Aardbei-mozzarella blini’s

13 juli 2018
13

Daar ben ik weer met mijn blini’s en vandaag laat ik zien dat je deze Russische pannenkoekjes ook prima kunt meenemen naar de picknick. Misschien klinkt de combinatie van aardbei en mozzarella je wel vreemd in de oren, maar deze aardbei-mozzarella blini’s zijn verrassend lekker en juist een gouden paar. De smaak is heel fris en de aardbeien geven dit hapje net een vleugje zoetheid, zonder een zoete hap te worden. De blini’s zijn makkelijk van tevoren te maken en kun je zelfs invriezen tot het moment dat je gaat picknicken. Ontdooien doen ze vanwege hun formaat snel en dat maakt ze ontzettend geschikt voor een spontane picknick. 

Aardbei-mozzarella blini's

Aardbei en mozzarella klinken als een gekke combi maar deze aardbei-mozzarella blini's zijn juist erg lekker! Heerlijk voor bij de picknick.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 15 blini’s (volgens recept)
  • 1 bol mozzarella
  • 10 aardbeien
  • balsamico siroop

Instructies

  • Bak de blini’s volgens dit recept. Snijd ondertussen zowel de mozzarella als de aardbeien in kleine blokjes en verdeel over de blini’s. Knijp er een beetje balsamico siroop overheen en klaar.
  • Voor een picknick doe je de mozzarella en aardbei bij elkaar in een afgesloten bakje. De blini’s doe je in een apart bakje. Verdeel de topping pas over de blini’s op locatie en maak af met de siroop.

Tips

  • Bewaren: serveer direct met de vulling. De blini’s kunnen los van de vulling afgesloten in een koelkast voor 2-3 dagen of vries ze in. 

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura's Bakery

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *