Koekjes bewaren
Deze koekjes zijn zeker 1 week houdbaar in een koektrommel. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze 3 maanden goed.
Ben je gek op cheesecake en op koekjes? Dan is dit recept voor aardbeien cheesecake koekjes echt iets voor jou. Heerlijke, smeuïge koekjes die geweldig van smaak zijn. Deze wil je proeven!
Nu is de combinatie van aardbeien en cheesecake altijd een goed idee. Dat bewijst dit populaire recept voor aardbeien cheesecake bites wel. Maar in de vorm van een koekje is net weer eens wat anders en ongelofelijk lekker.
Deze cheesecake koekjes zijn zeker niet moeilijk om te maken. Maar eerlijk is eerlijk, het kan wel een beetje een kliederboel worden als je de cheesecake vulling in het deeg wikkelt. Ik kan je zeggen: dat is het absoluut waard!
Voor de basis van deze koekjes gebruik ik deeg dat lijkt op het deeg van chocolate chip cookies. Favoriet bij velen! Dat deeg maakt deze cheesecake koekjes heerlijk smeuïg en ze blijven wat chewy en zacht. Persoonlijk vind ik dat erg lekker bij deze koekjes.
De combinatie van cheesecake en koekjes maakte ik al eerder in mijn boek 50x Koekjes. Daar vind je de cheesecake koekjes in en deze aardbeien cheesecake koekjes zijn daar een variant op. Ze waren zo lekker dat ik er nu eenmaal nog meer mee wilde bakken.
Je kunt uiteraard nog meer variëren met smaken voor deze aardbeien koekjes. Denk bijvoorbeeld aan ander soort fruit of witte chocolade erdoor. Mmm!
Makkelijke recepten voor 50 heerlijke koekjes. Maak zelf klassiekers als stroopwafels en gevulde koeken. Of kies voor de mateloos populaire en ontzettend lekkere chocolate chip cookies. Naast 50 overheerlijke recepten leer je ook meer over het bakken van koekjes zelf. Van de werking van ingrediënten tot op maat gemaakte tips voor ieder recept.
Uiteraard vind je ook op het blog nog veel meer lekkere recepten voor koekjes die je ook eens kunt proberen. Ik zet wat opties op een rij:
Deze koekjes zijn zeker 1 week houdbaar in een koektrommel. Je kunt ze ook invriezen, dan blijven ze 3 maanden goed.
Ik gebruik qua soort roomkaas graag Philadelphia, maar ieder soort roomkaas kun je gebruiken voor deze koekjes. De cheesecake vulling bewaar je in de vriezer tot je de koekjes gaat vullen. Het smelt snel, dus het handigste is om het per (paar) vulling uit de vriezer te halen.
Ik heb voor dit recept verse aardbeien gebruikt, die zijn wat minder vochtig dan aardbeien uit de diepvries. Je kunt ook aardbeien uit de diepvries gebruiken, maar houd er rekening mee dat het wat vochtiger kan zijn. Je kunt ook ander (vers) fruit gebruiken.
Het is zeker mogelijk om deze koekjes al eerder te maken. Het deeg moet minimaal 1 uur rusten in de koelkast, maar langer mag ook. Haal het 1-2 uurtjes van tevoren weer uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen voordat je er balletjes van gaat draaien.
Wil je graag hele mooie ronde koekjes maken? Dan is de tip om een uitsteekring te gebruiken. Zodra de koekjes uit de oven komen, leg je een ring om de nog warme koek en draai je rondjes totdat de koek mooi rond is. Dit herhaal je met alle koekjes.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Hoi Laura. Deze koekjes lijken me heerlijk. Zou ik ze ook met stukjes vriesgedroogd fruit kunnen maken ipv verse aardbeien?
Ik vermoed dat het wel kan, maar ik heb het zelf niet getest. Mogelijk hebben de koekjes dan wel wat extra vocht nodig. Zou het vooral proberen!
We zijn halverwege het recept gestopt, de roomkaas en poedersuiker werden een grote egale gel op het bord. Een half uur vriezer hielp ook niet, dus deeg in de koelkast en de roomkaas gelei ligt in de vriezer een nachtje. Ik twijfelde tussen monchou en huismerk, spijt dat ik voor huismerk gekozen heb. Monchou had het waarschijnlijk beter gedaan. Morgenochtend hak ik de gelei wel in stukken en dan kijken we of het iets wordt, mijn zoon heeft gelukkig de bijna lege deegkom mee genomen en daar zich mee getroost
Wat jammer om te horen. Is het uiteindelijk nog gelukt? Lees anders zeker nog even de tips door in het artikel. Zelf gebruik ik graag Philadelphia.
In dit recept heb je Molino Chiavazza Bio Volkorenmeel nodig ,is niet te koop in geen ene Supermarkt , weet je waar het wel te koop is ?
Ik weet niet waar je dit gelezen hebt? Voor dit recept gebruik ik gewone bloem.
dat staat bij ‘in je mandje’ van de jumbo. Gekke keuze van Jumbo
Ah ik zie het nu! Dat is inderdaad niet heel logisch. Bedankt voor je oplettendheid, we gaan het ook weer doorgeven.
Fijn dat je het nu ook zie, ik dacht al dat het aan mij lag.
Kan ik ook bevroren aardbeien gebruiken voor dit recept? Echte aarbeien zijn nu zo duur!
Dat heb ik zelf niet getest voor dit recept, vermoed dat het wel kan maar mogelijk is het wel wat meer vochtig.