Ik kijk altijd graag naar Rudolph’s Bakery op 24 Kitchen. Daar zag ik een keertje zoete cake frietjes voorbij komen. Dit idee vond ik zo leuk dat ik dit altijd goed onthouden heb. Ik wilde namelijk ook nog eens de hamburger cupcakes maken en daar zouden deze frietjes van cake goed bij passen. Hier thuis werden ze gekscherend wentelfrietjes genoemd en eigenlijk klopt dat ook wel. Je maakt namelijk een mengsel van ei, suiker en melk en daar smeer je de in reepjes gesneden cake mee in. Echt een soort wentelteefjes van cake dus. Het resultaat is echt super lekker!
Zoete cake frietjes
Ingrediënten
- 1 vanille cake
- 100 ml melk
- 1 heel ei + 1 eidooier
- 90 gram suiker
Instructies
-
Zoals je ziet heb ik dit keer een kant en klare cake gebruikt. Dat werkt ook prima maar ik zou toch aanraden zelf een cake te bakken, deze is steviger dan een hotelcake wat makkelijker werkt.
-
Halveer de cake en snij in de lengte in plakken. Deze plakken snij je in reepjes. Leg al deze reepjes op de bakplaat, hier hoeft niet veel ruimte tussen te zitten.
-
Maak van de eieren, melk en suiker een mengsel. Gebruik een bakkwastje om de cake frietjes met het mengsel in te smeren.
-
Bak de frietjes 15-20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 °C (boven- en onderwarmte).
Wat leuk! Zeker als je ze met de hamburgercupcakes serveert! 😀
Owwww wat een leuk en lekker idee zeg, was van plan om vanmiddag met de kids of als die geen tijd hebben haha dan wou ik alleen aan het bakken gaan en ik vind dit toch wel een keileuk idee…staat genoteerd voor vanmiddag..thanks…knuf peet
Dag Laura. Ik heb deze frietjes al een aantal keren gemaakt. Met banketbakkersroom als fritessaus. Zowel bij kinderen als volwassenen iedere keer weer een groot succes. Blokker en Marskramer hebben leuke stenen friteszakken die ik daarvoor gebruik.
Dit recept heb ik al een paar keer voorbij zien komen op 24Kitchen, lijkt me heel lekker!
Hoe grappig! Ik heb ze gepinned, anders vergeet ik het toch weer.
Ik ben pas sinds kort bekend met je site. Maar wat leuk en veel dingen die ik nog eens zou willen proberen te maken! En ik ren morgen eens naar de action ;), ben wel heel benieuwd naar je boeken die daar zouden liggen. Ik hoop dat ze nog verkocht worden (???)!
Ze liggen niet meer bij alle actions, maar bij veel nog wel. Kunnen op de kookafdeling (boeken) liggen maar soms ook juist op de boekenafdeling. Leuk dat je ze wilt halen 😀
Kun je deze ook een dag van tevoren maken?
Lijkt me leuk om op school te trakteren 🙂
Je kunt ze prima een dag van te voren maken!
Wat een leuk idee! Ik pin ‘m ff…
hihi was zo enthousiast dat ik meteen naar de action ben gecrossed, na werk. 5 min voor sluitingstijd… ze waren weer blij met me ;). Alleen het taartenboek was er nog (2 stuks, nu nog 1 dus haha). Wat een leuke opmaak ook! Ik werk zelf bij een drukkerij en vind action boekjes vaak qua opmaak ‘zozo’. Maar deze is echt leuk! 🙂 Volgen er nog meer boeken van jou? Komt er misschien nog een herdruk van deze bestaande boeken? Ben nu ook wel nieuwsgierig naar de cupcake variant 🙂
haha leuk dat je gelijk bent gaan kijken 🙂 Voor zover ik weet komt er geen herdruk. Action doet alles actiematig en ik verwacht niet dat ze dit nog een keer doen. Het is wel mijn droom dat er nog meer boeken volgen, maar of dat ook echt gebeurt en zo ja wanneer dat weet ik allemaal nog niet. Wel tof dat je bij een drukkerij werkt! Dat lijkt me nou echt heel leuk 🙂 ik ben dol op boeken!
Hoi LAURA,
Wat een leuk idee! Ik wil deze voor traktatie op school gaan maken! Kan ik ze ook de avond van te voren bakken? Zouden ze dan de volgende ochtend nog lekker zijn?
Hoi Angelique, dat kan zeker! Ik heb ze zelf ook de avond van te voren gemaakt en ze waren heerlijk 🙂
Hoeveel frietjes kun je maken van 1 cake??
ik heb ze niet geteld 😉 maar ik had een hele bakplaat vol en kon er ongeveer 6-8 kleine porties uithalen
Leuk recept en viel goed in de smaak! Heb ze een paar weken geleden als traktatie gemaakt en op m’n blog gezet: http://madebymilself.tumblr.com
wat leuk, ze zien er heerlijk uit!
Een heel leuk idee. Ben ze nu aan het maken om uit te proberen. Heb wel even een vraag over het insmeren van de frietjes. Moet je ze aan alle 4 de kanten besmeren? Heb nu 2 kanten gedaan, maar heb het idee dat ik vrij veel mengsel over houd
Het ging bij mij ook niet allemaal op hoor. Ik heb ze tweemaal ingesmeerd. Eerst allemaal insmeren en even laten rusten, dan nog een tweede keer allemaal insmeren. Kan het goed intrekken 😉
Heel leuk!! Waar heb je de bakjes eigenlijk vandaan? Of heb je ze zelf gemaakt?
Het zijn zakjes, van http://www.sweettableshop.com. Ze hebben veel verschillende kleuren en patroontjes 🙂
Hier ben ik nu zo blij mee, zocht nog een recept voor cakefrietjes te maken,
Maar Laura, heb je ook nog een lekker recept voor suiker mayonaise te maken voor op de frietjes?
Je zou Zwitserse room kunnen maken van banketbakkersroom en slagroom (1:1)
Moet de vanille cake volledig afgekoeld zijn voor ik deze frietjes maak?
Ja, anders is de cake niet stevig genoeg om in zulke dunne reepjes te snijden.
Hello, can you just summarise the main steps in English? I think this makes more sense than just using cake because it will be crispier but I’m not sure if I understood everything.
It’s really just cake with a mixture of milk, eggs and sugar 🙂