Gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella

96

Deze gehaktballetjes in tomatensaus kun je op vele verschillende manieren serveren. Een aantal van de gehaktballetjes at ik op als een soort snack en door de rest ging ’s avonds gekookte pasta zodat ik het als avondmaaltijd kon eten. Bij een borrel, buffet of tapas avondje zullen deze gehaktballetjes het ook prima doen. Ik bracht zelf mijn gehakt op smaak en draaide er balletjes van, maar wil je voor nog meer gemak (en snelheid) gaan kun je ook kiezen voor kant en klare gehaktballetjes. Ook geen probleem. De balletjes bak je kort even rondom aan voordat je ze aan de saus toevoegt en alles bij elkaar doet in een ovenschaal, dan hoef je alleen nog maar te wachten terwijl de oven het verdere werk doet.

Gehaktballetjes in tomatensaus

Deze gehaktballetjes in tomatensaus met mozzarella zijn hartstikke lekker bij de tapas, bij pasta of gewoon als lekkere snack tussendoor.
Porties: 18 balletjes

Ingrediënten

  • 300 gram gehakt
  • 1 ei (M)
  • 4-5 el paneermeel
  • peper, zout, basilicum en knoflook
  • 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
  • Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella (of kleine bolletjes)

Instructies

  • In een kom voeg je gehakt, ei en paneermeel samen. Breng op smaak met peper, zout, (gedroogde) basilicum en knoflook. Kneed dit door elkaar tot alles goed vermengd is. Voeg wat extra paneermeel toe als het gehaktmengsel nog te vochtig is. Draai balletjes van het gehakt.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom aan. Ze hoeven nog niet gaar te zijn, dat gebeurt straks in de oven. Voeg dan de tomatenblokjes toe en breng dit op smaak met Italiaanse kruiden. Laat de saus met balletjes even pruttelen voordat je het in een ovenschaal overgiet. Verdeel de mozzarella over de schaal.
  • Bak de gehaktballetjes in tomatensaus in 15-20 minuten op 200 °C.
  • Serveer daarna zoals je wilt. Gebruik het als basis voor de avondmaaltijd of zet op de borreltafel met wat prikkertjes. Mocht je ze nu alleen willen gebruiken voor bij de borrel, dan kun je in verhouding tot de saus ook meer gehaktballetjes maken, ik zou dan 500 gram gehakt gebruiken.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen houdbaar. Voor serveren eerst weer even opwarmen.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

5 reacties

  1. Homemade by Joke schreef:

    Mmm dat ziet er heerlijk uit lieverd.
    Inderdaad lekker bij de borrel of als avondmaaltijd.
    Liefs, mam ♥

  2. Katja schreef:

    Wauw, deze waren lekker!

  3. Marieke schreef:

    Ik heb ze gemaakt voor vanavond tijdens het eten en heb er nog allerlei groenten doorheen gedaan! Ben benieuwd.

  4. Christa schreef:

    Hallo Laura,

    Dat klinkt heerlijk! Hoe kun je ze het beste weer opwarmen?
    Alvast bedankt!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bijvoorbeeld in de magnetron!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *