Wie is er nu niet gek op het snoepen van koekjesdeeg? Ik wel in ieder geval! Zo erg zelfs dat ik al eens een recept online zette voor koekjesdeeg zonder ei om van te snoepen. Daar kun je dan ook weer heerlijke bonbons en brownies mee maken. Ik ben zó dol op koekjesdeeg dat ik zelfs een kookboek heb dat “the cookie dough lover’s cookbook” heet. Ja echt waar ;). Uit dat boek heb ik laatst ijsjes gemaakt. Je raadt het al; cookie dough ijsjes. Maar niet het soort dat je misschien verwacht. Dit zijn namelijk waterijsjes met cookie dough smaak!
Cookie dough ijsjes
Ingrediënten
- 300 ml melk
- 65 gram lichtbruine basterdsuiker
- snuf zout
- 1 tl vanille extract
- 50 gram chocolate chips
Instructies
-
Verwarm de melk zo’n 30 seconden in de magnetron. Voeg de suiker en het zout toe en blijf roeren tot het helemaal is opgelost. Voeg dan de vanille extract toe.
-
Steek het stokje in de Zoku en strooi wat chocolate chips in de vorm. Giet dan het mengsel in de vormpjes en wacht een paar minuten tot het geheel bevroren is. Je kunt hier ook nog een beetje in variëren. Schenk dan het mengsel tot ongeveer één centimeter onder de rand. Wacht tot het ijsje bevroren is en voeg dan chocolate chips toe tot de rand, vul daarna aan met het melk mengsel.
-
Geen Zoku in huis? Ook dan kun je deze ijsjes prima maken! Verdeel de chocolate chips over de vormpjes en giet daarna het mengsel erbij. Laat de ijsjes zo’n 5-6 uur in de vriezer staan voordat je ze opeet.
Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.
Ik moest een klein beetje wennen aan de smaak van deze cookie dough ijsjes. Maar eerlijk is eerlijk. Ze smaken echt naar koekjesdeeg!
oooh wat apart!
ben benieuwd…. zeker eens proberen!
liefs,
denise
Hmmm klinkt wel goed eigenlijk!
mmm ziet er heel lekker uit kan je ze ook met sojamelk maken in vervanging van melk heb zo vormpjes van tupware of moet dit in een ijsloly machine
Ik denk dat het met sojamelk ook prima gaat. Met de Zoku gaat het maken lekker snel, maar je kunt het ook met gewone vormpjes doen. In de post staat uitgelegd hoe je dat doet! 🙂
Wat wen goed idee!
Ohh, super lekker! Lijkt me ook helemaal niet moeilijk. Wat een onwijs goed idee! Dit ga ik onthouden. (:
ik wil ze heel graag maken ik heb alles in huis behalve lichtbruine basterdsuiker.
als je donkerbruine basterdsuiker mengt met witte basterdsuiker, krijg je dan ook lichtbruine suiker???
Nee zo werkt dat niet helaas 😉 Zou even naar de supermarkt gaan om een zakje te halen.
haha oke, dat dacht ik al 😉
AAAHHHHH!!!!!
WAAR KOOP JE DIE ZOKU??!!
EN HOEVEEL KOST HIJ?!
Is bij verschillende kook/webwinkels te koop, prijzen variëren. Adviesprijs ligt rond de 40 euro.
Hi
Ik haf vandaag een geluk momentje ik kocht de zoku voor 5 euro bij ah helemaal blij!! Koop je die choco chips gewoon in de supermarkt ?
Groetjes
Dat is mazzel hebben zeg! Chocolate chips koop ik zelf bij de kookwinkel of taartdecoratie zaken, soms hebben supermarkten het ook.
Hooi,
Ik lees dat je vanille extract nodig hebt bedoel je vanuit dat flesje of poeder? Als je het over het flesje hebt mag ik het niet hebben aldaar d’r alcohol in zit. Is er een ander alternatief nog?
Laila
Ik bedoel die uit het flesje. Maar je kunt ook poeder gebruiken als je dat wel mag 🙂
Ik heb het gemaakt super lekker en makkelijk !! Dankjewel daarvoor ik heb dit voor mijn verjaardag op school getrakteerd iedereen was blij ????
Hoi Laura wat een super lekker recept ik heb het nog niet gemaakt maar dat zal niet lang meer duren. Ik heb de recepten nodig voor een opdracht van school heb jij (of u) nog meer makkelijk recepten zonder oven?
Groetjes
Meer dan genoeg, blader maar eens door de recepten heen 😉
Inderdaad je hebt echt vet veel recepten allemaal even lekker!
En ze zijn ook heel makkelijk te maken
Ik moet zelf ook een blog maken en doe het over recepten. Van alle recepten is ongeveer 90% van jou.
ik weet zeker dat ik een 10 krijg
Groetjes!
Hoi kun je de chocolate chips ook veranderen in andere chocolade koekjes of is kan dat niet kan kan namelijk nergens chocolate chips vinden. En dit lijk me echt een heel lekker recept. Groetjes Maaike
Je kunt ook een reep chocola in stukjes hakken.
Aha oké ik ga het meteen maken. Bedankt