Mississippi Zandtaart

3 september 2013
84

Mississippi zandtaart 1a

Een paar jaar geleden maakte ik deze taart al eens voor de kerstvisite. De taart viel bij iedereen ontzettend goed in de smaak. Toch heb ik hem sinds die keer helemaal niet meer gemaakt, zonde! Toen ik in mijn bakboeken een recept zocht om de vorm van Le Creuset te testen kwam deze Mississippi Zandtaart voorbij. Het recept komt uit het boek ‘Verslaafd aan Chocolade’ en heb ik jaren geleden eens van mijn zusje gekregen. Het is nog steeds mijn favoriete boek met chocolade recepten. Bij het zien van deze taart begon ik spontaan weer te watertanden en besloot dat dit hem ging worden! Het recept heb ik een beetje aangepast zodat het bij het formaat van de vorm past. De taart is een echte chocolade bom. Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die op zijn beurt weer gegarneerd is met chocoladekrullen. Heerlijk! Maar ook heel machtig, kleine stukjes snijden dus!

Mississippi zandtaart 2a

Mississippi zandtaart 4a

Mississippi zandtaart 5a

Mississippi zandtaart 6a

Mississippi zandtaart

Een krokante chocolade koekbodem en smeuïge chocoladevulling bedekt met een frisse laag slagroom, die weer gegarneerd is met chocoladekrullen.
Porties: 12 tot 14 personen (28 cm vorm)

Ingrediënten

Ingrediënten deeg

  • 250 gram bloem
  • 2,5 el cacaopoeder
  • 165 gram ongezouten roomboter
  • 2,5 el suiker
  • 2-3 el koud water

Ingrediënten vulling

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 375 gram bruine suiker (donkere)
  • 4 eieren
  • 4 el cacaopoeder
  • 150 gram pure chocolade
  • 4 dl slagroom (+ 3 el suiker)

Garnering

  • 5 dl slagroom (+ 4 el suiker)
  • chocoladekrullen

Instructies

  • Voor het deeg zeef je bloem en cacaopoeder boven een kom. Voeg de boter toe en mix tot een kruimelig mengsel. Voeg de suiker toe en zoveel water tot een glad deeg ontstaat. Wikkel het deeg in folie en leg een kwartier in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 190 °C (boven- en onderwarmte). Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad. Bekleed de vorm met het deeg.
  • Leg een vel bakpapier in de vorm en bedek dit met bakbonen of rijst. Ik had geen van dit alles in huis en had stiekem geen zin om alweer naar de supermarkt te gaan (ik had een abonnement bij de supermarkt die week). Op internet zocht ik daarom naar een tip en vond deze: plaats een bakvorm die iets kleiner is op het deeg. Werkt perfect! Bak de bodem 15 minuten in de oven. Haal hem er dan uit, verwijder het bakpapier (en blindbak vulling naar keuze) en bak de bodem nog eens 10 minuten.
  • Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C (boven- en onderwarmte). Voor de vulling klop je de boter met suiker romig. Voeg één voor één de eieren en het cacaopoeder toe. Smelt de chocola en voeg ook toe aan de vulling. In een aparte kom klop je de slagroom stijf met de 3 eetlepels suiker en voegt dit toe aan het mengsel. Spatel er goed doorheen en giet op de taartbodem. Bak de taart 50-55 minuten, tot de vulling stevig is.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Bestrijk hem met opgeklopte slagroom (opkloppen met de 4 eetlepels suiker) en garneer met chocoladekrullen. Zet de taart voor serveren in de koelkast.
  • Je hoeft maar kleine stukjes te snijden, deze taart is namelijk ontzettend machtig. Een dag later is de taart nog lekkerder!
Bewaren

3-4 dagen in de koelkast te bewaren. Ik zou de slagroom er pas voor serveren op doen.

Mississippi zandtaart 3a

Z Liefs Laura PNG

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

125 reacties

  1. Denise schreef:

    Hmmm! Die ga ik maken!

  2. Caroline Brouwer schreef:

    Na het zien van deze foto’s krijg ik meteen zin in deze taart!
    Wat ziet het er lekker uit!

  3. Eslem schreef:

    Ik heb nog niet ontbeten maar zou zo een stukje van deze taart lusten…Wat ziet die er lekker uit!

  4. tanya schreef:

    Hmm dat klinkt heerlijk! Misschien ga ik hem voor mijn verjaardag maken..

    1. Marieke schreef:

      Dat is toevallig, daarvoor ben ik deze taart gaan opzoeken. Lijkt me perfect voor een verjaardag

  5. Willemaaike schreef:

    Wat ziet deze taart er heerlijk uit! Ga ik komend weekend denk ik proberen!!

  6. Maxime schreef:

    Deze ziet er echt zó lekker uit!

  7. Mama Krieltje schreef:

    Deze wil ik maken. Yummie!

  8. Lise schreef:

    Woow.. Deze taart ziet er echt overheerlijk uit, die ga ik zeker eens maken.

  9. Mireille schreef:

    Jum! Ik hou echt van chocolade en ook van taart, goede (maar ook slechte) combi dit dus 🙂

  10. Joke schreef:

    In één woord samenvattend: G O D D E L I J K …. (en ik kan het weten 😉 )

    Liefs, Mam ♥

  11. Anoeska schreef:

    Wat een plaatje zeg. Ziet er heerlijk uit.

  12. Maaike schreef:

    MMm, mijn zoon heeft dit weekend zijn verjaardagsfeestje. Deze komt zeker in aanmerking om gemaakt te worden !
    Oh ja, ik heb je boekjes gevonden; Het waren van de laatste…
    Heb je soms lekkere recepten voor bramen? Mijn struik in de tuin hangt tamelijk vol.

  13. My Linh schreef:

    Hmmm dit ziet er echt heerlijk uit! Die vulling ziet er zo geweldig moist en rijk uit <3 Kan niet wachten tot ik het zelf heb uitgeprobeerd!

  14. Joyce schreef:

    Hallo!
    Ik heb hem gemaakt en iedereen is er gek op! Nu een vraagje. Zou ik er ook allemaal kleintjes van kunnen maken? Cupcake grootte of slagje groter? En hoe lang zijn de bak tijden dan?
    Alvast bedankt!
    Groetjes

    Topsite btw

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat zou best moeten kunnen, waarom niet? 😉
      Ik durf je niet te zeggen wat de baktijden dan zijn, daarvoor kun je het best even naar vergelijkbare recepten op google zoeken of gewoon wat uitproberen. Ik zou in ieder geval de temperatuur iets hoger zetten en ze korter bakken.
      Liefs, Laura

  15. Maxime schreef:

    Hoi laura
    Ik wil deze, of de stroopwafeltaart, voor mijn zus haar verjaardag maken aankomend weekend, alleen ik kan niet kiezen! Haha ze zien er allebei zo lekker uit. Welke zou jij aanraden, welke beviel het beste bij jouw en je omgeving? Ik hoop dat het me dan lukt om een keuze te maken 🙂 Alvast bedankt.
    Liefs

  16. Leanne schreef:

    Hoi Laura,
    ik heb deze pas gemaakt maar de vulling bleef dun. Hij heeft een uur langer in de oven gestaan en nog te dun om te kunnen eten. Heb jij enig idee wat ik fout kan hebben gedaan? ik nl niet 😉
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik heb laatst ook een keer gehad dat ik hem wat langer in de oven moest laten staan, maar bij jou is het wel heel lang. De temperatuur van de oven was goed? Misschien heb je een foutje gemaakt in de ingrediënten, ergens te veel of juist te weinig van toegevoegd misschien. Of misschien was je vorm kleiner, dan moet er een dikkere laag gaar worden. Kortom, het kan aan veel dingen liggen 🙂
      Liefs, Laura

      1. Leanne schreef:

        Volgens mij klopte alles gewoon 😀 maar dan ga ik hem gewoon nog een keertje proberen! Bedankt voor je reactie!

      2. Marieke schreef:

        Ik heb precies hetzelfde probleem. Het kotst heen en weer als ik hem eruit haal en ik heb een ding fout gedaan. Ik heb de bodem gebakken op 160 inplaats van 190. Maar dit zou toch niks te maken moeten hebben met zo’n zachte vulling?
        Misschien dat als ik hem eruit haal en hij afkoelt dat hij dan nog een harde vulling krijgt?
        Jammer want hij zag er zo lekker uit, en ik heb geen idee wat ik fout heb gedaan.

        1. Marieke schreef:

          Klotst*

        2. Laura Kieft schreef:

          Dan heeft hij gewoon nog meer tijd nodig in de oven om gaar te worden. Een beetje puddingachtig is prima, vloeibaar is nog niet goed.

          1. Audrey schreef:

            Ik ga deze taart aanstaande zaterdag maken voor mijn verjaardag. Ik hoop dat hij lukt!
            Zou het kunnen zijn dat de slagroom/eieren dan niet genoeg zijn opgeklopt?

          2. Laura's Bakery schreef:

            Misschien, altijd lastig te zeggen op afstand. Veel plezier met het bakken 🙂

  17. AZIZA schreef:

    hallo laura
    wil deze taart graag maken,
    maar heb alleen lichtbruine bastaardsuiker in huis, zou het daarmee ook lukken denk je?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik zou persoonlijk geen lichtbruine basterdsuiker gebruiken, dat geeft een heel andere smaak aan je taart. Het zal waarschijnlijk wel lukken, maar voor de smaak en zekerheid zou ik toch even naar de supermarkt gaan 😉
      Liefs, Laura

  18. heleen schreef:

    Hoi, welke boter gebruik je ? Gewone bakboter ?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ik gebruik altijd roomboter (ongezouten), tenzij anders aangegeven

  19. Willeke schreef:

    Allereerst, wat een prachtige foto’s maak je!
    Nu hoop ik dat je dit snel leest. Ik ben nu bij de slagroom voor de bovenkant. Doe je daar geen suiker door?
    Groetjes Willeke

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Willeke,
      Dankjewel 🙂 Door de slagroom gaat wel suiker hoor! Ik zal het er voor de duidelijkheid ook nog even bij zetten.
      Liefs, Laura

  20. Renate schreef:

    Mmmm, deze ga ik zeker maken….!! Mijn dochters zijn zulke chocolade-fans. Hun motto is : No chocolate, no life…:)

    1. Laura's Bakery schreef:

      goed motto 😉 Ze zullen zeker blij zijn met deze taart!

  21. Margreet schreef:

    allereerst een prachtige duidelijke site met mooie foto’s!
    ik heb in de kast een pot droge bruine bonen staan- bakbonen- die je kan gebruiken om blind te bakken
    hoorde dat je ook knikkers kunt gebruiken, dus …. 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dankjewel 😀
      Ja je kunt best veel verschillende dingen gebruiken om een bodem blind mee te bakken. De knikkers had ik nog niet eerder gehoord, ook een goeie 🙂

  22. Inez schreef:

    Hoi Laura,

    Allereerst complimenten voor je site met leuke recepten en mooie foto’s.

    Ik heb een vraagje over deze taart. Bij het bakken ontstaat er bovenop een soort schuimlaagje. Is dit normaal?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Hoi Inez,
      Dat zou niet moeten gebeuren, er hoort een knapperig laagje boven te komen. Heb je het schuim er misschien niet helemaal goed doorheen gespateld?

  23. Florianne schreef:

    Ik heb hem afgelopen weekend gemaakt en hij was onwijs lekker. Mijn moeder vind het een van de lekkerste chocoladetaarten. Mijn complimenten voor het recept.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat leuk om te horen! Dankjewel 🙂

  24. Shirley schreef:

    Mmmmmmm heerlijk, ik ga hem vandaag maken. Hoop dat hij lukt als ik de reacties hierboven lees. Maar komt vast goed. Ik gebruik alleen nooit roomboter maar Bleueband, dat kan toch ook

    1. Laura's Bakery schreef:

      je kunt margarine (blueband) gebruiken, maar als je roomboter gebruikt is het wel veel lekkerder.

  25. Shirley schreef:

    Ik heb een guichevorm, die is 25,5 cm hoe lang zal ik hem dan moeten doen.,
    Binnenkant is glad en niet gebobbeld

    1. Laura's Bakery schreef:

      Daarvoor kun je dezelfde baktijd aanhouden. Misschien dat je niet alle vulling nodig hebt omdat de vorm wat kleiner is.

  26. Linda schreef:

    Hai, wat een geweldige site, ik ben fan!
    Deze week wil ik deze taart maken, kan ik de bodem al een dag van te voren maken?
    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja hoor, dat kan heel goed! Scheelt je weer wat werk op de dag zelf 🙂

      1. Brenda schreef:

        En 2 dagen van te voren?

  27. inge schreef:

    Deze taart is helemaal goed gekeurd door de verjaardagsvisite. Heerlijk

  28. Sanne schreef:

    Hey Laura,

    Ik ben van plan om deze taart te maken voor mijn verjaardag.
    Wij hebben thuis een hetelucht oven, kan ik dan dezelfde baktemperaturen en tijden aanhouden?

    Groetjes

    1. Laura's Bakery schreef:

      Bij een hetelucht oven moet je de temperatuur altijd 20% lager zetten, de baktijd blijft gewoon hetzelfde.

  29. Eline schreef:

    Hallo Laura,

    Complimenten voor je mooie site. Als veel recepten zijn met succes gelukt.
    Helaas deze niet…de vulling blijft dun.
    Kan het te maken hebben met kloppen of mixen van de vulling? Het recept is goed opgevolgd, maar misschien is er verschil tussen mixen en kloppen om het te laten lukken?
    Ik ga hem snel nog een keer proberen te maken.

    Groeten, Eline.

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien is je slagroom niet stijf genoeg geweest of heb je te lang doorgeklopt? Je zou hem eventueel ook iets langer in de oven kunnen laten zitten, misschien was hij ook nog niet helemaal gaar.

  30. Tessa schreef:

    De taart is volledig mislukt 🙁 Heb alles tot op de gram gewogen en dan nog…
    De vulling is 2x in volume toegenomen. Na 55 min bakken is er een krokante korst op gekomen maar daaronder zit er een superlopende vulling :s
    Alles gevolgd zoals je hebt vermeld in het recept 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Heb je ook het juiste formaat vorm gebruikt? Het kan natuurlijk dat jouw oven net iets langer nodig heeft. En wanneer hij uit de oven is gaart hij ook nog even door en wordt hij steviger.

      1. Tessa schreef:

        Ben nu aan poging 2 bezig! Met m’n spliternieuwe kitchenaid. Gebruik jij ook de platte menghaak? Bij het mengen van het deeg ging ie wel wat schokken… Is dit normaal?

        1. Laura's Bakery schreef:

          Ik heb zelf geen KitchenAid, maar het is niet gek dat een staande mixer een beetje ‘schokt’ bij het mengen van een wat steviger deeg.

  31. Anke schreef:

    Net deze heerlijke taart voor kerst aan het maken, maar zit even vast…
    Dient er in het deeg witte of donkerbruine suiker gebruikt te worden?
    Er staat gewoon ‘suiker’ en niet ‘bruine suiker’ in het recept vermeld,
    maar als ik naar de foto’s kijk, ziet het deeg er veel te donker uit om met witte suiker gemaakt te zijn…

    Hopelijk hoor ik snel welke het moet zijn!

    Kerstgroetjes!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Je kunt gewoon witte suiker gebruiken, het krijgt zijn donkere kleur door de cacaopoeder

      1. Anke schreef:

        Na wat zoeken op het web heb ik vanmiddag inderdaad voor witte suiker gekozen. Het cacaopoeder gaf natuurlijk al een bruin kleurtje, maar mijn deeg zag er nadien nog steeds veel bleker uit dan op jouw foto’s. Vandaar de twijfel..

        Ik kijk er alvast naar uit om morgen volop van al dit lekkers te genieten!

  32. Lieke schreef:

    De taart staat in de oven, maar wat een vulling! Ik heb bijna de helft van de vulling over. Moet er echt 4dl slagroom in? Bij mij past dit bij lange na niet in de 28cm vorm.
    En moet er bovenop ook echt 5dl slagroom? Dat wordt een flink heupen-dagje, bijna een liter slagroom in 1 taart. Oeff!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Misschien was jouw vorm minder hoog? Heb je de bodem eerst blind gebakken, anders komt hij te veel omhoog en heb je te weinig ruimte voor de vulling. Hoeveelheden die genoemd zijn kloppen wel, gaat inderdaad een hoop slagroom in 😉

  33. Marleen Hendrikse schreef:

    Ik heb deze taart gemaakt voor de kerstdagen. De gasten vonden de taart heerlijk.
    Nu ga ik de taart nog een keer maken voor mijn vriendinnen!
    Bedankt voor dit heerlijke recept!

  34. Eveline schreef:

    Wat ziet dit er lekker uit zeg! Kan je de bodem (dus zonder slagroomvulling/garnering) ook invriezen?

  35. Elise schreef:

    Hoi Laura.

    Deze taart klinkt ontzettend lekker. Zijn de temperaturen voor een gewone of voor een heteluchtoven?

    Groetjes,

    Elise

    1. Laura's Bakery schreef:

      Alle temperaturen die op het blog genoemd zijn, zijn voor een normale oven met boven- en onderwarmte. Voor een heteluchtoven zet je de temperatuur 20% lager.

