Perzik kwarktaart

Gepost: 25 augustus 2018 Laatst bewerkt: 22 januari 2024

Bij ons thuis stond een zelfgemaakte kwarktaart standaard op tafel bij verjaardagen. Alleen kozen wij niet voor perzik, maar voor mandarijntjes om de taart op smaak te brengen. Soms gebruikte we dan zo’n taartmix. Niks mis mee vind ik zelf, maar je hebt een kwarktaart eigenlijk net zo makkelijk helemaal zelf gemaakt. Zelf ging ik dus aan de slag met perziken. Ik koos voor uit bik, maar met verse kun je deze taart natuurlijk ook maken. Toen de perzik kwarktaart eenmaal in de koelkast stond, realiseerde ik mij dat ik stukjes perzik was vergeten die ik door de taart wilde hebben. Jammer! Gelukkig hoeven jullie die fout niet te maken, want in het recept hieronder staat die stap wel. Lekker veel fruit door je kwarktaart is immers het lekkerste. 

perzik kwarktaart maken
Opslaan Recept afdrukken
4.43 van 7 stemmen

Perzik kwarktaart

Een heerlijke frisse zoete kwarktaart die iedereen kan maken: Perzik kwarktaart. De taart is perfect voor verjaardagen of gewoon lekker als toetje.
26CM VORM, 12-14 PERSONEN

Ingrediënten

  • 200 gram biscuitjes
  • 130 gram ongezouten roomboter
  • 500 gram Franse kwark
  • 500 ml slagroom
  • 75 gram fijne kristalsuiker
  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 blik (410 gram) perzik partjes op siroop

Ter decoratie

Instructies

  • Maal de biscuitjes fijn in een keukenmachine. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg de kruimels hier aan toe. Roer goed door en stort in een ingevette en met bakpapier beklede springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de koelkast.
  • Leg de gelatineblaadjes in een schaal koud water en laat ze ongeveer 8 minuten weken. Doe de kwark vast in een kom en klop in een tweede kom de slagroom met de suiker stijf.
  • Haal de perzikpartjes door een vergiet en vang de siroop op in een pannetje. Houd zo’n 15 partjes apart en snijd de overige in kleine stukjes.
  • Verwarm de siroop op laag vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Blijf roeren tot de blaadjes zijn gesmolten en haal van het vuur. Laat iets afkoelen tot het niet meer heel heet is.
  • Voeg de siroop toe aan de kwark en roer er doorheen. Hierna voeg je de slagroom toe en spatel je deze door de kwark.
  • Voeg als laatste de klein gesneden stukjes perzik toe en spatel ook door het beslag. Giet het mengsel in de springvorm met koekbodem en strijk glad. Duw de achtergehouden partjes in een cirkelvorm in de bovenkant, houdt nog 2 partjes over. Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker fijn en spuit hiermee toeven op je taart. De laatste perzik partjes snijd je in kleine stukjes en verdeel je over de toeven slagroom.

Tips

Bewaren: 3-4 dagen in de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

45 reacties

  1. Marja schreef:

    Als ik verse perziken gebruik hoeveel heb ik er dan nodig? En dan heb ik geen siroop, waar vervang ik dat dan mee? En hoeveel x?

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt de siroop vervangen door wat melk of slagroom te verhitten (zo’n 125-250ml) en daar de gelatine in op te lossen. Je kunt dan eventueel 25 gram extra suiker gebruiken. Met verse perziken zou je met 3 stuks al ver moeten komen.

      1. Marja schreef:

        Dank voor je reactie

  2. Wendy schreef:

    Ik woon en Canada en kan geen Franse kwark vinden maar wel Greek yoghurt, kan je ik die ook gebruiken?

    1. Lian van Rens schreef:

      Je kunt het zeker proberen. De gelatine houdt de taart stevig.

  3. Sandra schreef:

    Hoeveel siroop gebruik je ( welke maat blik perziken )

    1. Lian van Rens schreef:

      Dit is nu aangepast in het recept.

  4. Marloes schreef:

    Ziet er super lekker uit. Ik zou hem graag willen maken maar mijn vriend en ik zijn vegetariërs en eten dus geen gelatine. Nu weet ik dat je agar agar kunt gebruiken maar hebben jullie enig idee wat dan de verhoudingen zijn? Of zouden jullie een keer kwarktaart recept kunnen delen waarbij er agar agar gebruikt is en het dus vegetarisch is. Ik hoor het graag 🙂

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik zou even op de verpakking van je agar agar kijken, als het goed is staat daar op hoeveel je op een bepaalde hoeveelheid nodig hebt.

  5. Jolanda schreef:

    Hoeveel ml siroop heb je gebruikt? Of maar een eetlepel of wat om de gelatine op te lossen?

    1. Jolanda schreef:

      Vandaag gemaakt, hij was heerlijk! Super recept. Ik heb ook wat perzik gepureerd erdoor gedaan.

      1. Lian van Rens schreef:

        Goed om te horen en klinkt lekker!

    2. Lian van Rens schreef:

      Al het siroop dat in het blikje zat.

      1. Jolanda schreef:

        Ik heb uiteindelijk iets van 100/150 ml siroop gebruikt. Ik had een groot blik perziken, dus heel veel siroop…

  6. Hetty schreef:

    Ik heb de taart gemaakt maar vind hem wat vlak van smaak. Bij andere recepten van kwarktaart is de verhouding kwark-slagroom anders. Meer kwark dan slagroom. Is hier bewust gekozen voor 1:1?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kwarktaart is op verschillende manieren te maken. Je zou meer perzik toe kunnen voegen als je wilt. De smaak kan zelfs nog per blik/soort perziken verschillen, de een is smaakvoller dan de ander.

  7. Carina schreef:

    Oooowwwwww deze ga ik zeker maken
    Misschien niet met het fruit wat ik zie maar hij wordt wel lekkerrr

  8. Adriana schreef:

    Al 20 jaar staat een zelfgemaakte kwarktaart (zonder pak) hier bij verjaardagen op tafel. Zelf gebruik ik altijd kokosbisquitjes voor de bodem. Superlekker! En het allerlekkerst met 500 gram verse aardbeien gepureerd erdoor. Een scheut sinaasappelsap om de gelatine op te lossen… Overigens vind ik dan 250 ml slagroom genoeg om erdoor te doen:-)

  9. H schreef:

    Tip; bodem van langevingers!

  10. Laura schreef:

    Dit is weer een bewaarreceptje, hij was erg lekker en niet te machtig!
    Dankjewel voor het delen.
    Groetjes Laura

  11. Melissa Van De Velde schreef:

    Kan dit ook met verse aardbeien?

  12. Ellen schreef:

    Lijkt me superlekker.. Hij staat dan nu ook in de koelkast voor mijn verjaardag !

  13. Tina schreef:

    In het recept staat blik perzikpartjes (410 gram) op siroop. Is dat uitgelekt gewicht?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dit is het volledige gewicht van het blik.

  14. Helen schreef:

    Van het weekend gemaakt met mango op siroop ipv perzik. Was erg lekker. Als extratje een spiegellaagje gemaakt van mangopuree met een klein beetje sinasappelsap. Ga ik zeker vaker maken

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat lekker, leuke toevoeging!

  15. Ada schreef:

    Hoeveel gram zijn 8 blaadjes gelatine uit jouw recept.

    Vr. gr.
    Ada

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik gebruik de gelatineblaadjes van Dr. Oetker, durf je niet te zeggen hoeveel dat precies weegt.

  16. Maaike schreef:

    Ik dacht dat er 410gr perzik partjes in moesten en dat je al het siroop nodig had voor de taart. Niet dus.. Het is 410gr. Perzik INCLUSIEF siroop. Dat wordt morgen taart eten uit een vla schaaltje ? Kan dit misschien duidelijker erin gezet worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Ik heb het recept nog eens nagelezen, maar er staat toch duidelijk dat je een blik partjes op siroop van 410 gram moet hebben?

      1. Janine schreef:

        Gelukkig lees ik tijdens het slagroom kloppen de reacties. Ik las er ook overheen, ging blindelings uit van het blik perziken uit mn kast en alle siroop. Even extra gelatine toevoegen denk ?

  17. Jessie schreef:

    Hoi Laura,

    Hier in Jordanië zijn helaas geen gelatineblaadjes te koop, wel poeder. Kan ik de poeder dan het beste oplossen met de siroop? Of adviseer je om het toch met water op te lossen en dan alsnog te mengen met de siroop?
    Alvast bedankt voor het antwoord.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb geen ervaring met gelatine poeder, maar ik zou het advies op de verpakking volgen en aanhouden.

  18. Liz schreef:

    Wat voor kwark (mager of volle Franse) gebruik jij Laura? Kan ik ook een iets hogere kwarktaart maken dan op de foto of maakt dat verder niet uit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik vind volle kwark zelf het meest lekker, maar het kan allemaal. Door een kleinere vorm te gebruiken wordt je taart automatisch hoger! Pas eventueel de hoeveelheid koekjes ook aan 🙂

  19. Amanda Muis schreef:

    de slagroom die wordt toegevoegd. moet ik de slagroom opkloppen van tevoren en dan toevoegen of vloeibaar toevoegen aan het mengsel?

    1. Laura Kieft schreef:

      Vloeibaar, als je het zou moeten opkloppen had dit erbij gestaan.

  20. Visser schreef:

    Kun je de slagroom er ook doorheen mixen ipv spatelen? Want het is ongeklopte slagroom, dus dan verlies je geen luchtigheid toch?

    Wat is überhaupt het verschil tussen het toevoegen van geklopte of vloeibare slagroom in een kwarktaart? In veel (bijna vergelijkbare) kwarktaartrecepten moet je de slagroom vooraf opkloppen.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee, het is opgeklopte slagroom. Zie stap 2. Je moet daarom echt spatelen.

  21. Visser schreef:

    Oh haha scheef gelezen!
    Mix je anders de luchtigheid er weer uit?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, die kans is groot!

  22. Annet schreef:

    Er staat 15 perzikpartjes apart houden,dit is voor garnering zoals ik het lees.
    Dan blijft er toch nauwelijks iets over wat door de taart gaat ??

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat was bij mij niet het geval. Als het hele grote perzikpartjes zijn kun je ook minder apart houden natuurlijk. Het is optioneel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept