Kwarktaart Mango met aardbeien

31 maart 2015
23

Mango aardbeien kwarktaart

Als ik denk aan paastaarten, denk ik aan frisse smaken. Pasen hoort voor mij bij het voorjaar, het zonnetje dat weer begint te schijnen en daar horen voor mij dus ook frisse smaken bij. Met fruit het liefst. Toen Dr. Oetker mij vroeg of ik met één van hun Kwarktaart mixen een taart voor Pasen wilde gaan maken besloot ik al snel dat deze fris moest zijn. Maar het oog wil natuurlijk ook wat, en bij Pasen horen voor mij ook frisse (pastel) kleurtjes. De Dr. Oetker Kwarktaart Mango kende ik nog niet, dus die wilde ik wel eens gaan proberen. Deze besloot ik te gaan combineren met aardbeien. Een paar zichtbaar, maar ook een paar verstopt in de taart. Dat past wel bij Pasen toch?

Mango aardbeien kwarktaart

Kijk, dit is het pakje waar je naar moet zoeken in de winkel als jij deze Kwarktaart Mango met aardbeien ook wil gaan maken. Niet zo’n fan van mango? Dan kun je ook nog kiezen voor citroen, aardbei, bosvruchten of gewoon naturel. Ook niet dol op aardbeien of juist fan van een ander soort fruit? Vervang de aardbeien dan gerust voor jouw favoriete fruit.

Welke smaak je ook kiest, je zet sowieso een frisse en romige taart op tafel. En je hebt geen oven nodig, ook heel fijn!

Mango aardbeien kwarktaart

Koeltijd: 3 uur | Bereidingstijd: 20 minuten | Moeilijkheidsgraad: *

Mango aardbeien kwarktaart

Mango aardbeien kwarktaart

Mango aardbeien kwarktaart

Kwarktaart Mango met aardbeien

Maak een heerlijk frisse Kwarktaart Mango met aardbeien. Deze romige taart maak je zonder oven en kan niet mislukken.
Porties: 12 personen (24 cm vorm)

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Mango
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 40 ml water

Decoratie

  • 400 gram aardbeien (voor in en op de taart)
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker

Extra nodig

  • 24 cm springvorm
  • handmixer (met garden)
  • spuitzak met stervormige spuitmond

Instructies

Bereiding bodem

  • Bereid eerst de springvorm voor. Leg het bakpapier op de bodem, zet de rand erop en sluit de springvorm.
  • Smelt de boter en voeg hier het zakje met kruimelbodemmix aan toe. Roer door elkaar en verdeel over de bodem van de vorm. Druk met de bolle kant van een lepel de bodem stevig aan.

Bereiding taart

  • Maak ongeveer driekwart van de aardbeien schoon, gebruik hiervoor de grootste aardbeien zodat je de kleintjes ter decoratie kunt gebruiken.
  • Zet de aardbeien in het midden op de bodem, laat de randen vrij. Zo is het echt een verrassing bij het aansnijden.
  • Maak dan de kwarktaart vulling. Mix het water met de inhoud van het taartmix zakje op een lage stand tot een mengsel zonder klontjes. Voeg dan de kwark en slagroom toe. Mix op de hoogste stand 2 minuten door.
  • Giet de kwarkvulling in de vorm. Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Zet de taart tenminste 3 uur in de koelkast om op te stijven.

Decoreren

  • Klop de slagroom met suiker goed stijf en vul hier een spuitzak mee. De taart is goed voor 12 punten, dus ik maakte 12 toefjes slagroom.
  • Om dit mooi gelijkmatig te verdelen begin je met 4 toeven zoals op bovenstaande foto, de ruimtes ertussen vul je op met nog 2 toeven.
  • Plaats op elke toef een (halve) aardbei.
Tips

Als je de slagroom goed stijf klopt kun je de toeven een paar uur van de tevoren maken indien nodig. Niet zulke goede ervaringen met slagroom stijf kloppen? Je kunt dan ook nog een zakje Klopfix toevoegen.

Bewaren

Afgedekt in de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.

Mango aardbeien kwarktaart

Ziet hij er niet heerlijk uit? De taart zelf heb je echt in een handomdraai gemaakt, binnen een kleine 20 minuten kun je hem in de koelkast schuiven. Dan hoef je daarna alleen nog maar te wachten tot hij stevig genoeg is. Oh, en nog even decoreren natuurlijk. Dat is wel zo leuk!

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

32 reacties

  1. Joyce schreef:

    Deze klinkt als een taart voor op een lekker warme dag. Meestal vermijd ik werken met bakmixen, maar eigenlijk is het wel handig om op een drukke dag toch een taart op tafel te toveren

  2. Simone schreef:

    Ik heb deze gemaakt met mangosap in plaats van water, ook heerlijk!!!

  3. Ellen schreef:

    Ik heb nog nooit zo’n pakje gebruikt eigenlijk, maar ik moet toegeven dat het er ongelofelijk lekker uit ziet!

  4. Flora Munster schreef:

    Ziet er echt heel leuk uit!! Ben echt gek op mango dus deze ga ik zeker weten maken.
    Komen er nog recepten voor lekkere hapjes bij de paasbruch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Er komen nog een paar recepten aan, maar je kunt natuurlijk ook al kijken bij de bestaande recepten 😉

  5. Karima schreef:

    De taart ziet er heel erg mooi uit! En zo te lezen niet zo moeilijk om te maken.
    Maar was de taart ook lekker? Wat vond je van de smaak en de textuur?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vond hem heel lekker, iedereen hier trouwens! Lekker fris, zeker in combinatie met de aardbeien 🙂

  6. Margot schreef:

    Dat ziet er zeker heerlijk uit! En mooi ook!

  7. Bas schreef:

    Wauw! Heeft een zomers uiterlijk, en ziet er heerlijk uit!

  8. paula schreef:

    Ziet er zo goddelijk uit! Ik wilde hem maken. Alleen bij plus emte hadden ze de mango smaak allebei niet. Morgen maar eens naar AH. Hopen dat ze hem daar hebben:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      bij AH heb ik hem gezien 🙂

    2. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer dat je Kwarktaart Mango niet hebt kunnen vinden in jouw supermarkt. Dr. Oetker geeft daarom een aantal bakmixen weg aan degene die hem niet hebben kunnen vinden. Stuur vandaag voor 15.00 een berichtje met je adresgegevens naar info@oetker.nl

  9. Ramona schreef:

    Wilde vandaag alles in huis halen om dit met Pasen op tafel te zetten… maar zowel de jumbo als de ah of plus heeft hem niet, waar kan ik deze heerlijke t
    aart toch vinden… liefst voor pasen natuurlijk!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb hem bij AH (wel een grotere) hier gezien, een grote Deka ook als ik het mij goed herinner.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer dat je Kwarktaart Mango niet hebt kunnen vinden in jouw supermarkt. Dr. Oetker geeft daarom een aantal bakmixen weg aan degene die hem niet hebben kunnen vinden. Stuur vandaag voor 15.00 een berichtje met je adresgegevens naar info@oetker.nl

      1. Desiree schreef:

        Ah, had ik dat eerder geweten. Ik wilde deze taart maken met de Oaasdagen, maar ook hier greep ik mis bij de AH( en de Coop en Boni)

  10. Dat ziet er echt heerlijk uit!

    XO

  11. Martine schreef:

    Hey, Laura. Ik gebruik normaal ook nooit mixen, maar dit lijkt me heerlijk!
    Helaas lust mijn echtgenoot geen kwark. Zou ik die kunnen vervangen door mascarpone (dat lust hij wel), denk je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je krijg een compleet andere smaak natuurlijk, ik weet niet of het er lekkerder op wordt. Maar qua structuur denk ik dat het ook wel moet lukken.

  12. Liza schreef:

    Heee Laura
    Ik kan de Dr. Oetker mix nergens vinden al bij verschillende winkels geweest

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb hem zelf bij AH zien staan (groot filiaal). Je zou ook de naturel mix kunnen kopen en dan kwark met mango smaak, dan krijg je redelijk hetzelfde effect.

    2. Laura's Bakery schreef:

      Wat jammer dat je Kwarktaart Mango niet hebt kunnen vinden in jouw supermarkt. Dr. Oetker geeft daarom een aantal bakmixen weg aan degene die hem niet hebben kunnen vinden. Stuur vandaag voor 15.00 een berichtje met je adresgegevens naar info@oetker.nl

  13. Anne-Marie schreef:

    Ik zie dat ik te laat ben, maar ik heb ook de manga niet kunnen vinden.
    Doe het nu maar met kwark aardbei. Wel jammer.
    , de kleur paste zo mooi bij Pasen. Prettige dagen allemaal.

  14. Roos schreef:

    Ik kon het pakje met de mango smaak ook niet vinden in de supermarkt en heb de naturel versie gekocht. Vervolgens een blikje met mango’s gekocht, uit laten lekken en de mango gepureerd zonder het vocht. Vervolgens je gepureerde emulsie in een maatbeker en dan water toevoegen tot 400ml en dat gebruiken in plaats van het water. Werkte perfect, superlekker resultaat!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Slim opgelost! Dat kan ook prima inderdaad 🙂

  15. Anne schreef:

    Ik ga deze ook maken, maar dan gewoon met kwark, slagroom, gelatine en echte mango, dat is zo simpel, en veel lekkerder dan kant en klare poederpakjes!

  16. Julia schreef:

    Zal deze taart ook lekker zijn met bastogne bodem?

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat denk ik wel!

  17. Debora schreef:

    Laura, ik heb je mango kwarktaart met aardbeien uit je nieuwste boek gemaakt. Toen ik de mangopuree met gelatine erdoorheen door het kwarkmengsel roerde was het niet egaal maar met wat kleine klontjes, hoewel het mangopuree mengsel wel afgekoeld was tot kamertemperatuur. Hoe kan dit komen? Ik heb ‘m wel gewoon verder afgemaakt, en hoop dat ie toch lekker is.

    1. Laura Kieft schreef:

      Dat is niet gek hoor, ik heb de taart vele malen opnieuw gemaakt en had dat zelf ook iedere keer. Het lijkt een soort reactie te zijn van de mango met gelatine (en kwark). Voor de smaak maakt het in ieder geval niet uit 🙂

  18. Dion schreef:

    Kan je hem ook maken met verse mango in plaats van met de bak mix?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, maar dan zijn er wel meerdere aanpassingen nodig. (toevoeging gelatine etc.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet geOpenbaareerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *