Hier lust ik er altijd wel eentje van: frambozen cheesecake repen. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en simpelweg erg lekker. Let er wel op dat wanneer je aan de slag gaat met (gebakken) cheesecake, dat deze ook altijd een flink aantal uren in de koelkast stevig moet worden. Het maken zelf kost dus weinig tijd en moeite, maar helaas moet je wel even geduld hebben voordat je kunt aanvallen of uitdelen. Ik bundelde al eerder al mijn tips voor de perfecte cheesecake in een blog. Ben jij al een echte cheesecake expert?
BAKTIP: Ik heb deze frambozen cheesecake in een vierkante bakvorm gemaakt en vervolgens in repen gesneden. Er bestaan ook siliconen bakvormen voor repen.
CHEESECAKE REPEN EN BITES
Ik maak klassieke bakrecepten graag in een ander jasje. Zo heeft cheesecake meestal een ronde vorm, maar deze langwerpige repen of juist vierkante bites zijn tof voor de afwisseling. Dan zit je ook niet meteen vast aan een flinke punt taart, maar kun je ook kleine (eenhaps)porties snijden. Ik zette een aantal van die repen en bites op een rij:
Hmm, dat ziet er heerlijk uit. Kan je ook bevroren frambozen gebruiken? Dan eerst ontdooien?
Dat kan, alleen zijn bevroren frambozen vaak wel wat vochtiger. Kan ook zijn dat de cheesecake wat roziger kleurt.
Hm het recept is voor 10 personen maar je snijd ze in 12 repen. 1x raden waar die 2 extra repen blijven…… hahaha. Dit recept lijkt me in de zomer ook echt heerlijk.
Mag ik vragen wat je bedoelt met biscuitjes? Is dit een soort koekje? Biscuit betekent bij ons in België namelijk een soort taart 🙂
Ik bedoel hiermee inderdaad de koekjes.
Er staat 150graden met boven en onder warmte op hoeveel graden moet de hete lucht oven? Hoe weet ik of het helemaal gaar is?
Dit artikel helpt je verder! https://www.laurasbakery.nl/omrekenen-oventemperaturen/
Kan ik de repen vervolgens ook in aluminiumfolie in de vriezer bewaren voor een week?
Dat kan.
Is het mogelijk om alles dubbel te doen in 1 schaal want mijn schalen zijn groter dan 20×20.. Zou je het dan ook 40 minuten bakken?
Ik raad je aan het recept even om te rekenen naar jouw bakschaal. Deze tool kan je daar bij helpen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/#:~:text=Een%20recept%20omrekenen%20was%20nog,vorm%20dat%20jijzelf%20gaat%20gebruiken.
Zo hé! Lekker!
Kan de cheesecake ook gemaakt worden in een ronde vorm?
Ja hoor, dat kan zeker!
Heerlijk recept! Voor mij wel echt veels te zoet, zelfs met de helft van de suiker.
Behalve dat het zoet is, heeft de suiker nog een andere functie? Voor de structuur bijvoorbeeld? Dit vraag ik me altijd af met bakken.
Smaken verschillen natuurlijk! Dus helemaal prima om het vooral aan te passen naar hoe jij het lekker vindt 🙂 De functie van suiker verschilt per baksel, maar meestal is het voor de smaak.
Kan ik de zure room ook vervangen voor crème fraiche? Aangezien Zure room nogal eens wil schiften als je dat verwarmd?
Ja hoor, dat kan.
dag…
Welke kaas zou ik kunnen gebruiken voor lactose vrij dieet
mvg
Je zou het kunnen proberen met lactosevrije roomkaas, maar ik heb dat zelf niet getest dus durf je niet te zeggen hoe dat uitpakt.
Heerlijke taart voor Valentijn voor
man en zoon. Zij vonden hem heerlijk!! En ik ook!
Bij mij is hij na het bakken met boven en onderwarmte nog van boven wat kleverig moet dat?
Dat kan zeker, daarna moet het nog opstijven in de koelkast.
kan je ook slagroom gebruiken plaats van zure room?
Ik denk het niet, want dat is helaas niet zo dik als room. Je kunt het uiteraard proberen!
Hoii, wij hebben een bakplaat van 40cm in de lengte, 35 cm in de breedte en 3,5 cm in de hoogte. Zou ik die kunnen gebruiken en hoe moet ik dan die omrekentool gebruiken?
Dat kan, je kunt bij de omrekentool de nieuwe breedte en hoogte aangeven!