Aardbeien chocolade koeken

Gepost: 31 juli 2015 Laatst bewerkt: 30 januari 2024
Aardbeien chocolade koeken

Over het algemeen gaat mijn voorkeur op het gebied van koekjes uit naar kleine, dikke, chewy koeken. Zo’n fijn knapperig randje met een zachte binnenkant, mijn favoriet! Bij dunne koekjes is dat meestal niet zo, die zijn in hun geheel lekker knapperig. Meestal dus, want bij deze aardbeien chocolade koeken is dat absoluut niet zo. Zet je schrap voor dunne koeken met een knapperig randje en zachte binnenkant. Heerlijk! En wat ze nog lekkerder maakt zijn de stukjes aardbei, aardbeien chocola en witte chocola. Op zoek naar zomerse koekjes? Stop dan maar met zoeken, want je hebt ze hier zojuist gevonden!

Deze koeken waren voor mij een experiment, ik had nog nooit vers fruit in koekjesdeeg verwerkt. Ik wilde het gewoon eens proberen, al zette ik er vooraf wel wat vraagtekens bij. Gelukkig pakte het goed uit, want deze koeken zijn echt heerlijk! Mijn proefpanel was ook enthousiast en smulde met elkaar de trommel helemaal leeg.

BAKTIP: als je je aardbeien schoonmaakt, doe dit dan voordat je de kroontjes verwijderd. Anders zuigen de aardbeien namelijk het water op en dan hebben je aardbeien minder smaak. Vervolgens kan je kroontjes eenvoudig verwijderen met een aardbeien ontkroner

aardbeien chocolade koeken 2a
aardbeien chocolade koeken 3a
aardbeien chocolade koeken 4a

 

aardbeien chocolade koeken

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 3 stemmen

Aardbeien chocolade koeken

Deze aardbeien chocolade koeken zijn heerlijk fris en zomers. Ze hebben een krokant goudbruin randje en zijn heerlijk zacht in het midden, hier het recept!
Porties: 24 koeken

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • halve tl baking soda
  • snuf zout
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 170 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gram ongezouten roomboter, gesmolten en afgekoeld
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 85 gram aardbeien, in kleine stukjes
  • 40 gram witte chocolade chips
  • 40 gram aardbeien chocolade

Instructies

  • Doe de bloem, baking soda en zout bij elkaar in een kom en roer door zodat alles goed vermengd is. In een andere kom voeg je boter en de twee soorten suiker samen. Meng tot een romig geheel.
  • Voeg dan het ei en vanille extract toe, mix tot dit volledig is opgenomen. Het bloemmengsel voeg je in delen toe, het wordt nu een kruimelig mengsel.
  • Als je aardbeien heel vochtig zijn, kun je ze met een keukenpapiertje een beetje droog deppen. Voeg dan de beide soorten chocola en de stukjes aardbei toe. Dit kun je heel voorzichtig met de mixer mengen, maar het werkt het best door dit met de hand te doen.
  • Draai balletjes van het deeg en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Als je deeg te plakkerig is om balletjes te maken, kun je het deeg eerst nog even koelen in de koelkast.
  • Hou voldoende afstand tussen de balletjes deeg, 10 centimeter moet voldoende zijn. Deze koeken lopen behoorlijk uit in de oven.
  • Bak de koeken in 12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte), of tot de randjes goudbruin zijn. Laat de koeken een paar minuten afkoelen op de plaat, verplaats ze dan naar een rooster waar je ze volledig laat afkoelen.
Bewaren

In een afgesloten trommel 2 weken houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

14 reacties

  1. Margot schreef:

    Mooie foto’s en wat zien die koekjes er heerlijk uit!

  2. Anita schreef:

    Lijkt me heerlijk om bij jou in het proefpanel te zitten?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Haha, dat hoor ik wel vaker ja 😉

  3. chucky1012 schreef:

    Wat zien ze er heerlijk uit!
    Ze lijken op de chocolate chip cookies.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel! Klopt, daar hebben ze qua uiterlijk inderdaad wel iets van weg 🙂

  4. Sandra schreef:

    Wow, die zien er echt heerlijk uit Laura! Hoe smaakt die aardbeienchocolade, niet heel chemisch?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Nee smaakt helemaal niet chemisch, daarom vind ik ze ook zo lekker! 😀

  5. Kübra schreef:

    Hmm, ziet er lekker uit. Ga ik proberen!

  6. Tamara schreef:

    Ziet er uit als lekkere koekjes en niet al te moeilijk! Like it!

  7. Kawtar schreef:

    Hoihoiii.
    Kan ik ook witte chocolade repen in stukjes gebruiken ipv chocolade chips?

    ?

  8. Gerda schreef:

    Waar kan ik aardbei chocolade online kopen? De link werkt niet.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zie inderdaad dat de site van de link verdwenen is. Je zou de aardbeien chocolade ook kunnen vervangen door ruby chocolate chips. Deze zijn wat makkelijker te krijgen en vind je bij de Jumbo bijvoorbeeld.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept