Aardbei-mozzarella blini’s

Gepost: 13 juli 2018 Laatst bewerkt: 7 november 2024
Aardbei-mozzarella blini’s

Wist je dat je blini’s ook heel goed mee kunt nemen naar een picknick of high tea? Deze aardbei-mozzarella blini’s bewijzen dat.

Zo smaken aardbei-mozzarella blini’s

Misschien klinkt de combinatie van aardbei en mozzarella je wel vreemd in de oren, maar deze aardbei-mozzarella blini’s zijn verrassend lekker en juist een gouden paar. De smaak is heel fris en de aardbeien geven dit hapje net een vleugje zoetheid, zonder een zoete hap te worden.

De blini’s zijn makkelijk van tevoren te maken en kun je zelfs invriezen tot het moment dat je gaat picknicken. Ontdooien doen ze vanwege hun formaat snel en dat maakt ze ontzettend geschikt voor een spontane picknick.

aardrecept aardbei-mozzarella blinibei-mozzarella-blini's-2

Blini’s zonder zalm

Persoonlijk ben ik geen visliefhebber en ik hou al helemaal niet van de uitgesproken smaak van gerookte zalm. Toch zie je blini’s 9/10 keer met zalm voorbij komen. Het werd dus tijd voor een andere smaakcombinatie vond ik, zoals deze aardbei-mozzarella blini’s.

Een heerlijke hartige toevoeging aan dit recept is trouwens rauwe ham. Dat gaat onwijs lekker samen met deze zoetige smaken, als je er van houdt tenminste. Ik weet dat bij sommige mensen de nekharen recht overeind gaan staan van zulke zoet-hartig combinaties.

Wil jij zelf beslissen hoe je jouw blini belegt? Maak dan het basisrecept! Daar tip ik nog veel meer lekkere smaakcombinaties.

Ben jij wel team zalm? Dan kun je alsnog lekker aan de slag met mijn blini met gerookte zalm, die heeft het Laura’s Bakery team alsnog met veel liefde voor jullie gemaakt. 😉

MEER BORRELHAPJES MAKEN

Met de ruim 150 recepten uit Het Borrelhapjes Bakboek organiseer jij voortaan borrels waar iedereen op afkomt. De recepten zijn opgedeeld in verschillende hoofdstukken zodat je makkelijk kunt kiezen tussen borrelhapjes die je met of zonder oven maakt. De sauzen, spreads en dips zijn natuurlijk ook van de partij in hun eigen hoofdstuk.

BESTEL NU!

Afbeelding

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik blini opwarmen?

Ik zou de blini enkel zonder beleg opwarmen. Dit kan bijvoorbeeld in de oven of in de magnetron.

Kan ik ook een ander soort fruit gebruiken?

Zeker! Vervang de aardbeien eens door verse frambozen, perziken of watermeloen.

Mijn blini’s waren niet luchtig, help!

Omdat het basisrecept voor blini’s geen gist bevat is het belangrijk dat het eiwit goed stijf wordt geklopt en dat je het voorzichtig door het beslag vouwt. Een volgende keer kun je ook een halve theelepel bakpoeder toevoegen om er zeker van te zijn dat de blini’s luchtig genoeg zullen worden.

 

Opslaan
Recept afdrukken

Nog geen beoordeling

Aardbei-mozzarella blini’s

Aardbei en mozzarella klinken als een gekke combi maar deze aardbei-mozzarella blini's zijn erg lekker! Heerlijk voor bij de picknick.
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 15 blini's (volgens recept)
  • 1 bol mozzarella
  • 10 aardbeien
  • balsamicostroop

Instructies

  • Bak de blini's volgens het recept. Snijd ondertussen zowel de mozzarella als de aardbeien in kleine blokjes en verdeel over de blini's. Knijp er een beetje balsamicostroop overheen en klaar.
  • Voor een picknick doe je de mozzarella en aardbei bij elkaar in een afgesloten bakje. De blini doe je in een apart bakje. Verdeel de topping pas over de blini op locatie en maak af met de stroop.
Bewaren

Serveer direct met de vulling. De blini kunnen los van de vulling afgesloten in een koelkast voor 2-3 dagen of vries ze in. 

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept