Behind the scenes: augustus 2017 #1

Gepost: 20 augustus 2017 Laatst bewerkt: 20 juni 2023

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

In vergelijking tot de vorige behind the scenes (met mijn reis naar Zuid-Afrika) is deze compleet anders. Ik ging weer aan het werk en stiekem waren er eigenlijk niet zo heel veel bijzondere dingen de laatste tijd. In de zomer is het altijd redelijk rustig, ook wel eens lekker. Naast het nodige computerwerk bakte ik sinds lange tijd weer eens, heerlijk weer om dagjes in de keuken te staan. 

Maandag 7 augustus ging ik na 3 weken vakantie weer aan het werk. Heel eerlijk: ik moest echt weer even wennen. Meestal zit ik na een vakantie vol energie en inspiratie en nu wilde ik het liefst nog even vakantie vieren. Maar eenmaal begonnen had ik al snel de smaak te pakken. Ik werkte aan een campagne en zette samen met de uitgever de puntjes op de i voor mijn boek. Dat moest deze week namelijk naar de drukker toe. ’s Avonds ging ik bij mijn zusje en zwager kijken in hun nieuwe huis, ze zijn nog druk aan het klussen.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

Dinsdag bewerkte ik de video van de Zoku ijsmaker, die staat al online. En hoezee, mijn internet is snel geworden in de vakantie!! Normaal stond een video van ongeveer 5 minuten minstens 4 uur te uploaden (vaak nog langer), nu was ik met enkele minuten klaar. Zo wordt het ineens een stuk leuker om video’s te maken voor het blog.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

Woensdag liet ik jullie mijn souvenir zien: een Zuid-Afrikaans kookboek. In het Zuid-Afrikaans. Sjokolade bruintjies zijn dus brownies. Ik vind het zo’n leuke taal. Na jullie enthousiaste reacties ga ik komende week aan de slag met bobotie, dus dat recept komt er binnenkort aan! Net als wat andere Zuid-Afrikaanse recepten en ook nog een proefvideo!

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

Donderdag stond ik weer in de keuken. Ik denk dat ik bijna een maand niet had gebakken, ik had dus wel weer zin in een baksessie. Ik maakte graham crackers en twisters met pesto en Parmaham waarvan de recepten al online staan.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

Vrijdag was een computerdag. Zaterdag kwam mijn zusje ’s ochtends gezellig op visite en ’s avonds probeerde ik de nieuwste Tony’s uit waarvan ik verslag deed op Instagram stories. Daar komen trouwens vaker mini reviews voorbij, mocht je het leuk vinden 🙂 . Zondag was ik uitermate lui, maar werkte toch ook nog even. ’s Avonds ging ik bij mijn ouders eten en besprak ik wat huisdilemma’s met ze. In mijn zoektocht naar een koophuis zag ik door de bomen het bos even niet meer en ik twijfel heel erg of ik in Haarlem wil blijven of dat ik toch ook buiten Haarlem ga kijken. Ik ben gek op Haarlem en wil graag blijven, maar wat ik zoek is in Haarlem lastig te vinden en de huizenprijzen zijn ook torenhoog hier. Nou goed, genoeg dilemma’s dus 😉 .

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

Maandag begon ik de dag met het idee heel productief te zijn, maar uiteindelijk hing ik de halve dag aan de telefoon met onder andere de verzekering, Lian voor werkbesprekingen en een vriendinnetje dat ik al een tijd niet had gesproken. En dat voor iemand die niet dol is op bellen haha. Dinsdag was mijn computerdag (zo eentje die eigenlijk heel saai is om te bespreken).

Maar woensdag was tof. Ik ging de keuken in voor een korte bakochtend en maakte 3 recepten die ik ook gelijk fotografeerde. Ik maakte onder andere een heerlijk toetje voor ’s avonds omdat een vriendinnetje bleef eten. Ik zocht ook gelijk alle foto’s uit, schreef artikelen en deed het huishouden. Echt hoor, mijn woensdag was gigantisch productief. Ik sta er zelf van te kijken.

BEHIND THE SCENES: AUGUSTUS 2017 #1

Donderdag ging ik ’s ochtends naar het gemeentehuis om mijn rijbewijs opnieuw aan te vragen, ook die is gestolen in Zuid-Afrika. Daarna ging ik nog even de stad in om te kijken of ik nog wat zomerkleding kon scoren in de sale, maar er was vrij weinig meer te krijgen aan leuke kleding. Een groot deel van mijn zomergarderobe is natuurlijk foetsie, maar naar het meeste zal ik volgend jaar op zoek moeten. Vrijdag was ook weer een computerdag. Ik schreef voornamelijk artikelen en zocht nog wat foto’s uit.

De komende twee weken zijn een stuk drukker. Ik ga met een reisgenootje dit weekend de Zuid-Afrika proefvideo opnemen, een locatie voor de boeklancering bekijken, met Lian een dagje naar Amsterdam en heb ook de nodige bakdagen op het programma staan. Heerlijk, ik heb er zin in. Volg mij op Instagram om tussendoor op de hoogte te worden gehouden, anders lees je meer over mijn avonturen in de volgende editie van behind the scenes.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Trudy schreef:

  Heb je nog een linkje van het artikel over het Zuid Afrikaanse kookboek?
  Deze dag heb ik waarschijnlijk gemist.

  1. Laura Kieft schreef:

   Dit was niet op het blog, maar via Instagram stories 🙂

 2. Hanneke schreef:

  Wat maak je daar met die lange vingers? Ziet er erg goed uit…. ?

  1. Laura Kieft schreef:

   Een heeeerlijk toetje! Komt binnenkort online 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *