Door Lian – Daar ben ik weer met mijn blini’s en vandaag laat ik zien dat je deze Russische pannenkoekjes ook prima kunt meenemen naar de picknick. Misschien klinkt de combinatie van aardbei en mozzarella je wel vreemd in de oren, maar deze aardbei-mozzarella blini’s zijn verrassend lekker en juist een gouden paar. De smaak is heel fris en de aardbeien geven dit hapje net een vleugje zoetheid, zonder een zoete hap te worden. De blini’s zijn makkelijk van tevoren te maken en kun je zelfs invriezen tot het moment dat je gaat picknicken. Ontdooien doen ze vanwege hun formaat snel en dat maakt ze ontzettend geschikt voor een spontane picknick.
Ingrediënten voor aardbei-mozzarella blini’s
Voor 15 stuks
- 15 blini’s (recept)
- 1 bol mozzarella
- 10 aardbeien
- balsamico siroop
Bereiding
Bak de blini’s volgens dit recept. Snijd ondertussen zowel de mozzarella als de aardbeien in kleine blokjes en verdeel over de blini’s. Knijp er een beetje balsamico siroop overheen en klaar.
Voor een picknick doe je de mozzarella en aardbei bij elkaar in een afgesloten bakje. De blini’s doe je in een apart bakje. Verdeel de topping pas over de blini’s op locatie en maak af met de siroop.
Een ontzettend makkelijk hapje, dat zowel zoet als hartig is en daardoor verrassend lekker.
Geef een reactie