Na het grandioze succes van mijn tompouce soesjes 2,5 jaar geleden mocht ook dit overheerlijke baksel niet langer op zich laten wachten: tompouce oliebollen. Man, man, wat is dit lekker. Een vers gebakken oliebol met een romige vulling van banketbakkersroom en een perfect roze fondant glazuur. Deze tompouce oliebollen stonden al sinds afgelopen zomer op mijn baklijst en opeens zag ik ze dit najaar bij vele oliebollenkramen liggen. Wellicht lagen ze er vorig jaar ook al, maar het valt je altijd pas op als je erop let. 😉
Samen met Baktotaal besloot ik dat het de hoogste tijd was dat jullie thuis ook aan de slag kunnen met deze zalige tompouce oliebollen. Omdat ik uit ervaring weet dat het roze glazuur vrij lastig is om zelf te maken, was ik blij dat ik op de site van Baktotaal een pot met roze fondant glazuur vond, ideaal. De oliebollen bakte ik met behulp van de mix van Molen De Hoop, daar zit het gist al bij in dus daar hoef je alleen nog maar boter, ei en water aan toe te voegen. Wel zo makkelijk!
Voor je het weet heb je een plateau vol met deze lekkere tompouce oliebollen op tafel staan. Het beste van twee werelden als je het mij vraagt.
TIP. De banketbakkersroom heb ik op verschillende manieren in de oliebollen gespoten, horizontaal en verticaal in zigzag patroon. Kies vooral wat jij het mooist vindt! Bij het Laura’s Bakery team waren de meningen verdeeld.
Moet 100 bollen maken. Hoeveel glazuur heb ik bij benadering nodig?
Dat durf ik je niet te zeggen. 1 pot (300 gram) was bij mij in ieder geval genoeg voor 18 bollen.