Amaretti koekjes

Amaretti koekjes
94

Amaretti koekjes zijn Italiaanse bitterkoekjes. Die bestaan als harde knapperige koekjes, of wat zachtere koekjes. Deze amaretti zijn wat zachter. En ook niet heel erg bitter, want ik gebruikte geen bitter amandelextract. Vind ik ook alleen maar lekkerder trouwens. Ik heb jarenlang geen bitterkoekjes gegeten omdat ik ze niet lekker vond. Toen ik nog klein was stopte ik eens een bitterkoekje in mijn mond, denkende dat ik de jackpot had gewonnen met een lekkere grote kruidnoot. Je zult mijn teleurstelling misschien wel begrijpen. Gevolg was dat ik ze jarenlang niet meer at haha. Deze zachte amaretti vind ik wel heerlijk trouwens. Vooral als ze net uit de oven komen, knapperig van buiten en zacht van binnen.

Amaretti koekjes

Italiaanse amandelkoekjes waar je slechts 4 ingrediënten voor nodig hebt. Ga jij ze maken?
Porties: 35 stuks

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 150 gram poedersuiker
  • 3 eiwitten (M ei)
  • 1 tl (bitter) amandelextract

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een kom en mix kort door elkaar tot een gladde massa.
  • Doe het mengsel in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit hoopjes van ongeveer 3 cm in doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de amaretti in 12-14 minuten op 190 °C of tot ze licht beginnen te kleuren.
Bewaren

In een afgesloten pot ongeveer een week houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

17 reacties

  1. Larissa schreef:

    Super lekker zijn deze!!

  2. B m schreef:

    Hoi ik vind je recepten heerlijk en de beschrijving super makelijk om zelf te doen ben heel blij met je gr Bernadette uit alkmaar

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ah wat leuk om te horen!

  3. Else schreef:

    Heerlijke koekjes, echt een super recept! Zelf vind ik ze nu, na 4 dagen in de koektrommel, het lekkerst. Lekker chewy met een heerlijke amandelsmaak

    1. Laura's Bakery schreef:

      Herkenbaar, zo vind ik ze ook het lekkerst!

  4. Marjolein schreef:

    Horen deze koekjes erg knapperig te zijn? Of meer als bitterkoekjes? Bij mij leek de binnenkant niet gaar of hoort die nog zo zacht te zijn?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Amaretti koekjes zijn Italiaanse bitterkoekjes. Die bestaan als harde knapperige koekjes, of wat zachtere koekjes. Deze amaretti zijn wat zachter. Of jouw koekjes niet goed gaar waren is voor mij lastig te beoordelen op afstand.

  5. Kim schreef:

    Helaas zijn ze hier mislukt. Geen idee wat ik fout heb gedaan. Ik heb het recept goed gevolgd en had juiste verhoudingen. Het deeg was erg dun en werd niet gaar. Enig idee wat er fout is gegaan?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hi Kim, als je het recept en de ingrediënten exact hebt gevolgd weet ik helaas niet wat er mis is gegaan.

  6. Heleen schreef:

    Hallo Laura,

    Kan ik ook amandel aroma gebruiken? en is het dan dezelfde hoeveelheid?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat kan zeker, maar amandel aroma is een stuk sterker. Niet dezelfde hoeveelheid dus, maar dat zou je zelf even moeten testen.

  7. Maxime schreef:

    Beste Laura,
    Het deeg was bij mij erg dun en liep ook redelijk uit, waardoor ik hele platte koekjes kreeg 😉
    Ik heb mijn Kenwood gebruikt en eerst de eiwitten ligt opgeklopt, daarna de poedersuiker erdoorheen en als laatste het amandelmeel. Ik hoopte dat door de eiwitten eerst een beetje los te koop dat er meer lucht in zou zitten.
    Kan dat het probleem zijn? Voordat ik alle ingrediënten opnieuw koop (plat zijn ze ook lekker hoor 😉 alleen zien ze er niet zo mooi uit).
    De eieren kwamen uit de koelkast. Ik weet niet of dat verschil kan maken?

    Groetjes Maxime

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou inderdaad goed kunnen, ook lastig voor mij bepalen op afstand. Maar zodra het recept niet volledig is gevolgd zou ik altijd denken dat het daaraan ligt. Ingrediënten moeten ook altijd op kamertemperatuur zijn tenzij anders vermeld.

  8. Rachel schreef:

    Mmmm lekker! Ik mis vaak de fotos van het deeg, zodat je ziet hoe het eruit hoort te zien. Evenals van de toefjes en het mondje van je spuitzak. Bij mij bleken de koekjes mooier te worden zonder “mondje/toetje” van de zak en ook nog eens makkelijker toefjes maken 🙂

    1. Diane schreef:

      Hoi,
      Ik heb kleine ballekes van ongeveer 10gr met de hand gerold en die in de bloemsuiker gerold en dan op een bakplaat bedekt met bakpapier.

  9. Zoe schreef:

    mmmmm… Zien er heerlijk uit
    ik ben dol op amarettikoekjes dus ga ze zeker proberen!

  10. Marie schreef:

    Heerlijk masr mierzoet .
    Ik kreeg het niet door de spuitzak , tja goed lezen deed ik nl niet . Had nl 1 heel ei erin gedaan , stom .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *