Deze citroen kwarktaart met boterkoekbodem is dus één van de lekkerste (kwark)taarten die ik ooit op heb. Een bodem van boterkoek maakt simpelweg bijna elke taart niet te versmaden, maar in combinatie met de romige citroenkwarkvulling is het onweerstaanbaar.
Citroen kwarktaart maken
Het maken van deze taart is een makkie. Je moet natuurlijk wel zelf de boterkoekbodem maken, maar gelukkig is dit heel simpel. Voor de vulling heb ik het extra makkelijk gehouden, met dank aan de kant-en-klare romige citroenkwark die ik heb gebruikt. Deze is simpelweg ontzettend lekker.
Het enige dat je toevoegt is gelatine (zodat de taart goed opstijft) en slagroom, voor een luchtiger resultaat. Voor een extra frisse kwarktaart kun je natuurlijk altijd het sap van een halve of hele citroen extra toevoegen. Dit kun je tijdens de bereiding zelf beoordelen, maar is naar mijn mening echt niet nodig.
Ik maakte al eens eerder een kwarktaart met boterkoekbodem: stracciatella kwarktaart. Als je fan bent van yoghurt met chocolade, dan is dit recept je op het lijf geschreven!
Hi! Heb je een alternatief voor deze voor glutenvrije bloem? Boekweit is denk ik niet zo lekker?
Dat zou ik eigenlijk niet weten, want dat heb ik niet getest, maar in dit artikel vind je tips: https://www.laurasbakery.nl/glutenvrij-bakken-doe-je-zo/
Hoi, kun je dit ook maken met naturel kwark en verse citroensap ?
Dat kun je zeker proberen! Zou kunnen dat het dan wel iets meer zuur en iets minder zoet wordt.
Hallo Laura, ik ben van plan morgen deze taart te gaan maken. Helaas had mijn supermarkt geen citroenkwark, maar dat los ik op door rasp van 1 á 2 citroenen en wat goed citroenaroma (Nielsen Massey) toe te voegen. Mijn vraag is echter, kan je deze taart invriezen? Of verandert de structuur van de kwark dan teveel?
Dank alvast voor antwoord.
Dat klinkt heerlijk! Ja hoor dat kan zeker 🙂
Hoi Laura, jammer genoeg was de citroenkwark niet te krijgen in het dorp waar ik woon. Heb zelf citroen en suiker toegevoegd aan de kwark.
Is er ook een manier om de boterkoek wat zachter te maken. Ik vond hem erg hard, maar wel lekker. Maar was moeilijk te snijden.
Slim opgelost! Zeker, wellicht dat de tips in dit recept je daarbij kunnen helpen: https://www.laurasbakery.nl/boterkoek/
Goedemiddag,
Kan je de gelatine ook weg laten?
Nee, dat kan niet. Je kunt het wel vervangen: https://www.laurasbakery.nl/zo-vervang-je-gelatine/
Hoi Laura,
Afgelopen weekend heb ik de taart gemaakt. Alles lukte behalve het mengen van de verwarmde slagroom met de kwark. Toen ik dit bij elkaar deed, leek het alsof de kwark ging schiften. De klontjes gingen tijdens het opstijven ook niet helemaal weg. Kan het zijn dat de slagroom nog te warm was?
Dat klinkt inderdaad alsof de slagroom te warm is geweest.
ik vond een heerlijk dessert om met de famillie of met vrienden te delen
Welk merk van citroenkwark gebruikte je? Weet je of dit ook verkrijgbaar is in België?
Ik heb die van Almhof gebruikt, durf niet te zeggen of je die ook in België hebt.
Bedankt voor je reactie! Ik ben vandaag gaan kijken in de Albert Heijn. Geen Almhof gevonden, ik heb magere kwark met magere yoghurt vanille van Optimel meegebracht. Hopelijk gaat het hiermee ook.
https://www.ah.be/producten/product/wi437125/optimel-magere-kwark-vanille
Hoi Sofie, ik heb een recept gebruikt uit een ander kookboek. Ik gebruik dit ook voor de citroen rol.
Mijn vulling bestond uit 200 gram kwark, 1/8 liter slagroom, 2 zakjes slagroom versteviger en sap van 2 citroenen en 4 eetlepels suiker. Dit allemaal stijfkloppen een dan de bodem vullen.
Hoi, ik wil een lagere taart maken, waarbij ik wel het volledige recept van de bodem gebruik, maar voor de kwarklaag de helft. Komt het dan goed als ik ook de helft van de gelatineblaadjes gebruik? Dankjewel!
Ja hoor, dat lijkt me van wel.
Hoi, helaas bij mij de boterkoek van binnen nat en van buiten hard en krokant. Smaak was OK maar textuur niet. Volgende keer met koekjes bodem.
Wat jammer om te horen, ik vermoed dat er dan mogelijk iets mis is gegaan, want zo hoort hij zeker niet.