  36. Gerda Versluis schreef:

    Hallo Laura, heb deze taart net gemaakt. Super gelukt, super lekker, maar wel een echte calorieenbom. Heb m gelijk met een paar buren gedeeld, anders eet ik er teveel van. Morgen hoor ik wel hoe zij m vonden. Voor de vulling neem ik de volgende keer van alles 1/3 deel minder, want ik had heel veel over. Is als toetje te gebruiken, maar mijn man is geen chocolade-mens en we zijn maar met zn tweeen. Ik had een quiche-vorm van 28 cm gebruikt. Ben dol op je recepten en maak dus ook regelmatig iets van jouw site. Bedankt. Groetjes van mij uit Duitsland.

    1. Laura schreef:

      Wat leuk om te horen! En ja, het is inderdaad een flinke calorieënbom, maar wel een hele lekkere 😉

  37. Vera schreef:

    Hoi Laura! Ik ga deze taart morgen voor de verjaardag van mijn zusje maken, zij is gisteren 8 geworden. Hij ziet er heel lekker uit, maar ik heb nog 2 vragen:
    1: moet je perse donker bruine suiker gebruiken? Kan het ook met gewone suiker?
    2: was jij het niet die ooit eens had gezegd dat ,als dingen in de koelkast moeten, ze een platte rechthoek moeten zijn?
    Ik hoop dat je snel antwoord,
    Liefs, Vera❤

    1. Laura schreef:

      Je hebt wel echt de donkere suiker nodig. Deeg koelt sneller af inderdaad als je er een plat stuk van maakt 😉 klopt helemaal!

  38. Nelie Post schreef:

    Wat een heerlijke taart! Ik heb m zaterdag gemaakt, en lekker uitgedeeld aan familieleden.
    Mijn taartvorm was niet diep genoeg, ik heb een soort vlaaivorm gebruikt maar ik denk dat een hoge vulling wel lekkerder is.

    1. Laura schreef:

      Vlaaivormen zijn inderdaad wat te laag voor deze hoeveelheid vulling. Je zou ook een springvorm kunnen gebruiken als je geen andere (hogere) vorm hebt.

  39. Kristel schreef:

    Hey Laura,

    Ik heb net deze taart gemaakt en hij staat nu af te koelen maar ik heb een paar vraagjes. Dit was mijn eerste keer dat ik met deeg werkte alleen wat gebruikte jij om het deeg mee te mixen? Ik merkte namelijk dat deeghaken makkelijker gingen dan de gardes. En kan je het deeg het beste iets over de rand van de vorm doen als je de vorm gaat bekleden? Want na het bakken kwam ik er pas achter dat deeg dus iets inkrimpt…
    Ik ben heel erg benieuwd hoe de taart zal smaken dus ik kan niet wachten. Groetjes.

    1. Laura schreef:

      Voor een koekdeeg gebruik je met een handmixer altijd de gardes 🙂 Ik doe het deeg gewoon precies tot aan de rand, het inkrimpen hoort erbij. Als je het over de rand doet, dan smelt het er al langs de andere kant van de vorm langs.

  40. Carine schreef:

    Hoi Laura.
    Ik heb m vanavond gemaakt en ook ik heb m ruim een uur extra in de oven laten staan. Daarvoor was hij nog steeds vloeibaar en drillerig zeg maar.
    Het lijkt wel of de vulling veel te veel is. De vulling is ook veel hoger dan op jouw foto.
    Anyway, het beslag was al heerlijk, hopelijk is de taart nog geslaagd morgen!

    1. Laura schreef:

      Heb je misschien een kleinere/lagere vorm gebruikt dan in het recept staat?

  41. Nicky schreef:

    Het recept mislukte helemaal. Bovenkant knapperig inhoud vloeibaar. Waarschijnlijk een te klein blik gebruikt. Als je een kleiner blik diameter van 26 gebruikt hoe reken je dan om? Want dan ga ik hem nog een keer proberen te maken.

    1. Nicky schreef:

      Raaar, heb het blik nagemeten toch een 28 maar waarom is hij dan mislukt alles aangehouden volgens recept..
      Waar in dr oven plaats je hem?

      Groetjes Nicky

      1. Laura schreef:

        In het midden van de oven. In welke zin is het mislukt dan? Misschien is jouw vorm lager geweest dan die van mij?

        1. Nicky schreef:

          Ik had hem eerst bij mn zusje in de oven in het midden (was wel heteluchtoven, dus stand al omgerekend) na een uur krokant korstje verder vloeibaar van binnen. Ik heb hem toen meegenomen naar mijn huis en bij mij in het midden elektrische oven gezet goede stand. Maar naar 10 minuten rook ik hem bovenkant helemaal zwart. Ik wil hem nu zelf nog een keer proberen te maken en direct in elektrische oven met onder en boven warmte. Maar durf haast niet bang dat bovenkant te snel zwart wordt en binnenkant vloeibaar blijft… Ik heb gewoon een bakblik van diameter 28 gebruikt (waar ook een kwartaart in kan zegmaar) dus waar het aan ligt…. Misschien wisseling oven.. maar waarom hij bij mn zusje ook nog niet stijf was geen idee. Nog tips voor t gebruik in elektrische oven met onder boven warmte zodat hij niet snel aanbrandt bovenop? Of wat anders?

          1. Laura schreef:

            Het kan zomaar aan het wisselen van de oven kunnen liggen dat het niet wilde lukken. Je kunt de taart ook afdekken met alu folie, dan gaart hij wel verder maar kleurt niet nog verder.

        2. Nicky schreef:

          Dan proberen we hem gewoon nog een keer komt vast wel goed bedankt voor de tip met het folie 🙂

    2. Laura schreef:

      Het kan ook aan de oven liggen, als hij nog helemaal vloeibaar is heeft hij gewoon wat langer nodig. In de sidecar staat een afbeelding over het omrekenen van recepten. (en maat is de binnenvaat van de vorm)

  42. leonie schreef:

    hoi Laura

    deze staat op mijn lijstje om te maken. maar ik had nog een vraagje.
    De temperatuur moet pas omlaag als de vlaai met vulling in de oven gaat?
    En het mixen van het deeg is met mixer met garde?

    1. Laura schreef:

      Ja dat klopt. Voor het deeg gebruik je de haken, garde is voor vulling.

  43. Anne schreef:

    Ik ga deze maken in een 24cm springvorm. Dus ik verminder de ingrediënten hoeveelheid met 75% (kun je berekenen met google: surface circle diameter).

    Ik denk dat dat een van de redenen is dat sommigen moeite hadden met de vulling. Verkeerde dikheid van de lagen, of de boter en eieren niet goed op kamertemperatuur? En natuurlijk een goede oven is belangrijk. Vroeger had ik een gas oven en alles met ei erin mislukte. Nuja ik laat het resultaat horen!

    Op mijn lijstje staat echter nu de Le Creuset 28cm vorm. Want nu heb ik minder taart… Leuk verjaardagscadeau! Ik hou ook van dat merk!!

  44. Carolien schreef:

    Deze taart al 2 keer gemaakt en smaakt heerlijk!! Zoontje van 3 vraagt altijd om meer ? Alleen heb ik elke keer het probleem dat de korst barst en ik hem niet heelhuids uit de vorm krijg. Ook al is hij goed afgekoeld. Hoe kan ik er voor zorgen dat de korst niet breekt?

    1. Laura schreef:

      Misschien is het deeg iets te droog? Je zou nog iets meer boter kunnen toevoegen. Gebruik je een taartvorm met losse bodem? Dat maakt het namelijk ook makkelijker.

  45. Lindinha schreef:

    Dag Laura,
    Kan ik deze taart ook invriezen?

    1. Laura schreef:

      Dat kan zeker, zou alleen de slagroom topping dan later toevoegen.

  46. Nicol schreef:

    De taart staat op dit moment in de oven, ik ben super benieuwd!! Maar ik vraag me af hoe het kan dat je een vulling met slagroom in de oven kunt bakken? Hoe kan het dat het niet zuur wordt?

    1. Laura schreef:

      Dat is niet gek hoor om slagroom soms mee te bakken als het vermengd is met andere ingrediënten, zo zit het soms ook wel in cakes bijvoorbeeld.

  47. Yvonne schreef:

    Maak je de chocoladekrullen zelf?

    1. Laura Kieft schreef:

      Voor deze taart heb ik ze inderdaad zelf gemaakt.

  48. Marlijn schreef:

    Wauw die ziet er lekker uit! Kan je deze ook in de diepvries doen? En dan later de slagroom erop doen? Of kan dat ook in de diepvries?

    1. Marlijn schreef:

      Oh ik zie al een eerdere reactie ?

  49. Lein schreef:

    Misschien niet helemaal gepast maar heb je ook een isbn nummer van je chocolade kookboek? Wil graag veel nieuwe dingen proberen en jouw boeken staan al op de plank ?

    1. Laura Kieft schreef:

      Gek genoeg heeft het boek geen duidelijke auteur, maar dit is het isbn: 978-1-4075-1988-3 . Ik vrees alleen dat het niet meer verkrijgbaar is.

  50. Claudia schreef:

    Omdat ik me verveelde heb ik hem nu gemaakt. Hij staat in de oven en de kamer ruimt nu wel lekker naar chocola :D.
    Mijn vorm is wel lager, maar het ging nog nét goed in de oven. Ik ben benieuwd hoe de taart eruit komt en if de vulling gaar is. 🙂

    Ik maak regelmatig een recept van jouw website (soms met een eigen twist). Tot nu toe altijd gelukt!

  51. Marjolein schreef:

    Na jaren op mijn ‘bucket-baklijst’ te hebben gestaan, heb ik hem gisteravond eindelijk gebakken. Vanmorgen de garnering erop gedaan en hij was heerlijk!! Heel veel enthousiaste reacties gekregen, dus ik ga hem zeker nog eens maken ?
    Bedankt voor het heerlijke recept

  52. Lotje schreef:

    Haiii, ik heb hem nu in de oven staan, hij ziet er prima uit en nog heel vloeibaar maar het ruikt heel verbrand, kan dit de bodem zijn?
    Groetjes Lotje

    1. Laura Kieft schreef:

      Misschien is er wat van de vulling op de bodem van de oven gelekt?

  53. Teuntje schreef:

    Hoi! De taart staat in de oven. Ik denk toch dat ik iets verkeerd doe. Laatste keer dat ik hem maakte was de bodem perfect, had alleen veeeeel te veel vulling erin gedaan, de vulling droop over de rand. En deze keer is de bodem gekrompen… De randen zijn helemaal gezakt en daardoor kan ik minder vulling gebruiken… Heb jij nog ideeën wat ik kan maken met de vulling?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het is niet gek dat de randen wat zakken/krimpen. Extra vulling zou je eventueel in kleine ovenschaaltjes kunnen bakken, soort warme chocomousse 😉

      1. Agnetha schreef:

        Bij mij staat nu ook deze heerlijk ruikende taart in de oven. Maar ook ik heb wat vulling over, het is niet veel hoor. Hoe lang zou deze chocomousse dan in de oven moeten?

        1. Laura Kieft schreef:

          Los heb ik het nooit gebakken, hoe lang is ook echt afhankelijk van de hoeveelheid. Zou het gewoon goed in de gaten houden.

  54. Lien schreef:

    Hallo Laura,
    Ik vroeg me af hoe groot/hoog jou ovenschaal hiervoor was. Ik maakte deze taart maar had nog zeer veel vulling over. Is het normaal dat de vulling tijdens het bakken zeer hoog komt te staan? Tijdens het afkoelen zakt hij wel terug naar beneden. Nog geen slagroom op gedaan, maar ik vermoed dat ik met 5 dl ook veel te veel zal hebben…
    Dus vermoedelijk is jou ovenschaal een stuk groter.

    1. Laura Kieft schreef:

      Tijdens het bakken rijst de vulling iets inderdaad, en na het bakken zakt deze weer wat in. Ik denk dat mijn vorm zo’n 4-5 cm hoog is (en 28cm in doorsnede zoals bij het recept staat).

  55. Hanny schreef:

    Ziet er heerlijk uit, zo dadelijk boodschappen doen en dan vanavond meteen aan de slag. Hebben we iets lekkers voor hemelvaart.

  56. Natalya schreef:

    Hoi Laura!
    Ik dacht ik ga dit prachtige recept voor vaderdag eens uitproberen…
    De taart staat ondertussen al 1,5 uur voor de vulling in de oven, droop er eerst aan alle kanten overheen en werd bijna zwart terwijl de binnenkant nog vloeibaar is…
    Heb er een deel afgeschept maar nog steeds is het vloeibaar… Ik begrijp niet waarom de taart niet lukt, maak heel vaak recepten van jou en ze lukken stuk voor stuk… Blijft het vloeibaar?
    Groetjes Natalya

    1. Laura Kieft schreef:

      Nee het hoort niet meer vloeibaar te zijn. Heb je misschien iets veranderd aan het formaat van de vorm, of iets niet goed afgewogen? En wat voor oven gebruik je, daar zou het ook aan kunnen liggen.

  57. David schreef:

    hey hier het zelfde probleem. wat doen we dan fout ik heb gedaan wat er stond

    1. Laura Kieft schreef:

      Wel de juiste vorm gebruikt? En wat voor oven heb je?

  58. Tamara schreef:

    Alles precies volgens recept gemaakt, maar blijkbaar toch iets verkeerd want de vulling is vloeibaar gebleven en het was dus een soort modderstroom na het aansnijden ervan 😀
    Maar evengoed erg smakelijk!

  59. Anouk schreef:

    Die staat op het lijstje voor mijn zoontje’s verjaardag volgende week! Maar ik gebruik toch de Amerikaanse benaming van Mississippi Mudpie (moddertaart) ? Dat vindt de jarige jop stoerder en lekkerder klinken ??

  60. Stefanie schreef:

    Deze taart stond al een jaar lang op mijn baklijstje en nu ik hem eindelijk gemaakt heb ben ik boos op mezelf dat ik hem niet eerder heb gemaakt want wow deze is lekker!!! Ik had wel heel veel vulling over… bijna de helft… maar ik heb deze gewoon in potjes gedaan en in de koelkast gestoken want de vulling is gewoon mega lekkere chocomouse! Ik had wel te veel vulling in de taart gedaan, resultaat: mijn hele oven lag vol ? omdat ik er dus zoveel vulling in had gedaan heb ik de taart ook wel een kwartiertje langer moeten laten instaan. Ik had ook geen 5dl slagroom nodig. Maar deze taart maak ik dus duidelijk nog eens!!!

    1. Laura's Bakery schreef:

      Fijn dat het alsnog zo’n succes was!

  61. Roosmarijn schreef:

    ‘Blij’ om te lezen dat ik niet de enige ben waarbij de hele oven onder de taart kwam! Ik had schijnbaar ook te veel vulling er in gedaan. Hele oven zat onder, en na 2 uur nog steeds vloeibare vulling in mijn taart. Jammer want hij ziet er zo lekker uit! Misschien probeer ik het wel nog een keer met de helft van de vulling. Zal dat werken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat ontzettend balen zeg! Hoe kwam het dan dat je teveel vulling erin had gedaan? Het recept klopt precies zo.

      1. Lies schreef:

        Hoi Laura,
        Bij mij staat deze taart nu ook in de oven. En ook bij mij is de vulling erg veel en komt het erg omhoog en duurt het bakken ook veel langer. Aangezien ik dit hier veel lees, zou je wellicht je recept kunnen aanpassen? Of iig aangeven dat je niet alle vulling hoeft te gebruiken?
        Morgen proeven; daar heb ik alle vertrouwen in 😉

        1. Laura's Bakery schreef:

          Hi Lies, heb je wel een 28 cm vorm gebruikt? Daar gaat het bij velen mis waarbij er teveel vulling overblijft. In principe heb je alle vulling nodig namelijk 😀 Ik hoop dat de taart gewoon goed gaar is geworden bij je!

  62. Beer schreef:

    Hoi, deze taart gemaakt, maar veel te vloeibaar! Lang in de oven gestaan, veel langer zelfs. 28cm vorm gebruikt, veel te veel vulling, maar wel alles goed afgemeten. De slagroom goed stevig geklopt, zoals we die graag hebben (niet te lang, niet te kort). We hebben roomboter gebruikt. Oven met boven en onderwarmte gebruikt.

    Hoe kan dat? Hij was echt niet lekker 🙁

    1. Laura's Bakery schreef:

      Wat vervelend! Ik durf niet te zeggen op afstand wat er mis is gegaan. Ik heb de taart meerdere keren gemaakt en nog nooit een probleem gehad.

  63. maika schreef:

    ga hem binnenkort alweer voor de tweede keer maken, hij is echt overheerlijk.

  64. Floor schreef:

    Hoi Laura,

    Dit ziet er heerlijk uit en wil ik binnekort gaan maken! Vraagje: hoelang kan ik ‘m bewaren als de taart helemaal af is?

    Groetjes, Floor

    1. Laura Kieft schreef:

      3-4 dagen ongeveer (zou de slagroom er pas voor serveren op doen)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *