ook een recept met bramen,
Dat in de airfryer gemaakt kan worden?
Ik heb zelf tamme bramen (zonder doorns)
Zijn ietwat flauwer van smaak.
Ik heb vorig jaar jam van gemaakt met appel en
1 overrijpe banaan, banaan maakt het zachter
Van smaak.
Groetjes van Marja64
Ik heb helaas geen recept met bramen voor in de airfryer, maar wel leuk om te experimenteren 🙂