Perzik appeltaart

Gepost: 28 april 2018 Laatst bewerkt: 22 januari 2024
75

Bij toeval ben ik een jaar nadat ik deze appeltaart cheesecake gebakken had opnieuw aan de slag gegaan met het appeltaart recept dat je hier op het blog vind. Koningsdag is voorbij en alsof je nog niet genoeg appeltaart gegeten hebt komen wij met weer een lekkere variatie op deze Hollandse klassieker. Aangezien de zomer eraan komt en frisse smaken altijd wel lekker zijn besloot ik om perzik en nog een ander fris ingrediënt toe te voegen aan de appeltaart. Deze perzik appeltaart is dan ook echt een feestje op je tong en je voelt de zon van binnenuit stralen. Ben jij dus ook zo iemand die ook in de lente en zomer heerlijk kan geniet van appeltaart, dan vind je deze versie vast ook heel lekker.

BAKTIP: Ben je nog op zoek naar een goede bakvorm om je appeltaart in te bakken? Ik gebruik al jarenlang deze springvorm van Le Creuset. Die is wat duurder, maar kwalitatief erg goed. Hij ziet er na jaren intensief gebruik nog steeds heel goed uit. 

Recept afdrukken
5 van 4 stemmen

Perzik appeltaart

Deze perzik appeltaart is een heerlijke variatie van de Hollandse klassieke appeltaart. De frisse smaak van de perzik maakt het een lekkere zomerse taart.
10-12 PERSONEN, GEBRUIK EEN VORM VAN 24CM

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei (M) de helft is voor het deeg, de andere helft voor het bestrijken
  • 8 gram vanillesuiker
  • rasp van 1 citroen
  • snufje zout
  • 1 kilo zoetzure appels (ongeschild)
  • 500 gram uitgelekte halve perziken
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 3 tl kaneel
  • 15 gram paneermeel
  • 3 el custardpoeder

Instructies

  • Klop het ei los verdeel in twee delen. De ene is voor het deeg, de ander voor het bestrijken.
  • Meng boter, basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, het halve ei, vanillesuiker, citroenrasp en een snufje zout tot een stevig deeg. Verdeel in drie gelijke delen en verpak in vershoudfolie. Leg weg in de koelkast.
  • Schil nu de appels en snijd deze in plakjes. Snijd ook de perzikhelften in plakjes. Doe alles samen in een kom en voeg de suiker, het kaneel en 2 eetlepels custardpoeder toe. Roer doorelkaar.
  • Vet de springvorm in en bestuif met bloem. Haal het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit.
  • Gebruik één deel deeg om de bodem van de vorm mee te bedekken. Een tweede deel deeg gebruik je voor de randen. Strooi het paneermeel en de resterende eetlepel custardpoeder over de bodem van de beklede vorm.
  • Doe het perzik appelmengsel in de vorm en duw stevig aan.
  • Rol het laatste deel deeg uit tot een dunne lap en snij stroken van ongeveer 1 cm breed. Leg de stroken kruislings op de appeltaart. Met wat extra deegstroken werk je de rand rondom af. Gebruik het resterende los geklopte halve ei om de stroken in te smeren.
  • Zet de taart iets onder het midden van de oven. Bak in 60 minuten op 170 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen in de vorm voordat je de ring verwijdert en aansnijdt. De taart kan en mag lauwwarm zijn als je deze eet, persoonlijk vind ik dat het lekkerst.

Tips

  • Tip: Voeg aan een te droog deeg nog 1 eetlepel koud water toe.
  • Tip: Voor een goed opgesteven appeltaart kun je de taart het beste een paar uur in de koelkast verder laten afkoelen alvorens je deze aansnijdt.
Bewaren
Afgedekt buiten de koelkast 4-5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden houdbaar.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

11 reacties

  1. Gerdien schreef:

    Deze variant is idd erg lekker.
    Ik gebruik hem zelf ook vaak als ik een appel perzik crumble maak.

  2. Janine Borgerink schreef:

    ik ga die perzik appeltaart een keer bakken. Het ziet er goed uit.

  3. Daniëlle schreef:

    Klinkt lekker zo met perzik erbij! Ik ga het zeker een keer proberen.

  4. Tessa schreef:

    Hoi, zou ik deze taart ook kunnen invriezen? Of wordt de taart dan erg nat bij het ontdooien?

    1. Laura Kieft schreef:

      Het kan, maar ik denk dat hij inderdaad wel wat natter wordt dan bij een gewone appeltaart.

  5. Steffie schreef:

    Hoi! Vandaag voor het eerst in mn leven een poging gedaan om appeltaart te bakken. Heb jouw recept gebruikt en het is super!!! Bodem stevig maar goed kruimelig. Ben super tevreden met het resultaat! Dank je wel!!!

  6. Ri schreef:

    Hi, Laura. I got to your blog by chance, but I like what I see very much. By any chance, do you have an English version of your blog? Would be really nice.

    Thanks for the recipe

    1. Laura Kieft schreef:

      I don’t, but I think Google Translate can help you 🙂

  7. William schreef:

    Deze appeltaart vandaag gebakken, is prima gelukt en heerlijk.
    De oma’s appeltaart al meerdere
    Keren gebakken blijft een succes recept!

  8. T schreef:

    Kan je bij dit recept ook verse perzik gebruiken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik zelf niet getest, maar lijkt me dat dat prima moet kunnen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *