Tompouce oliebollen

Gepost: 27 december 2021 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
Tompouce oliebollen

Na het grandioze succes van mijn tompouce soesjes 2,5 jaar geleden mocht ook dit overheerlijke baksel niet langer op zich laten wachten: tompouce oliebollen. Man, man, wat is dit lekker. Een vers gebakken oliebol met een romige vulling van banketbakkersroom en een perfect roze fondant glazuur. Deze tompouce oliebollen stonden al sinds afgelopen zomer op mijn baklijst en opeens zag ik ze dit najaar bij vele oliebollenkramen liggen. Wellicht lagen ze er vorig jaar ook al, maar het valt je altijd pas op als je erop let. 😉

Samen met Baktotaal besloot ik dat het de hoogste tijd was dat jullie thuis ook aan de slag kunnen met deze zalige tompouce oliebollen. Omdat ik uit ervaring weet dat het roze glazuur vrij lastig is om zelf te maken, was ik blij dat ik op de site van Baktotaal  een pot met roze fondant glazuur vond, ideaal. De oliebollen bakte ik met behulp van de mix van Molen De Hoop, daar zit het gist al bij in dus daar hoef je alleen nog maar boter, ei en water aan toe te voegen. Wel zo makkelijk!

Voor je het weet heb je een plateau vol met deze lekkere tompouce oliebollen op tafel staan. Het beste van twee werelden als je het mij vraagt.

TIP. De banketbakkersroom heb ik op verschillende manieren in de oliebollen gespoten, horizontaal en verticaal in zigzag patroon. Kies vooral wat jij het mooist vindt! Bij het Laura’s Bakery team waren de meningen verdeeld.

Bouwhuis tompouce oliebollen-2a

 

tompouce oliebollen

Opslaan
Recept afdrukken

4 van 1 stem

Tompouce oliebollen

De lekkerste oliebollen die je dit jaar zult proeven: tompouce oliebollen met een romige vulling van banketbakkersroom en een laag roze glazuur.
Porties: 18 grote oliebollen

Ingrediënten

  • 500 gram Molen de Hoop oliebollenmix of recept voor oliebollen
  • 40 gram boter voor de oliebollenmix
  • 1 eidooier voor de oliebollenmix
  • 375 ml water voor de oliebollenmix
  • Brand New Cake roze fondant glazuur
  • 250 gram Brand New Cake banketbakkersroom mix of 2x recept voor banketbakkersoom
  • 625 ml water voor de banketbakkersroom mix
  • Eventueel: slagroom ter decoratie opgeklopt

Instructies

  • Volg de instructies op de verpakking van de oliebollenmix of volg de instructies op mijn recept voor oliebollen.
  • Hetzelfde geldt voor de banketbakkersroom, maak deze volgens de verpakking of volg mijn recept voor banketbakkersroom. Laat de room opstijven in de koeling.
  • Laat de oliebollen volledig afkoelen voordat je verder gaat met deze stap. Kijk hoe de oliebol het best blijft liggen op je werkblad, snijd de oliebol dan horizontaal in met een lang mes, maar niet volledig doormidden. Herhaal voor alle oliebollen.
  • Verwarm het fondant glazuur au bain-marie. Dip de bovenkant van elke oliebol erin, tot het punt waar je ‘m hebt ingesneden. Strijk indien nodig glad met een spatel. Laat het fondant uitharden.
  • Roer de banketbakkersroom eventueel nog even door, als deze erg stevig is geworden. Vul een spuitzak met een gekartelde spuitmond met de banketbakkersoom. Ik gebruikte de wilton 1M. Spuit de room zigzaggend in de opengesneden oliebollen.
  • Decoreer je tompouce oliebollen eventueel nog met toeven slagroom en ze zijn klaar om te serveren.
Bewaren

De oliebollen zijn het lekkerst als je ze binnen 1-2 dagen opeet. Invriezen kan eventueel ook, dan zijn ze tot 3 maanden houdbaar. De oliebollen warm je eenvoudig op in de oven of magnetron. Decoreer pas met glazuur en room op het moment dat je ze serveert (je kunt ze dan niet meer opwarmen).

Dit is een samenwerking met Baktotaal.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Ger van der Heijden schreef:

    Moet 100 bollen maken. Hoeveel glazuur heb ik bij benadering nodig?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat durf ik je niet te zeggen. 1 pot (300 gram) was bij mij in ieder geval genoeg voor 18 bollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept