Cookie dough ijsjes

41

cookie dough waterijsjes 1a

Wie is er nu niet gek op het snoepen van koekjesdeeg? Ik wel in ieder geval! Zo erg zelfs dat ik al eens een recept online zette voor koekjesdeeg zonder ei om van te snoepen. Daar kun je dan ook weer heerlijke bonbons en brownies mee maken. Ik ben zó dol op koekjesdeeg dat ik zelfs een kookboek heb dat “the cookie dough lover’s cookbook” heet. Ja echt waar ;). Uit dat boek heb ik laatst ijsjes gemaakt. Je raadt het al; cookie dough ijsjes. Maar niet het soort dat je misschien verwacht. Dit zijn namelijk waterijsjes met cookie dough smaak!

cookie dough waterijsjes 2a

cookie dough waterijsjes 3a

Cookie dough ijsjes

Een eenvoudig recept voor het zelf maken van cookie dough ijsjes. Dit is geen roomijs met stukjes cookie dough maar waterijsjes met cookie dough smaak.
Porties: 6 ijsjes

Ingrediënten

  • 300 ml melk
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • snuf zout
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gram chocolate chips

Instructies

  • Verwarm de melk zo’n 30 seconden in de magnetron. Voeg de suiker en het zout toe en blijf roeren tot het helemaal is opgelost. Voeg dan de vanille extract toe.
  • Steek het stokje in de Zoku en strooi wat chocolate chips in de vorm. Giet dan het mengsel in de vormpjes en wacht een paar minuten tot het geheel bevroren is. Je kunt hier ook nog een beetje in variëren. Schenk dan het mengsel tot ongeveer één centimeter onder de rand. Wacht tot het ijsje bevroren is en voeg dan chocolate chips toe tot de rand, vul daarna aan met het melk mengsel.
  • Geen Zoku in huis? Ook dan kun je deze ijsjes prima maken! Verdeel de chocolate chips over de vormpjes en giet daarna het mengsel erbij. Laat de ijsjes zo’n 5-6 uur in de vriezer staan voordat je ze opeet.
Bewaren

Wil je een paar ijsjes op voorraad? Lees hier hoe je ze handig kunt bewaren.

cookie dough waterijsjes 4a

Ik moest een klein beetje wennen aan de smaak van deze cookie dough ijsjes. Maar eerlijk is eerlijk. Ze smaken echt naar koekjesdeeg!

Durf jij het aan om deze ijsjes te maken?

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

22 reacties

  1. denise schreef:

    oooh wat apart!
    ben benieuwd…. zeker eens proberen!
    liefs,
    denise

  2. Amy schreef:

    Hmmm klinkt wel goed eigenlijk!

  3. kimmy schreef:

    mmm ziet er heel lekker uit kan je ze ook met sojamelk maken in vervanging van melk heb zo vormpjes van tupware of moet dit in een ijsloly machine

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik denk dat het met sojamelk ook prima gaat. Met de Zoku gaat het maken lekker snel, maar je kunt het ook met gewone vormpjes doen. In de post staat uitgelegd hoe je dat doet! 🙂

  4. Lisanne schreef:

    Ohh, super lekker! Lijkt me ook helemaal niet moeilijk. Wat een onwijs goed idee! Dit ga ik onthouden. (:

  5. amberrr schreef:

    ik wil ze heel graag maken ik heb alles in huis behalve lichtbruine basterdsuiker.
    als je donkerbruine basterdsuiker mengt met witte basterdsuiker, krijg je dan ook lichtbruine suiker???

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee zo werkt dat niet helaas 😉 Zou even naar de supermarkt gaan om een zakje te halen.

      1. amberrr schreef:

        haha oke, dat dacht ik al 😉

  6. anoniempjuhhhh schreef:

    AAAHHHHH!!!!!
    WAAR KOOP JE DIE ZOKU??!!
    EN HOEVEEL KOST HIJ?!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Is bij verschillende kook/webwinkels te koop, prijzen variëren. Adviesprijs ligt rond de 40 euro.

  7. Claudia schreef:

    Hi

    Ik haf vandaag een geluk momentje ik kocht de zoku voor 5 euro bij ah helemaal blij!! Koop je die choco chips gewoon in de supermarkt ?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat is mazzel hebben zeg! Chocolate chips koop ik zelf bij de kookwinkel of taartdecoratie zaken, soms hebben supermarkten het ook.

  8. Laila schreef:

    Hooi,

    Ik lees dat je vanille extract nodig hebt bedoel je vanuit dat flesje of poeder? Als je het over het flesje hebt mag ik het niet hebben aldaar d’r alcohol in zit. Is er een ander alternatief nog?

    Laila

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik bedoel die uit het flesje. Maar je kunt ook poeder gebruiken als je dat wel mag 🙂

  9. Jinthe schreef:

    Ik heb het gemaakt super lekker en makkelijk !! Dankjewel daarvoor ik heb dit voor mijn verjaardag op school getrakteerd iedereen was blij 🎉🎉🎊🎊

  10. Klas in the Cloud schreef:

    Hoi Laura wat een super lekker recept ik heb het nog niet gemaakt maar dat zal niet lang meer duren. Ik heb de recepten nodig voor een opdracht van school heb jij (of u) nog meer makkelijk recepten zonder oven?
    Groetjes

    1. Laura Kieft schreef:

      Meer dan genoeg, blader maar eens door de recepten heen 😉

      1. Klas in the Cloud schreef:

        Inderdaad je hebt echt vet veel recepten allemaal even lekker!
        En ze zijn ook heel makkelijk te maken
        Ik moet zelf ook een blog maken en doe het over recepten. Van alle recepten is ongeveer 90% van jou.
        ik weet zeker dat ik een 10 krijg
        Groetjes!

  11. Maaike schreef:

    Hoi kun je de chocolate chips ook veranderen in andere chocolade koekjes of is kan dat niet kan kan namelijk nergens chocolate chips vinden. En dit lijk me echt een heel lekker recept. Groetjes Maaike

    1. Laura Kieft schreef:

      Je kunt ook een reep chocola in stukjes hakken.

  12. Maaike schreef:

    Aha oké ik ga het meteen maken. Bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *