Wil jij deze kerst een waanzinnig kerstdessert op tafel zetten? Ga dan aan de slag met deze dame blanche ijstaart met kerstkransjes. Daar maakt iedereen na het diner ruimte voor!
Een dame blanche ijstaart maken
Het maken van deze ijstaart begint bij de vulling van kerstkransjes roomijs. Vorig jaar december bedacht ik deze heerlijke smaakcombinatie en dit jaar was het tijd om er een gaaf dessert omheen te bouwen.
En wat is toepasselijker dan om het kerstkransjes roomijs samen te laten smelten in een taart met één van de meest klassieke kerstdesserts? Ik heb het natuurlijk over de dame blanche!
Deze dame blanche ijstaart met kerstkransjes is echt zo gemaakt. Je vult een kleine springvorm met het ijs, die je na het opstijven afsmeert met chocoladepasta. Decoreer het geheel met kerstkransjes en klaar is je imposante ijstaart.
Een kerstdiner bereiden is al genoeg werk, dus ik koos er bij dit recept voor om de kerstkransjes en het vanille roomijs kant-en-klaar bij Jumbo te kopen.
Nieuwsgierig naar meer afsluiters voor het kerstdiner? Bekijk dan al mijn recepten voor kerstdesserts!
Dit klinkt heel goed!!! Vorig jaar al het kerstkransjes roomijs gemaakt en die was heerlijk!!!
Dus dit kan alleen maar goed zijn!
Superleuk om te lezen 😀
Leuk recept! Ik had alle ingrediënten voor de vienetta ijstaartjes al in huis maar twijfel nu om dit te maken. Je kunt zeker geen gesmolten chocolade eroverheen doen ipv chocopasta? (die chocolade heb ik namelijk al in huis)
Sorry dat ik je aan het twijfelen heb gemaakt 😉 . In antwoord op je beide berichten en vragen:
– als je het kerstkransjes ijs recept gebruikt, dan is dat precies genoeg.
– in principe moet dat wel kunnen, aangezien het ook met Magnums etc. kan. Maar ik heb nog niet eerder getest hoe snel dat stolt op zo’n grote ijstaart. De stukjes kerstkransjes er tegenaan drukken lijkt me dan eigenlijk niet haalbaar. Als je i.p.v. chocolade een ganache maakt, is dat bijvoorbeeld wel weer haalbaar.
Oh en als ik het kerstkransjes ijs maak, is dat genoeg voor de vulling? (Vorig jaar gemaakt en die beviel goed). Dan kan ik de slagroom en gecondenseerde melk gebruiken 🙂
Dank voor je reactie! Ik was er al bang voor dat het te snel zou stollen. Dan denk ik dat ik het met duo penotti pasta ga proberen 🙂
Dit weekend de ijstaart geprobeerd. Heerlijk en makkelijk! Komt op de kindertafel. Beste om snel te werken met de chocopasta zoals Laura al schrijft en niet te lang te smeren om het glad te krijgen.
Hoi Laura,
Leuk recept voor een verjaardagstaart voor m’n zoon! Wat voor koek kan ik gebruiken ipv kerstkransjes? Aangezien deze in mei niet verkrijgbaar zijn….;)
Zeker leuk! Een goed punt natuurlijk. Je kunt ze zelf maken: https://www.laurasbakery.nl/roomboter-kerstkransjes/ en anders zou ik kiezen voor een wat steviger koekje. Bijvoorbeeld Jan Hagel koekjes.