10x bakken voor Koningsdag

Gepost: 25 april 2022 Laatst bewerkt: 2 juni 2023
10x bakken voor Koningsdag
0

Wat ga jij dit jaar bakken voor Koningsdag? Ga jij je zelfgemaakte taartjes verkopen op de vrijmarkt? Of ga je gezellig borrelen met vrienden? Wat je plannen ook zijn, deze recepten helpen je om er een feestje van te maken. Zeker als je een keer iets anders wilt dan de oranje tompouce ben je hier aan het juiste adres. Ik deel namelijk 10 lekkere recepten speciaal voor Koningsdag met je: van zoete taartjes tot hartige borrelhapjes.

Waar moet een goed baksel speciaal voor Koningsdag aan voldoen? Wat mij betreft zit je al snel goed als je gebruikmaakt van échte Hollandse ingrediënten. Zo maakte ik deze Koningsdag tulband mét stroopwafel. Of kies voor oranje ingrediënten, zoals sinaasappel. Daar kun je deze leuke sinaasappel minimuffins mee maken.

Rood, wit en blauw doen het uiteraard ook altijd goed als je gaat bakken voor Koningsdag. Deze Koningsdag plaatcake is toch een feestje?! Maar ook met fruit je kun je jouw baksels helemaal in het thema van Koningsdag maken. Zo gebruikte ik rode aardbeien en blauwe bessen voor deze Koningsdag sloffentaartjes.

Wil je écht uitpakken voor Koningsdag? Dan vind je in Het Feestdagen Bakboek nog meer heerlijke recepten voor Koningsdag (en natuurlijk voor alle andere feestdagen in het jaar). Zoals een Hollandse vlaggentaart, sinaasappel soesjes, oranjekoek en veel meer.

Als je aan mij vraagt wat een typische Hollands baksel is, dan zeg ik “stroopwafels”! Ik vind het zelf dan super leuk om ze extra te versieren met chocolade en lekkere toppings. Hier vind je genoeg inspiratie voor versierde chocolade stroopwafels. En als je zou vragen wat ik een typisch Hollands borrelhapje vind, dan zijn dat natuurlijk bitterballen.

Koningsdag is wat mij betreft een typische dag vol lekker eten. En borrelhapjes mogen dan natuurlijk niet ontbreken. Spreek jij af met vrienden of familie om Koningsdag te vieren? Verras ze dan met deze heerlijke zelfgemaakte saucijzenbroodjes. In het recept deel ik ook een tip om er mini saucijzenbroodjes van te maken. Of wat dacht je van lekkere vegetarische mini loempia’s?

Heb je iets minder tijd om in de keuken te staan en wil je snel iets gezelligs op tafel zetten? Ga dan voor een stokbrood gevuld met kruidenboter en kaas. Of maak een schaal met nacho’s uit de oven, super simpel en super lekker.

Staat hierboven nog niet HET ultieme recept voor jouw koningsdag? In het Feestdagen Bakboek staan ook nog een aantal leuke recepten die uitstekend geschikt zijn voor Koningsdag!

Wat ga jij dit jaar bakken voor Koningsdag?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *