Maak zelf met slechts 4 ingrediënten amaretti koekjes. Deze zachte Italiaanse bitterkoekjes zijn snel en eenvoudig te maken en overheerlijk bij een kop koffie.
Zachte amaretti koekjes
Amaretti koekjes zijn Italiaanse bitterkoekjes. Die bestaan als harde knapperige koekjes, of wat zachtere koekjes. Deze amaretti zijn wat zachter. En ook niet heel erg bitter, want ik gebruikte geen bitter amandelextract. Vind ik ook alleen maar lekkerder trouwens.
Ik heb jarenlang geen bitterkoekjes gegeten omdat ik ze niet lekker vond. Toen ik nog klein was stopte ik eens een bitterkoekje in mijn mond, denkende dat ik de jackpot had gewonnen met een lekkere grote kruidnoot. Je zult mijn teleurstelling misschien wel begrijpen. Gevolg was dat ik ze jarenlang niet meer at haha. Deze zachte amaretti vind ik wel heerlijk trouwens. Vooral als ze net uit de oven komen, knapperig van buiten en zacht van binnen.
Super lekker zijn deze!!
Hoi ik vind je recepten heerlijk en de beschrijving super makelijk om zelf te doen ben heel blij met je gr Bernadette uit alkmaar
Ah wat leuk om te horen!
Heerlijke koekjes, echt een super recept! Zelf vind ik ze nu, na 4 dagen in de koektrommel, het lekkerst. Lekker chewy met een heerlijke amandelsmaak
Herkenbaar, zo vind ik ze ook het lekkerst!
Horen deze koekjes erg knapperig te zijn? Of meer als bitterkoekjes? Bij mij leek de binnenkant niet gaar of hoort die nog zo zacht te zijn?
Amaretti koekjes zijn Italiaanse bitterkoekjes. Die bestaan als harde knapperige koekjes, of wat zachtere koekjes. Deze amaretti zijn wat zachter. Of jouw koekjes niet goed gaar waren is voor mij lastig te beoordelen op afstand.
Helaas zijn ze hier mislukt. Geen idee wat ik fout heb gedaan. Ik heb het recept goed gevolgd en had juiste verhoudingen. Het deeg was erg dun en werd niet gaar. Enig idee wat er fout is gegaan?
Hi Kim, als je het recept en de ingrediënten exact hebt gevolgd weet ik helaas niet wat er mis is gegaan.
Hallo Laura,
Kan ik ook amandel aroma gebruiken? en is het dan dezelfde hoeveelheid?
Dat kan zeker, maar amandel aroma is een stuk sterker. Niet dezelfde hoeveelheid dus, maar dat zou je zelf even moeten testen.
Beste Laura,
Het deeg was bij mij erg dun en liep ook redelijk uit, waardoor ik hele platte koekjes kreeg 😉
Ik heb mijn Kenwood gebruikt en eerst de eiwitten ligt opgeklopt, daarna de poedersuiker erdoorheen en als laatste het amandelmeel. Ik hoopte dat door de eiwitten eerst een beetje los te koop dat er meer lucht in zou zitten.
Kan dat het probleem zijn? Voordat ik alle ingrediënten opnieuw koop (plat zijn ze ook lekker hoor 😉 alleen zien ze er niet zo mooi uit).
De eieren kwamen uit de koelkast. Ik weet niet of dat verschil kan maken?
Groetjes Maxime
Dat zou inderdaad goed kunnen, ook lastig voor mij bepalen op afstand. Maar zodra het recept niet volledig is gevolgd zou ik altijd denken dat het daaraan ligt. Ingrediënten moeten ook altijd op kamertemperatuur zijn tenzij anders vermeld.
Mmmm lekker! Ik mis vaak de fotos van het deeg, zodat je ziet hoe het eruit hoort te zien. Evenals van de toefjes en het mondje van je spuitzak. Bij mij bleken de koekjes mooier te worden zonder “mondje/toetje” van de zak en ook nog eens makkelijker toefjes maken 🙂
Hoi,
Ik heb kleine ballekes van ongeveer 10gr met de hand gerold en die in de bloemsuiker gerold en dan op een bakplaat bedekt met bakpapier.
mmmmm… Zien er heerlijk uit
ik ben dol op amarettikoekjes dus ga ze zeker proberen!
Heerlijk masr mierzoet .
Ik kreeg het niet door de spuitzak , tja goed lezen deed ik nl niet . Had nl 1 heel ei erin gedaan , stom .
Ik wil dit maken, maar heb geen amandel aroma of extract. Wat is het resultaat voor de smaak?
lieve groetjes
Het amandelextract is in dit recept wel een belangrijke smaakmaker! Je kan het amandelextract meestal gewoon vinden in de schappen van de supermarkt, mocht je op zoek gaan:).
Dank voor de reaktie. Het ging mij er meer om , wat de smaak is zonder aroma toevoeging. Ik kom weinig in de winkel (minder valide)
Het zal dan minder sterk naar Amandel smaken. Het aroma zorgt voornamelijk voor de smaak.
Het zal zonder aroma minder naar amandel smaken. Het aroma is namelijk de echte smaakmaker in dit recept.
Had deze van de week genaamt ook plat..
Wanneer ik het vanavond weer wil maken kom ik erachter dat gwn 3 hele eieren erin gedaan heb en niet de eitwit 🤣🤣🤣.
Moest gewoon ff hard lachen om mezelf
Vanavond poging 2 😇
Hi Laura,
Moet je de eiwitten eerst opkloppen? Als ik gewoon alles bij elkaar doet, is het deeg te lopend en krijg ik platt koekjes ipv die mooie vorm van jou!
Groetjes
Nee, dat zou niet nodig moeten zijn. Zou het kunnen dat je ergens een meetfout hebt gemaakt waardoor het deeg nog zo lopend was?
Beste Laura,
Dankzij jou weet ik nu niet alleen wat amaretti zijn,maar heb ik ook heerlijke recepten ontdekt op jouw website!!!Hartelijk bedankt daarvoor dus!
Beste, Laura:
Ik ga deze koekjes maken voor een presentatiee. Heb je tis voor een goed vormpje
Groetje, Jan
Wat leuk! Je hebt geen vorm nodig, bedoel je misschien spuitmond? Je kunt een gladde spuitmond gebruiken.
Hoi, kloppen de verhoudingen van de ingrediënten wel? Deeg/beslag is echt heel dun. Ik gebruik altijd 2 eiwitten met 225 gr amandelmeel (recept van Rutger). Ik dacht, ik probeer eens een ander recept maar uiteindelijk meer amandelmeel er doorheen gedaan.
Met deze verhoudingen zijn ze hier goed gelukt. Het kan nog weleens uitmaken hoe groot het ei is, en was alles op kamertemperatuur? Als het te dun lijkt kun je inderdaad wat extra meel toevoegen.
Steeds super leuke receptjes, spijtig dat er altijd het aantal eiwitten opstaat in plaats van gram.
Onze kippen leggen mooie eitjes maar ook al zijn ze groot de dooier is altijd vrij klein, dus meer eiwit. Dat maakt het soms moeilijk om de juiste verhouding te vinden!
Verder enkel maar lof, al veel lekkere koekjes, cake enz gemaakt van je receptjes.
Fijn te horen! Je kunt uitgaan van ongeveer 30 gram per eiwit.
Heb deze koekjes vandaag gemaakt en mij precies aan het recept gehouden. Was bij mij een mooi beslag wat goed te spuiten was. Koekjes zijn nu aan het afkoelen.
Hoi kan je het amandel extract ook vervangen door amaretto? En blijven de verhoudingen dan hetzelfde?
Dat kan, alleen is dat vermoedelijk wel minder geconcentreerd/sterk.