Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Charlotte taart met aardbeien

Laura Kieftdoor Laura Kieft
10 december 2019
in Feestdagen, Kerst, Samenwerking, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Net als vorig jaar, mocht ik ook dit jaar weer een aantal prachtige kerstrecepten voor Dr. Oetker maken. Vorig jaar zat ik na de kerstdagen te kijken welke recepten populair waren geweest, en daar stond tot mijn verbazing een kwarktaart tussen. En zo waren er nog een paar recepten die mij hadden verrast. Een aantal van die recepten heb ik dit jaar een twist gegeven zodat ze nog beter bij de kerstdagen passen. Zo toverde ik de kwarktaart om tot een charlotte taart met aardbeien. Door de decoratie van lange vingers, de laag gelei en het verse fruit maak je een taart zo gelijk feestelijk. Uiteraard kon ik mij niet inhouden om nog wat verder te gaan, dus maakte ik van witte chocolade wat sterren om de taart mee te versieren. Ziet er prachtig uit nietwaar? Ik leg je uit hoe jij zelf ook met gemak deze parel op tafel zet deze kerstdagen.

Recept afdrukken

Charlotte taart met aardbeien

Een heerlijke aardbeien kwarktaart die we hebben omgetoverd tot kerstige charlotte taart met aardbeien.
Porties: 12 personen
voor een 24 cm springvorm

Ingrediënten

  • 1 pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei
  • 500 gram magere kwark
  • 250 ml slagroom
  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 400 ml water
  • 2 pakken lange vingers
  • 350 gram aardbeienjam
  • 3 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
  • 250 gram aardbeien
  • 50 gram witte chocolade
  • Dr. Oetker Glamour Mix (sprinkles)

Instructies

  • Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de bodem van de springvorm en klem de ring eromheen. Smelt de boter in een pannetje, voeg hier de inhoud van het zakje kruimelbodemmix aan toe. Roer goed door en stort op de bodem van de vorm. Spreid gelijkmatig uit en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.
  • Voor de kwarktaart doe je water, kwark en slagroom in een kom. Mix op een lage stand door elkaar. Voeg dan de taartmix toe en mix op een lage stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Daarna mix je op een hoge stand nog 2-3 minuten tot het een luchtige massa is. Giet het mengsel in de springvorm. Zet de taart minimaal 2,5 uur in de koelkast.
  • Ondertussen maak je wat chocoladedecoraties voor de taart. Smelt de chocolade au bain-marie en giet in een spuitzakje. Op een vel bakpapier maak je hier kerstfiguren van. Ik koos voor verschillende soorten sterren. Na het maken van een figuur kun je deze decoreren met de sprinkles. Laat de chocoladefiguren uitharden.
  • Laat de blaadjes gelatine een kwartiertje weken in koud water. Verwarm daarna 2 eetlepels jam in een steelpan. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe en roer tot deze zijn opgelost. Voeg toe aan de rest van de jam en roer door. Giet het mengsel over de taart en spreid gelijkmatig uit. Laat de geleilaag afkoelen en opstijven in de koelkast.
  • Haal de taart uit de vorm en zet op een bord of standaard. Snijd de lange vingers op de juiste hoogte af zodat ze niet te lang zijn en plaats deze rondom de taart. Maak het af met een lint rondom.
  • Plaats wat vers aardbeien bovenop de taart en vlak voor serveren versier je de taart verder met de chocoladefiguren en extra sprinkles.
Bewaren

Afgedekt in de koelkast 3-4 dagen houdbaar.

WIN!

Ik heb nog een leuk extraatje voor jullie, ik mag namelijk van Dr. Oetker 10 Bakken.nl Taart receptenboeken weggeven. Wat je hiervoor moet doen? Simpel: je deelt je eigen kerstvariatie op de Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei. Misschien wordt het ook wel een charlotte?

Meedoen is eenvoudig: vertel jouw receptidee in een reactie onder dit artikel of onder de Instagram post van deze taart. Je kunt meedoen tot en met 24 december. De winnaars maak ik bekend in de eerste week van januari.

Voor nog meer Kerst op de taart inspiratie kun je een kijkje nemen op Bakken.nl.

Dit is een samenwerking met Dr. Oetker, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

Kersttaarten inspiratie
Frambozen-cheesecake soesjestoren

Related Posts

Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft
14 april 2021
1

Zoals...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
7

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 25

  1. Leonie Janssen says:
    1 jaar geleden

    Ik ga deze kerst voor een kwarktaart in een glaasje. Basis d’r oetker maar dan met wat vanille (extract) en sinaasappelsap erdoor (water gedeeltelijk vervangen door sinaasappelsap) en een laagje van liquor 43 :). Dat zachtjes verwarmen (niet teveel uiteraard, de tik moet je wel houden :p) dan gelatine erbij. Voor de Kids maak ik een laagje met sinaasappelsap.

    Glaasje opbouwen met een laagje kruim (wat minder boter erdoor) dan de kwarkvulling, deze laten opstijven en als laatste het drank laagje erop. Heb er nu al zin in 🙂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Klinkt super! Heel kerstig 😀

      Beantwoorden
  2. Berdien says:
    1 jaar geleden

    Als onwijze chocolade liefhebber zou ik deze taart maken in vanille variant met over de bodem gemaakt van chocolade koekjes en een laagje ganache. Daaroverheen de kwarktaart mix. De lange vingers zou ik na het snijden in gesmolten chocolade dopen voor een leuk effect. En de sterren van verschillende soorten chocolade (melk, puur en wit) 😋🍫🎂

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oh wat zalig klinkt dat.

      Beantwoorden
  3. Kim says:
    1 jaar geleden

    Ooh dat gaat zeker weten een Charlotte taart worden! De combinatie aardbeienkwark, witte chocola en lange vingers vind ik fantastisch! Nog nooit gemaakt op die manier maar dat kan alleen maar heerlijk worden!!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Jaaa wat leuk! Makkelijk zo he?

      Beantwoorden
  4. Nelise Westeneng says:
    1 jaar geleden

    Ik zou gaan voor 1 persoons taartjes. Aardbei in combinatie met geconfijte citroen en munt! Ook mooie kleurtjes voor kerst.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oeh ja, dat is ook erg leuk!

      Beantwoorden
  5. Marieke says:
    1 jaar geleden

    Wat ik écht heerlijk vind is om de bodum te vervangen door een bodum van cake. Daar overheen een laagje au bain marie gesmolten witte chocolade.
    Ook doe ik vaag ipv nuturel kwark aardbei kwark erdoor. Zodat je af en toe nog wat aardbei ziet.
    De rand rondom ook halve aardbeien .ziet er ook nog eens heel mooi uit
    En bij uitdelen slagroom met een aardbei inclusief kroontje:)

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Lekkere variatie ook inderdaad!

      Beantwoorden
  6. Marian says:
    1 jaar geleden

    Ik denk dat ik niet verder hoef te zoeken. Dit wordt hem voor kerst. Met een mooi Kerstkind, takje hulst, en als t aan de kinderen ligt… heeeeeel veel kerstdecoratie.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Haha heerlijk!!

      Beantwoorden
  7. Rolanda says:
    1 jaar geleden

    Ik twijfel nog tussen de
    *-Gingerbread tulband
    en deze
    *-Charlotte taart met aardbeien
    Ze zien er beiden verrukkelijke feestelijk uit !

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Verdelen over eerste en tweede kerstdag? 😉

      Beantwoorden
  8. Liset says:
    1 jaar geleden

    Ik ben nu wel benieuwd hoe je deze taart zonder een pakje maakt. Ik vind met een pakje bakken altijd zo’n onzin..

    Beantwoorden
    • Wilma says:
      1 jaar geleden

      Ja idd, ben ik ook voor

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Je zou het kunnen combineren met een andere kwarktaart van mijn blog óf de Charlotte taart uit mijn tweede boek kunnen maken. Maar in dit recept wil ik juist laten zien hoe iédereen supermakkelijk zo’n prachtige Charlotte taart d.m.v. de Oetker aardbeienkwarktaart tevoorschijn kan toveren.

      Beantwoorden
  9. Wilma says:
    1 jaar geleden

    Volgens mij ontbreekt er in je ingrediënten lijst de slagroom 😊❓

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Oeps, heb je helemaal gelijk in! Dank voor je scherpe blik en het is aangepast.

      Beantwoorden
      • Wilma says:
        1 jaar geleden

        Graag gedaan!
        Vandaag ga ik deze maken, alleen beetje aangepast naar eigen smaken. Ben benieuwd 🙂

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe ‘ie wordt.

          Beantwoorden
  10. D. Hoogers says:
    1 jaar geleden

    Ik wil,als dochter van een authentieke “warme” bakker graag in aanmerking komen voor dit leuke boek.
    Mijn variatie op dit recept is, maak de helft van dit recept voor mee-etende (klein-) kinderen in een kleine vorm. De andere helft qua vulling verrijken met een likeurtje naar keuze en afmaken voor de volwassenen! Jammie, jammie 🎉🌲🎄

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat klinkt heerlijk!

      Beantwoorden
  11. Chayenne says:
    1 jaar geleden

    Leuk recept! Ga ik maken voor mijn verjaardag.

    En er staat volgensmij een foutje
    “Voeg de blaadjes uitgeknepen blaadjes gelatine toe”

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Bedankt! Pas ik meteen even aan!

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Je kunt een bananenbrood in vele vormen en maten gieten. Natuurlijk in de bekende cakevorm en  ik bakte er ook al eerder muffins van! Deze keer koos ik voor de tulband. Daarmee kun je heel wat mensen blij maken en als je er nog een lekkere cream cheese frosting bij maakt is het meteen een enorme traktatie.⁠
⁠
Het recept staat vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bananenbrood #tulband #bananencake #bananenbroodtulband #bakken
  • GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172161823_3829677197145882_6782183361967113970_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=AyY0Nc7B6OAAX_VZkSx&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=a7f3806ab5b3c2c4274cd0dde5726be5&oe=609B0EE5' title='GLUTENVRIJE BAKTIP! Bloem en zelfrijzend bakmeel met gluten laten zich niet zomaar een op een vervangen door een glutenvrije meelsoort. Voor de beste en lekkerste resultaten gebruik je een mix van verschillende soorten meel. De mix die ik het liefst voor mijn glutenvrije baksels gebruik bestaat uit witte rijstmeel, boekweitmeel en tapiocameel. De exacte verhoudingen vind je op het blog in het artikel 'Glutenvrij bakken doe je zo!', samen met nog veel meer tips over glutenvrij bakken.⁠ ⁠ Deze glutenvrije appeltaart staat ook al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #glutenvrij #glutenvrijeappeltaart #glutenvrijbakken'>
  • NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠
⁠
Wist je dat het maandthema van de Laura @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/172146132_162167219111167_167097550645834483_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ItKK-8Le7toAX9vGtVy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=14dc4a7bbf113c767126d9d20bf6dcff&oe=609DBAAF' title='NIEUW! Met filodeeg kun je zoveel leuke hapjes maken. Van zoet tot hartig, en van klein tot groot. Ik heb de lekkerste filodeeg inspiratie voor jullie op een rijtje gezet. ⁠ ⁠ Wist je dat het maandthema van de Laura's Bakery Bakgroep deze keer filodeeg is? In deze groep kun je jouw filodeeg baksels (en andere baksels) delen met andere thuisbakkers. ⁠ ⁠ Je vindt de link naar het artikel en de link naar de Laura's Bakery Bakgroep in mijn profiel > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #filodeeg #filodeeginspiratie #LaurasBakeryBakgroep'>
  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RMpGpUXi3QcAX9wNgrf&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=b75e0c405110a794f2af1a50b3ea8e03&oe=609AE2CE' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post

Frambozen-cheesecake soesjestoren

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bananenbrood tulband met noten

Bananenbrood tulband met noten

14 april 2021

Filodeeg inspiratie

12 april 2021

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bananenbrood tulband met noten

door Laura Kieft-14 april 2021-1

Zoals je inmiddels misschien wel weet koop ik alleen maar bananen om later iets mee te bakken. De laatste tros bananen die na een week rijp genoeg was om mee aan te bak te gaan...

Filodeeg inspiratie

door Laura Kieft-12 april 2021-0

Heb jij het al gezien: begin deze maand is de Laura’s Bakery Bakgroep op Facebook van start gegaan! Een leuke online groep waarin iedereen zijn of haar baksels kan delen. Daarmee wil ik graag iedereen...

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-7

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan