Popcorn met rozemarijn en zeezout

Gepost: 13 januari 2017 Laatst bewerkt: 15 juli 2022

popcorn-met-rozemarijn-en-zeezout-1a

Wist je dat ik nog nooit zelf popcorn had gemaakt? Ik kwam niet verder dan de papieren zakken die je in de magnetron schuift, maar dat telt niet vind ik. Al bijna een jaar lag er een zakje maïs in het keukenkastje, want ik was vastberaden om toch echt eens zelf popcorn te maken. Ik koos uiteindelijk voor popcorn met rozemarijn en zeezout en dat pakte verschrikkelijk goed uit! Wat was dit fantastisch lekker zeg. En nog beter: het is echt zo gemaakt. Ik gok dat deze en andere smaakvariaties hier nog vaak gemaakt gaan worden.

popcorn-met-rozemarijn-en-zeezout-2a

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Popcorn met rozemarijn en zeezout

Popcorn is natuurlijk kinderlijk eenvoudig te maken en je kunt er heerlijk mee variëren. Wat dacht je van deze popcorn met rozemarijn en zeezout.
Porties: 1 flinke schaal vol

Ingrediënten

 • 50 gram ongezouten roomboter
 • 3 tl rozemarijn (ik gebruikte gedroogde rozemarijn, vers kan ook)
 • 100 gram maïs (let er op dat het geschikt is voor popcorn)
 • zonnebloemolie
 • zeezout

Instructies

 • Smelt de boter in een pannetje met de rozemarijn. Eenmaal gesmolten laat je het ongeveer nog een minuut pruttelen. Zet het pannetje met dit mengsel opzij en neem een grote pan met (glazen) deksel.
 • Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg doe de maïs erbij. Leg het deksel op de pan, eventueel met een klein kiertje als de deksel geen ‘stoomgaatje’ heeft (hoe noem je dat eigenlijk?). Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
 • De maïskorrels gaan vanzelf poppen, dat begint langzaam, maar gaat steeds sneller. Als het poppen weer langzamer gaat en er ongeveer 2 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
 • Doe de popcorn in een ruime kom en giet de boter erbij, roer om zodat de smaak goed verdeeld wordt. Voeg ook zeezout naar smaak toe.
Bewaren

Serveer de popcorn gelijk. Je kunt het best een uurtje van tevoren maken, maar maak het niet heel veel eerder. De popcorn wordt namelijk ook steeds een beetje zachter en dat is toch minder lekker.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Britt schreef:

  Klinkt lekker!

 2. Homemade by Joke schreef:

  Klinkt erg lekker Lautje.
  Ik zeg: Leuke film, schaal popcorn tussen ons in en kijken maar 😉

  Liefs, Mam ♥

 3. Heerlijk! Zelf heb ik een haat-liefde verhouding met popcorn. Maar dit wakkert mijn liefde wel aan

 4. Esther van Kooten schreef:

  Wij doen dit al een paar jaar, maar met rozemarijn ken ik nog niet. Wij deden alleen zout of als je zoet wilt poedersuiker erover heen. Gaan deze ook eens uitproberen.

 5. Ilse schreef:

  Wat is het recept voor zoete popcorn?
  Kan je ook honing popcorn maken?

  1. Laura Kieft schreef:

   Daar heb ik (nog) geen recept voor, maar volgens mij kan dat prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept