Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Cantuccini

Laura Kieftdoor Laura Kieft
12 juni 2017
in Allergenen, Koekjes, Lactosevrij, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

De allereerste keer dat ik cantuccini at had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik nam enthousiast een hap, maar brak mijn tanden bijna op het keiharde koekje. Oef, die had ik niet zien aankomen. Dat was verre van een bros koekje kan ik je vertellen. Reden dat deze koekjes zo hard zijn, is omdat ze twee keer gebakken worden. Eerst als een rol deeg, daarna snijd je die in plakjes en bak je de losse koekjes nogmaals. Het is een typisch Italiaans koekje dat de Italianen zelf meestal in een likeur dopen voor ze het eten. Veel dopen het ook in de koffie. Ikzelf knabbel ze gewoon zo op, maar ik kijk wel uit voordat ik een hap neem 😉 .

Recept afdrukken

Cantuccini

Dit typische Italiaanse koekje heeft een zeer knapperige structuur en is hartstikke lekker bij een kopje koffie of glaasje likeur.
Porties: 50 stuks

Ingrediënten

  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram fijne kristalsuiker
  • snuf zout
  • 200 gram amandelen (grofgehakt)
  • 3 eieren (M)
  • 1 tl vanille extract

Instructies

  • Voeg in een kom zelfrijzend bakmeel, suiker en zout samen, roer door elkaar. Voeg ook de gehakte amandelen toe en meng deze door het bloemmengsel. Voeg de eieren en vanille extract toe en kneed (ik deed dit met de hand) tot een stevig deeg. Het mag best nog wat plakkerig zijn.
  • Maak een rol van het deeg die zo’n 5-6 centimeter is in doorsnede, verdeel deze in 2 stukken. Meer kan ook als dat beter op je bakplaat past. Leg de rollen deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en druk ze een klein beetje platter.
  • Bak de rollen deeg in 20-25 minuten op 160 °C (boven- en onderwarmte), ze moeten een klein beetje beginnen te kleuren (aan de randen).
  • Haal de plaat uit de oven en snijd de staven deeg met een goed scherp mes in plakjes. Laat eventueel 5 minuten staan als je het deeg lastig te snijden vindt omdat het nog zacht is. Wacht zeker niet te lang, anders lukt het niet meer om ze te snijden.
  • Leg de plakjes nu weer op de met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 15 minuten op 140 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Oh, en omdat ik weet dat deze vraag gaat komen: het klopt inderdaad dat er geen boter in deze koekjes zit. 😉

Bewaren

In een koektrommel kun je deze Italiaanse koekjes minimaal 4 weken bewaren. Dat is ook gelijk de reden dat ze meestal in grote aantallen worden gebakken. Dit recept is voor zo’n 50 koekjes, maar als je wilt kun je het recept ook halveren.

Vorige post

Volgende post

Amerikaanse ingrediënten vertaald
Chocoladefondue: recept en tips om te dippen

Related Posts

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft
09 april 2021
4

Het...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft
05 april 2021
3

Ben...

Bananenbrood lemon meringue gebakje

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft
03 april 2021
0

Had...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 20

  1. Elles says:
    4 jaar geleden

    Er staat niet aangegeven wanneer de eieren moeten worden toegevoegd. (Of ik heb iets gemist.)

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je hebt niet gemist, ik ben het vergeten op te schrijven. Gelijk even toegevoegd 🙂

      Beantwoorden
  2. Elke says:
    4 jaar geleden

    Bedankt Laura, hier ga ik mijn vader heel blij mee maken!

    Beantwoorden
    • Anoniempjeeee says:
      3 maanden geleden

      Ik ook haha

      Beantwoorden
  3. Hayat says:
    4 jaar geleden

    Heerlijke koekjes zijn dit, bedankt Laura!!

    Beantwoorden
  4. Laura says:
    4 jaar geleden

    Ik houd van deze dingen! De eerste keer dat ik ze at was op vakantie in Italië. Ik was 16 en we kregen bij aankomst van ons appartement een klein glaasje sterk en zo’n koekje erbij om erin te dopen van de eigenaar. Drankje was mij te sterk, maar ik werd wel verliefd op de koekjes!

    Beantwoorden
  5. Rianne says:
    4 jaar geleden

    Volgens mij staat niet wanneer het vanille-extract toegevoegd dient te worden? Heb het op goed geluk maar bij de overige droge ingredienten gegokt.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ik heb het gelijk even toegevoegd. Je voegt ze samen met de eieren toe, maar zoals jij hebt gedaan moet het ook lukken.

      Beantwoorden
  6. Cookie Dough says:
    4 jaar geleden

    Ik hou van deze leuke recepten, Laura! Ze zijn erg makkelijk om te maken , maar ze zijn helaas veel te snel op! Ik heb een klein vraagje: Hoeveel minuten is het aangeraden om te wachten bij het snijden? (Of heb ik soms niet goed gelezen?)
    Dankje for het lezen, Laura <3

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Zoals hierboven staat: Haal de plaat uit de oven en snijd de staven deeg met een goed scherp mes in plakjes. Laat eventueel 5 minuten staan als je het deeg lastig te snijden vindt omdat het nog zacht is. Wacht zeker niet te lang, anders lukt het niet meer om ze te snijden.

      Beantwoorden
  7. Samantha says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik maak deze koekjes al een hele tijd: super kadootje ook om te geven, samen met een fles zoete likeurwijn. Nog een tip om ze nog lekkerder te maken: de zeste van 1 appelsien door het deeg mengen.
    Groetjes

    Beantwoorden
  8. Christina says:
    3 jaar geleden

    Hoi het deeg wordt bij mij niet heel stevig – lijkt alsof er niet genoeg vocht in zit? Wat doe ik verkeerd?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat is zo zonder verdere informatie lastig te zeggen, heb je wel alles goed afgewogen?

      Beantwoorden
  9. frank says:
    3 jaar geleden

    ze plakken aan het bakpapier , beter op een rooster met bakpapier?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat zal niet veel verschil maken denk ik, het kan ook aan het gebruikte bakpapier liggen (hier plakten ze niet namelijk).

      Beantwoorden
  10. Mini says:
    3 jaar geleden

    Hallo Laura,

    Ik heb de koekjes net gemaakt en voor de 2e ronde in de oven gehad. Wel zijn ze nog bleek en van binnen nog zacht deeg. Klopt dit en wordt het vanzelf hard? Of moeten ze nog even de oven in

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      ze zouden al behoorlijk hard moeten zijn, maar buiten de oven harden ze ook zeker uit.

      Beantwoorden
  11. Monique says:
    2 jaar geleden

    Hoi, ik wil dit recept graag maken. Maar zijn het gebrande of ongebrande amandelen die hierin zijn verwerkt? Gr

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      In principe kan beide, maar ik gebruik meestal ongebrande noten.

      Beantwoorden
  12. Anoniempjee says:
    3 maanden geleden

    Super recept laura ik ga hier veel mensen blij mee maken vooral mn vader ps: je website is echt top! 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-ams4-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-ams4-1.cdninstagram.com&oh=92da077fa026e2c77829ed9868697e75&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles
  • NIEUW! Ik ben altijd net iets te enthousiast bij het inslaan van versnaperingen voor het paasweekend. Als Pasen eenmaal voorbij is heb ik er eigenlijk geen zin meer in, maar wel nog een hoop paaseitjes in huis. Herkenbaar? Daarom bedacht ik deze lekkere paasei arretjescake! Daarmee tover je de resterende paaseitjes om tot een overheerlijk baksel 😁 (en dat gaat er bij mij dan weer wel altijd in).⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#paaseitjes #arretjescake #leftovers #paaseieren #paasrecepten

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

passievruchten curd

Bakken met roomboter of margarine?

Soorten suikers om mee te bakken

Ananas upside down cake

Volgende Post
Chocoladefondue: recept en tips om te dippen

Chocoladefondue: recept en tips om te dippen

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Eenvoudig met bloemen

door Laura Kieft-22 november 2010-4

En ik maar denken dat ik bijna geen tijd meer zou hebben wanneer ik eenmaal stage zou lopen… Dat is dus iets anders gelopen dan gedacht want ondertussen sta ik bijna elk weekend te bakken....

Whoopie pies

door Laura Kieft-07 november 2010-19

Het zijn geen koekjes… Het zijn ook geen cakejes… Het zijn Whoopie Pies!!!  Whoopie pies worden gekenmerkt door hun ronde vormen en een lekkere romige laag er tussen. Deze stonden al een tijdje op mijn...

Geruite dode vis?

door Laura Kieft-01 november 2010-2

Een taart met ruitjes hebben jullie van mij al eens eerder gezien. Maar in combinatie met een dode vis (van fondant, dat dan weer wel) waarschijnlijk nog niet. Deze taart heb ik voor een collega...

Halloween chocolaatjes

door Laura Kieft-30 oktober 2010-5

Afgelopen week kreeg ik mijn bestelling binnen met allemaal leuke taartspulletjes. Omdat het bijna halloween is kreeg ik er van deleukstetaartenshop.nl chocolade doodshoofd mallen bij. Ik heb nog nooit eerder met chocoladevormpjes gewerkt, het was...

Bedankjes

door Laura Kieft-26 oktober 2010-5

Laatst kwam mijn nichtje met de vraag of ik misschien wat cupcakes wilde maken om als bedankje te kunnen geven. Natuurlijk wil ik dat doen! Voor school was zij bezig met een onderzoek, de proefpersonen kregen als...

Bedankt

door Laura Kieft-20 oktober 2010-2

Op mijn stage weten ze inmiddels ook dat ik taarten bak, deze mocht ik maken voor een collega die bij ons weg ging. De taart moest helemaal in de stijl van het bedrijf. Bovenop dus...

Taart en Trends

door Laura Kieft-10 oktober 2010-7

Gisteren was het dan zover; de Taart en Trends beurs in Hilversum. Vorig jaar rond deze tijd had ik nog nooit gehoord van het fenomeen ‘taartdecoratie’ en nu ben ik naar de beurs geweest en...

Verjaardag lekkers

door Laura Kieft-20 september 2010-4

Afgelopen zaterdag ben ik 20 jaar geworden! Reden voor taart natuurlijk 🙂 Heerlijk om weer eens een taart te maken. Ik loop nu stage waardoor er niet meer zoveel tijd als er eerst was om...

Toblerone cupcakes

door Laura Kieft-18 september 2010-10

Met deze overheerlijke cupcakes ga ik meedoen aan een wedstrijd: de “Holland’s Cupcake Challenge“. Ik kwam via via op deze site terecht en besloot mee te doen aan de wedstrijd. Elke maand geeft Loyoya een...

Fruitklontjes

door Laura Kieft-05 september 2010-3

Een ijsklontje met fruit; oftewel een fruitklontje. Lekker makkelijk om te maken en het staat ook nog eens hartstikke leuk om zo je drankjes te serveren: fruit in een ijsklont. Het idee kende ik wel, op...

Theepot cupcakes en een ijsje

door Laura Kieft-28 juli 2010-9

Voor de eerste cupcakes heb ik mij laten inspireren door mijn theepot. Ik zat naar mijn theepot in de vorm van een cupcake te kijken en dacht dat het wel leuk was om hiervoor bijpassende...

Walnoot bonbons

door Laura Kieft-25 juli 2010-4

Wanneer ik bij de plaatselijke notenzaak ben wil ik het liefst elke keer walnoot bonbons meenemen. Helaas voor mij hebben ze ze niet altijd en kom ik er nou ook weer niet wekelijks. Nu kwam...

Brownies uit een pakje

door Laura Kieft-19 juli 2010-5

Even een keertje lekker makkelijk. Geen recepten gevolgd maar gewoon heel simpel in de supermarkt een mix voor brownies gekocht. Het enige dat ik hoefde te doen op mijn luie zondagmiddag was water en boter...

Macarons!

door Laura Kieft-05 juli 2010-28

Nadat ik aan verschillende mensen had verteld dat ik macarons ging maken keken verschillende mensen mij glazig aan. Dus ik begin maar gelijk met een uitleg over het typische Franse koekje: Een macaron bestaat uit...

Bijna beroemd ;)

door Laura Kieft-03 juli 2010-3

Een aantal weken geleden werd mij gevraagd of ik mee wilde werken aan een interview over jongeren met een bijbaantje. Natuurlijk wilde ik dat! Het interview staat in het laatste exemplaar van ist in Christ....

Hartige muffins

door Laura Kieft-26 juni 2010-32

Ik was al tijden op zoek naar een lekker recept voor hartige muffins, maar nooit vond ik een écht lekker recept. Niet lang geleden kwam ik dit recept tegen en ben ik gaan bakken. Nou,...

Bloemetjes en nog meer voetbal

door Laura Kieft-18 juni 2010-2

Mijn zusje en haar beste vriendin hadden vandaag het idee om cakejes te maken. Morgen gaan we met een groep naar de tweede wedstrijd van Nederland kijken dus er was al gauw besloten dat het...

Hup Holland Hup!!

door Laura Kieft-14 juni 2010-1

Cupcakes voor het WK. Deze cupcakes waren voor mijn overbuurvrouw, zij moet moet vandaag werken tijdens de eerste wedstrijd van Nederland. Dus voor op het werk lekkere WK cupcakes! De voetballen waren niet zo heel...

Aardbeien

door Laura Kieft-13 juni 2010-1

Aardbeien voor mijn collega die ons ging verlaten. Na 3,5 jaar collega’s te zijn geweest gaat ze beginnen met een andere baan. Als afscheidscadeautje een paar leuke cupcakes in een theedoos verpakt. Twee cupcakes als...

Afzwemmen

door Laura Kieft-12 juni 2010-1

Voor mijn vader die mocht afzwemmen afgelopen vrijdag! Hij ging voor zijn A diploma, twee anderen gingen voor hun C. Na afloop kregen ze van mij een cupcake als kleinigheidje. Ze waren goed in de...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan