Frambozen cheesecake repen

Gepost: 11 februari 2022 Laatst bewerkt: 25 juli 2023
Frambozen cheesecake repen

Hier lust ik er altijd wel eentje van: frambozen cheesecake repen. Ze zijn ontzettend makkelijk om te maken en simpelweg erg lekker. Let er wel op dat wanneer je aan de slag gaat met (gebakken) cheesecake, dat deze ook altijd een flink aantal uren in de koelkast stevig moet worden. Het maken zelf kost dus weinig tijd en moeite, maar helaas moet je wel even geduld hebben voordat je kunt aanvallen of uitdelen. Ik bundelde al eerder al mijn tips voor de perfecte cheesecake in een blog. Ben jij al een echte cheesecake expert?

BAKTIP: Ik heb deze frambozen cheesecake in een vierkante bakvorm gemaakt en vervolgens in repen gesneden. Er bestaan ook siliconen bakvormen voor repen

CHEESECAKE REPEN EN BITES

Ik maak klassieke bakrecepten graag in een ander jasje. Zo heeft cheesecake meestal een ronde vorm, maar deze langwerpige repen of juist vierkante bites zijn tof voor de afwisseling. Dan zit je ook niet meteen vast aan een flinke punt taart, maar kun je ook kleine (eenhaps)porties snijden. Ik zette een aantal van die repen en bites op een rij:

Frambozen cheesecake repen-1a

 

Frambozen cheesecake repen

Opslaan
Recept afdrukken

4.78 van 9 stemmen

Frambozen cheesecake repen

Deze frambozen cheesecake repen zijn niet te versmaden. Eet jij ze helemaal zelf op of ga je ze delen?
Porties: 10 personen
20 x 20 bakvorm

Ingrediënten

  • 150 gram biscuitjes
  • 80 gram ongezouten roomboter
  • 300 gram roomkaas
  • 90 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram zure room
  • 10 gram bloem
  • 125 gram frambozen

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn en smelt de boter. Voeg samen, roer goed door en verdeel over de met bakpapier beklede bakvorm. Druk met een lepel stevig aan.
  • In een kom mix je Philadelphia roomkaas en suiker romig. Voeg de eieren, zure room en bloem toe. Roer tot een egaal mengsel en giet in de bakvorm.
  • Verdeel de frambozen over de cheesecake, ik scheurde de frambozen zelf in wat kleinere stukjes.
  • Bak de cheesecake in 40 minuten op 150 ˚C (boven- en onderwarmte). Laat afkoelen in de oven met de deur op een kiertje. Zet daarna minimaal 6 uur in de koelkast.
  • Snijd in 12 repen en geniet!
Tips

Bewaren

Net zoals cheesecake zijn deze repen 2-3 dagen in de koelkast te bewaren. Gelieve in een doos in plaats van afdekken met folie, zodat de warme lucht nog wel kan ontsnappen.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

27 reacties

  1. Leonie schreef:

    Hmm, dat ziet er heerlijk uit. Kan je ook bevroren frambozen gebruiken? Dan eerst ontdooien?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, alleen zijn bevroren frambozen vaak wel wat vochtiger. Kan ook zijn dat de cheesecake wat roziger kleurt.

  2. Sandra schreef:

    Hm het recept is voor 10 personen maar je snijd ze in 12 repen. 1x raden waar die 2 extra repen blijven…… hahaha. Dit recept lijkt me in de zomer ook echt heerlijk.

  3. Ellen schreef:

    Mag ik vragen wat je bedoelt met biscuitjes? Is dit een soort koekje? Biscuit betekent bij ons in België namelijk een soort taart 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bedoel hiermee inderdaad de koekjes.

  4. Lianne schreef:

    Er staat 150graden met boven en onder warmte op hoeveel graden moet de hete lucht oven? Hoe weet ik of het helemaal gaar is?

  5. Esther schreef:

    Kan ik de repen vervolgens ook in aluminiumfolie in de vriezer bewaren voor een week?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan.

  6. Judith schreef:

    Is het mogelijk om alles dubbel te doen in 1 schaal want mijn schalen zijn groter dan 20×20.. Zou je het dan ook 40 minuten bakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik raad je aan het recept even om te rekenen naar jouw bakschaal. Deze tool kan je daar bij helpen: https://www.laurasbakery.nl/recepten-omrekenen/#:~:text=Een%20recept%20omrekenen%20was%20nog,vorm%20dat%20jijzelf%20gaat%20gebruiken.

  7. Puk schreef:

    Zo hé! Lekker!

  8. Emma schreef:

    Kan de cheesecake ook gemaakt worden in een ronde vorm?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan zeker!

  9. Marjolein schreef:

    Heerlijk recept! Voor mij wel echt veels te zoet, zelfs met de helft van de suiker.
    Behalve dat het zoet is, heeft de suiker nog een andere functie? Voor de structuur bijvoorbeeld? Dit vraag ik me altijd af met bakken.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Smaken verschillen natuurlijk! Dus helemaal prima om het vooral aan te passen naar hoe jij het lekker vindt 🙂 De functie van suiker verschilt per baksel, maar meestal is het voor de smaak.

  10. Annemiek schreef:

    Kan ik de zure room ook vervangen voor crème fraiche? Aangezien Zure room nogal eens wil schiften als je dat verwarmd?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan.

  11. francine schreef:

    dag…

    Welke kaas zou ik kunnen gebruiken voor lactose vrij dieet

    mvg

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je zou het kunnen proberen met lactosevrije roomkaas, maar ik heb dat zelf niet getest dus durf je niet te zeggen hoe dat uitpakt.

  12. Chantal schreef:

    Heerlijke taart voor Valentijn voor
    man en zoon. Zij vonden hem heerlijk!! En ik ook!

  13. Elke schreef:

    Bij mij is hij na het bakken met boven en onderwarmte nog van boven wat kleverig moet dat?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, daarna moet het nog opstijven in de koelkast.

  14. paulien schreef:

    kan je ook slagroom gebruiken plaats van zure room?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk het niet, want dat is helaas niet zo dik als room. Je kunt het uiteraard proberen!

  15. Gerjanne schreef:

    Hoii, wij hebben een bakplaat van 40cm in de lengte, 35 cm in de breedte en 3,5 cm in de hoogte. Zou ik die kunnen gebruiken en hoe moet ik dan die omrekentool gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan, je kunt bij de omrekentool de nieuwe breedte en hoogte aangeven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept