Ben je gek op antipasti borrelplanken, maar vind je dit niet zo bijzonder voor de feestdagen? Maak dan eens een antipasti borrelkrans met je favoriete Italiaanse borrelhapjes! Ik leg je vandaag precies uit hoe je dat doet.
Zo maak je een antipasti borrelkrans
Het maken van een antipasti borrelkrans werkt bijna hetzelfde als het samenstellen van een borrelplank met antipasti. Je begint met het uitkiezen van de Italiaanse borrelhapjes. Denk hierbij aan vleeswaren, kazen, groenten, olijven etc.
Vervolgens leg je deze hapjes niet simpelweg op een grote borrelplank, maar je rijgt ze in verschillende combinaties aan cocktailprikkers. Ik kan alvast verklappen dat je er een flink aantal nodig hebt, want uiteindelijk wil je er een mooie krans mee kunnen maken door ze naast elkaar in de rondte te leggen op een groot bord of ronde serveerplank.
Wat zijn antipasti?
Antipasti zijn Italiaanse hapjes die als voorgerecht worden geserveerd. Letterlijk vertaald betekent het ‘voor de maaltijd’. De antipasti moeten de smaakpapillen op gang brengen en zijn daarom niet alleen een lust voor de maag, maar ook voor het oog dankzij alle verschillende kleuren, smaken en structuren.
Italianen dineren graag uitgebreid en beginnen met antipasti, daarna volgt de primi piatti (de pasta), secondi piatti (vlees of vis) en vervolgens de dolci: het dessert. Met deze hele opeenvolging begrijp je dus al dat de porties eigenlijk niet zo groot horen te zijn. Persoonlijk kan ik ook prima toe met alleen zo’n heerlijke antipasti borrelkrans. 😉
Hoi Laura, superleuke krans. Vraagje: hoeveel spiesjes zitten er ongeveer in de krans op de foto? Groeten Susan
Ik heb ze helaas niet geteld bij het maken van het recept, maar ik denk al gauw een stuk of 50.