Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Aardbeienvlaai

Laura Kieftdoor Laura Kieft
23 april 2016
in Samenwerking, Taarten, Zoete recepten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

aardbeienvlaai 1a

Het is weer eens tijd voor een vlaai recept! Sinds ik een paar maanden geleden een rijstevlaai bakte ben ik over mijn angst voor vlaaien heen. Ik dacht altijd dat het een soort van hogere wiskunde was, maar het is dus echt hartstikke simpel. Deze aardbeienvlaai is zelfs nog makkelijker te maken dan de rijstevlaai. Dat komt mede door de blikjes vlaaivulling die ik gebruikte. Ik had nog overwogen om vers fruit te gebruiken en een soort gelei achtig iets erbij te maken, maar uiteindelijk overheersde het ‘waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan’ gevoel. Dus ik koos voor blikjes vlaaivulling, ook hartstikke lekker! Verder gaf ik deze aardbeienvlaai het echte vlaaien uiterlijk door het raster bovenop. Ook dat was weer kinderlijk eenvoudig met de ruitenroller van Bouwhuis. Even rollen, uitrekken en klaar! Je begrijpt dat ik wel moest gniffelen toen ik bij deze foto op Instagram zoveel reacties kreeg over het mooie raster, ik hield nog mooi even geheim hoe makkelijk dat eigenlijk is.

aardbeienvlaai 2a

aardbeienvlaai 3a

Recept afdrukken

Aardbeienvlaai

Deze aardbeienvlaai ziet er toch hartstikke aantrekkelijk uit en hij is ook nog eens makkelijk te maken. Wat wil je nog meer? Smullen maar!
Porties: 12 personen (voor een 25cm vorm)

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 tl instant gist
  • 4 tl kristalsuiker
  • snuf zout
  • 40 gram boter (gesmolten)
  • 4 el geklopt ei
  • 90 ml melk (handwarm)
  • 2 blikjes aardbeien vlaaivulling
  • 2 el paneermeel
  • beetje ei om te bestrijken (over van het geklopte ei)
  • 2-3 el grove kristalsuiker of rietsuiker om over raster te strooien

Extra benodigdheden

  • 25 cm vlaaivorm (ik gebruikte deze van Bouwhuis)
  • ruitenroller (hier te koop)

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg voor de bodem. Hiervoor doe je de bloem, gist, suiker en zout in een kom. Voeg hier de boter, ei en melk aan toe. Kneed tot een zacht en soepel deeg dat niet meer plakkerig is. Dek het deeg af en laat rijzen tot het in volume verdubbeld is, dat duurde bij mij iets langer dan een uur.
  • Druk dan het lucht uit het deeg en kneed tot een gladde bal. Twee derde van het deeg gebruik je om de bodem te bekleden, de rest is voor het raster bovenop. Rol twee derde van de bal deeg uit zodat hij in de vorm past. Bekleed de vorm met het deeg. De stukjes deeg die over de vorm hangen kun je nog even zo laten, dat verwijderen we tegelijk met overtollige stukjes van het raster.
  • Prik een paar gaatjes in de bodem en laat deze zo’n 15 minuten afgedekt staan. Ondertussen rol je het deeg voor het raster uit in een ovale vorm, zorg dat hij iets langer is dan de doorsnede van de vorm. Met de ruitenroller rol je het rasterpatroon in het deeg. Trek dit vast uit elkaar op je werkblad.
  • Bak de vlaaibodem erbij en strooi wat paneermeel op de bodem, verdeel de vlaaivulling over de bodem. Ik gebruikte 2 blikjes omdat mijn vlaaivorm vrij diep is, zorg in ieder geval dat je hem niet tot de rand vult met de vlaaivulling. Dan het raster, ik hing deze over de deegroller zodat ik iets rustiger en beter kon bepalen hoe ik hem over de taart heen legde. Rol met de deegroller over de vlaaivorm, de stukjes deeg die over de rand hangen snij je hiermee af.
  • Met het overgebleven geklopte eitje smeer je het raster in, dit gaat het makkelijkst door alleen een hoekje van een kwastje te gebruiken, anders neem je de vlaaivulling ook mee. Strooi tot slot de kristalsuiker of rietsuiker over de taart heen.
  • Bak de aardbeienvlaai in 25-30 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
Tips

Deze aardbeienvlaai is echt perfect uit de oven gekomen en de smaak is fantastisch! Ik heb zitten smullen hier. Mocht je trouwens weinig aardbeitjes hebben in je blikken vulling, zou je zelf nog wat extra aardbeien toe kunnen voegen. Daarnaast is hij lekker zoet. Ik vind dat lekker, maar als je hem iets minder zoet wil hebben, zou je iets minder vlaaivulling kunnen gebruiken en een laagje banketbakkersroom (recept!) op de bodem kunnen verdelen.

Bewaren

In een afgesloten trommel 2-3 dagen te bewaren in de koelkast.

aardbeienvlaai 4a

Dit artikel is een samenwerking met Bouwhuis, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Vorige post

Volgende post

tomaten tapenade
Inspiratie: Bakken voor Koningsdag

Related Posts

Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft
20 februari 2021
5

Voor...

Gender reveal cupcakes

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft
17 februari 2021
2

Er...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft
13 februari 2021
15

Ik...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 60

  1. Marijke says:
    5 jaar geleden

    Laura,
    Ik ben bang dat mijn vlaai niet heel uit de vorm komt. In een springvorm gebruik ik altijd bakpapier, zodat ik zeker weet dat er niets aan de vorm plakt. Wat is de gouden tip om de vlaai héél uit de vorm te krijgen? Weet je, dit is hetgene dat me tegenhoudt om de vlaai te maken.

    Beantwoorden
    • Simone says:
      5 jaar geleden

      Wat een toprecept weer! Ik gebruik altijd een vlaaivorm met een losse bodem, dan komt ie er altijd goed uit!

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik gebruik een vorm met losse bodem (linkje van degene die ik gebruik staat bij benodigdheden). Ik vet de vorm geen eens in, hij is heel eenvoudig uit de vorm te halen en plakt ook niet vast.

      Beantwoorden
  2. Rowan says:
    5 jaar geleden

    Ik heb nog nooit een vlaai gemaakt, ik ben ook een beetje bang dat ik het niet kan! Deze vlaai ziet er echt heerlijk uit! Misschien toch maar eens proberen?! 😉

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Zeker proberen, het is echt heel makkelijk 🙂

      Beantwoorden
  3. Joyce says:
    5 jaar geleden

    Dan moet ik eens op zoek naar zo’n ruitenroller om mijn taarten er ook zo net te laten uitzien 😉

    Beantwoorden
    • Evelien says:
      5 jaar geleden

      Ali expres grote en kleine rollen
      Kleine waren hooguit 2 euro
      Grote nog geen 4 euro
      En met eenn kleine 5 dagen was het binnen
      Werken ideaal

      Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Bij Bouwhuis, linkje staat bij benodigdheden 🙂

      Beantwoorden
  4. Rachel Kromdijk says:
    5 jaar geleden

    Alleen dat deeg al yummie looking good! goed weekend

    Beantwoorden
  5. sandra says:
    5 jaar geleden

    Ben ermee bezig.
    het deeg is na alle producten in ee kom te hebben geroerd en gekneed nog altijd dun.
    heb alles exact afgemeten.
    moet het nu door het gist stevig worden of er wat meer bloem bij doen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Je zou toch echt een bal deeg moeten hebben na kneden, met de genoemde hoeveelheden zou dit absoluut niet vloeibaar/dun moeten zijn. Weet je zeker dat alles juist is afgemeten? Anders bloem toevoegen tot je een bal deeg hebt.

      Beantwoorden
  6. Sharon says:
    5 jaar geleden

    Is vlaaivulling ook zelf te maken? Ik verwacht over een maand of wat nl een enorme oogst aardbeien.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Jazeker, heb hier alleen nog geen recept voor online staan.

      Beantwoorden
  7. Kim says:
    5 jaar geleden

    Mmm, ik had hem al op instagram gezien en hij leek me zo lekker! Ik dacht al dat er achter het raster een trucje zat ? Ik ga hem zeker een keertje maken, want hij ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  8. Ineke says:
    5 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Ik ga dit zeker proberen. En het recept lijkt me simpeler dan ik dacht. Ik ben gek op vlaai :-). Bedankt!

    Beantwoorden
  9. Judith says:
    5 jaar geleden

    Nu snap ik eindelijk hoe je het raster maakt! Ik heb het zelf gesneden in plaats van met een roller, dat is ook prima te doen. Het maakt niet uit als het niet heel precies is.

    De bodem/rand smaakten nog wel een beetje apart, je proefde de gist nog best wel en het leek alsof er te weinig suiker door zat. Heb ik iets verkeerd gedaan, of is dat gewoon dit recept? 🙂

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Heb je er misschien teveel gist door gedaan? Want dat hoor je niet te proeven. Het klopt dat er weinig suiker in zit, dat hoort. Het zoete moet je bij vlaaien echt van de vulling hebben 🙂

      Beantwoorden
  10. An says:
    5 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kan je dit deeg ook voor tartelettes gebruiken, zo ja, het beste dan blind bakken of vullen voor het bakken. Heb zanddeeg in 2 verschillende samenstelling gemaakt, zijn allebei niet lekker om te eten.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Dit deeg is daar niet geschikt voor, je maakt dan eerder mini vlaaien.

      Beantwoorden
  11. Leonie Raijmakers says:
    5 jaar geleden

    ik ga hem ook maken maar dan met kersenvulling.

    Beantwoorden
  12. Leonie Raijmakers says:
    5 jaar geleden

    mijn deeg rijst niet!
    ik dacht zet hem voor de raam in de zon maar niks. Kan het komen dat de vensterbank koud is?
    Kan ik het ook buiten laten rijzen?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Met deze temperaturen zou het gewoon moeten rijzen, heb je het deeg wel lekker lang gekneed? Als je het deeg te kort kneed rijst het niet goed.

      Beantwoorden
  13. Bianca says:
    5 jaar geleden

    Instant gist..is dat gist uit zo’n zakje??

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      ja klopt!

      Beantwoorden
      • Bianca says:
        5 jaar geleden

        Ik heb niet gewacht op je antwoord en hem Vrijdag gemaakt..
        Ipv aardbeienvulling heb ik hem gemaakt met banketbakkersroom en appel.
        Hij was heerlijk!!!

        Beantwoorden
  14. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Hoi lara,
    Ik wil eigenlijk een pruimenvlaai maken. Heb je een idee voor de vulling? Of gewoon tot moes pureren een wat hele stukjes ertussen?

    Groetjes Astrid

    Beantwoorden
  15. Astrid says:
    5 jaar geleden

    Hoi laura,
    Ik wil eigenlijk een pruimenvlaai maken. Heb je een idee voor de vulling? Of gewoon tot moes pureren een wat hele stukjes ertussen?

    Groetjes Astrid

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Ik zou inderdaad iets van een moes of compote maken

      Beantwoorden
  16. Leandra says:
    5 jaar geleden

    De instant gist, moet dat droge of verse zijn? Ik ga hem morgen maken met abrikozenvulling! 😀

    Beantwoorden
    • Leandra says:
      5 jaar geleden

      Oeps ik zie net dat die vraag hier al gesteld is geweest, sorry!

      Beantwoorden
  17. Janna says:
    5 jaar geleden

    Kun je deze vlaairuitenroller ook gebruiken voor andere soorten deeg? Zoals een appeltaart? Ziet er prachtig uit!

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nog niet geprobeerd, maar moet wel lukken denk ik.

      Beantwoorden
  18. Jolanda says:
    5 jaar geleden

    Hoef de gist niet opgelost worden ? Wil hem graag maken met kersen

    Beantwoorden
    • Laura says:
      5 jaar geleden

      Nee dat is niet nodig.

      Beantwoorden
  19. Lieneke says:
    4 jaar geleden

    Hoi laura, ik wil voor zaterdag een roomkruimelvlaai maken. Welk soort banketbakkersroom zou jij gebruiken? En welk soort kruimel? Groetjes lieneke

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ik zou het recept voor banketbakkersroom gebruiken van mijn site, en qua kruimel die van een crumble bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
      • Lieneke says:
        4 jaar geleden

        Moet ik de banketbakkersroom dan niet laten afkoelen en kan ik hem gewoon meebakken in de oven?

        Beantwoorden
        • Laura says:
          4 jaar geleden

          Ik zou hem wel een beetje laten afkoelen, je kunt hem dan gewoon meebakken.

          Beantwoorden
  20. Bernhard Leuvering says:
    4 jaar geleden

    Laura mijn kleindochter van elf en ik bakken regelmatig taarten en vlaaien voor verjaardagen ,wij lopen regelmatig tegen het probleem dat de deeglap die in de vorm gelegt word en ook bj het uitrollen terug trekt
    Ik het probleem besproken met een oud bakker ( limburgse vlaaien) en deze heeft het over zeeuwse bloem welke dit probleem niet heeft
    Weet jij hier iets van en zijn er smaak verschillen

    Liz en Opa

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Zeeuwse bloem zal daar inderdaad minder last van hebben omdat het een ‘zachtere’ bloemsoort is. Wat ook helpt, is het deeg even een paar minuten laten rusten voordat je weer verder gaat met uitrollen. De gluten hebben dan even kunnen rusten en dat maakt het deeg flexibeler.

      Beantwoorden
  21. Eileen says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura
    Ik wil deze vlaai in een appel variant maken voor moederdag en de verjaardag van mijn man aanstaande zondag. Kan ik hem dan al vrijdag maken? Hoe kan ik hem dan het beste bewaren? En hie eventueel opwarmen?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je kunt hem best vrijdag maken hoor, bewaren doe je dan in de koelkast. Opwarmen zou ik zelf niet doen met een vlaai, de bodem wordt daar niet lekkerder van.

      Beantwoorden
      • Eileen says:
        4 jaar geleden

        Hartelijk dank voor je reactie Laura. Ik ben zojuist begonnen!

        Beantwoorden
  22. Lobke says:
    4 jaar geleden

    Hallo Laura,
    Kun je dit ook maken in een siliconen bakvorm? Heb namelijk geen andere in huis.
    Alvast bedankt voor je antwoord!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Denk dat het wel moet lukken, heb er zelf alleen geen ervaring mee bij een vlaai.

      Beantwoorden
  23. Doutsje says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,
    Hoe laat je het deeg rijzen? Welke temperatuur heeft het daarvoor nodig?
    Groeten Doutsje

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      In een afgedekte kom op een wat warmere plek in huis, bij de kachel bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  24. Carmen says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Ik heb net mini vlaaien gemaakt met een zakje vlaaiendeeg waar alleen water en gist bij moest. Na het bakken is mijn raster flink gerezen, het ziet er nu niet mooi uit zoals in de winkel.
    Blijft bij dit recept het raster wel plat?

    Groetjes Carmen

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Er zit gist in dus het deeg rijst sowieso iets. Misschien was je raster te dik waardoor het in verhouding ook meer kan rijzen? Zoals je op de foto’s ziet krijg je met dit recept een goed resultaat.

      Beantwoorden
  25. Miriam says:
    3 jaar geleden

    Hoi, als ik van dit recept mini vlaaitjes wil maken wat zijn dan de baktijden. Groetjes Miriam

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Hangt helemaal van het formaat af, zou de tijd eerst halveren denk ik.

      Beantwoorden
    • Trudy says:
      10 maanden geleden

      Hoi Laura,

      Ik heb hem vandaag gemaakt en hij smaakt opzich goed maar hij is tijdens het bakken teveel gerezen ( ik heb wel gaatjes geprikt) doordat het nu zo dik is smaakt het wel erg broodachtig. Hoe kan ik zorgen dat het de volgende keer platter blijft?

      Beantwoorden
      • Laura Kieft says:
        9 maanden geleden

        Nog dunner uitrollen is dan een oplossing, en eventueel iets minder lang laten rijzen.

        Beantwoorden
        • Trudy says:
          9 maanden geleden

          Dank je wel! Ga ik de volgende keer proberen.

          Beantwoorden
  26. Diny says:
    2 jaar geleden

    Ik heb een plastic lineaal van 30 cm. Die leg ik op het deeg en ga met een pizza roller/mes langs lineaal .krijg mooie reepjes voor vlaairaster. Groet Diny

    Beantwoorden
  27. Tina says:
    2 jaar geleden

    Hoeveel eieren zijn dat ongeveer…4 eetlepels? En op kamertemperatuur denk ik?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      el = eetlepel. En altijd alles op kamertemperatuur.

      Beantwoorden
      • Tina says:
        2 jaar geleden

        Nog 2 vragen als het mag, ik heb dus 2 eitjes in een kom gedaan, los geklopt maar als ik er een eetlepel wil uitscheppen loopt de helft terug en ook in de lepel gieten was geen succes. Wat doe ik verkeerd? Heb uiteindelijk maar beetje gegokt terwijl ik meestal heel precies ben met afmeten. En heb je bij deze vlaai ook het deeg een kwartier gekneed in een staande mixer zoals je beschrijft in het basisrecept voor vlaai? Alvast bedankt.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          2 jaar geleden

          Gebruik je een eetlepel waar je in de avond ook je soep mee eet? Ik gebruik er namelijk eentje speciaal voor het bakken (waar je Engelse maten mee afmeet). Met een gewone eetlepel wordt het inderdaad vast lastig. Andere tip: 1 eetlepel is 15 ml, dus je kunt ook in een afmeetkannetje 60 ml geklopt ei afmeten. Het antwoord op je laatste vraag: ja, 10 tot 15 minuten zoals daar uitgebreid omschreven staat. Succes!

          Beantwoorden
  28. Ria van Lieshout says:
    1 dag geleden

    Hallo Lauren,
    Op de eerste plaats wil ik je een groot compliment maken met je website. Daar word je al amateur bakker heel vrolijk van.
    Dan heb ik nog een vraag.
    Ik wil deze vlaai graag vanmiddag gaan maken maar ik heb onlangs bij Bouwhuis een vlaaistans gekocht die ik graag wil proberen. Moet ik dan meer deeg maken en zoja hoeveel meer?
    Ik hoop dat je dit leest en me antwoord wilt geven.
    Alvast bedankt
    Liefs Ria

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠
⁠
Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠
⁠
Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/154961493_942622139841535_2019984367802266002_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=cBgrjhccInwAX-TwUUI&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=c4aa27637eb357b7d0678f456d349d64&oe=60601AA4' title='MUFFINS! Ik ben gek op muffins, dat zullen jullie inmiddels wel door hebben. Deze triple chocolate muffins zijn bijvoorbeeld ook zo zalig, die zou ik elke dag wel lusten.⁠ ⁠ Elke vrijdagmiddag deel ik een aantal recepten in mijn stories om jullie wat bak inspiratie voor het weekend te geven en vandaag zullen deze in het teken staan van.. Muffins! Dus check mijn stories later vandaag als dat je als muziek in de oren klinkt 😉.⁠ ⁠ Het recept van deze chocolade muffins vind je gewoon al op Laura's Bakery, even zoeken via de zoekbalk op de website. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #muffins #triplechocolate #bakinspiratie #chocolademuffins #bakken'>
  • Mijn fotostudio 😄📸! Waar ik in mijn vorige woning op iedere bakdag de woonkamer omtoverde tot fotostudio, heb ik tegenwoordig een kantoor aan huis. Inclusief fotostudio waar alles gelijk klaarstaat en dat is heerlijk!⁠
⁠
Ik moet wel toegeven dat ik de laatste paar maanden vrijwel alleen maar aan de keukentafel heb zitten werken terwijl ik van mijn kantoor een grote puinhoop had gemaakt. Deur dicht en niemand die het ziet. Ik kwam er eigenlijk alleen nog voor het maken van foto
  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=CoWtbSw7oHIAX_KvDSZ&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d2e5614afe5986fd1bc5407d5a717df7&oe=605F1B1B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=RCMo_wgjxKoAX8vt5Hr&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=d11f2f4ccd880c1cea277d0f8ed1eba8&oe=60605216' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Inspiratie: Bakken voor Koningsdag

Inspiratie: Bakken voor Koningsdag

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-1

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-2

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-5

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-15

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan