Zomerse ijs recepten inspiratie

Gepost: 15 juli 2019 Laatst bewerkt: 21 juni 2023
Zomerse ijs recepten inspiratie
5

De zomerthema’s van vorig jaar wilden we voor jullie nog verzamelen in één handig overzicht en vandaag zijn de ijs recepten aan de beurt. Aangezien we inmiddels ook alweer alle zomer recepten van dit jaar gemaakt hebben, waaronder weer veel ijs, voelt het alsof deze recepten in een ander leven gemaakt zijn. Neemt niet weg dat ze hartstikke tijdloos zijn en ook deze zomer superlekker. Dus lees snel verder als jij geen genoeg krijgt van lekkere zelfgemaakte ijs.

Frambozen roomijs met ijsschep

Roomijsjes met chocolade

Vorig jaar gingen we aan de slag met allerlei soorten ijs, maar er was één ijs recept waar we ons niet druk om hoesten te maken. De aardbeien-cheesecake ijsjes die uit Het Laura’s bakery Bakboek komen waren natuurlijk al gemaakt. Wel gingen we aan de slag met het frambozen roomijs en de roomijsjes met chocolade op een stokje.

BAKTIP: Deze recepten zijn zowel met als zonder ijsmaker te maken. Met een ijsmaker kan je sneller van je zelfgemaakte ijs genieten. Deze ijsmaker is een goede en betaalbare optie.

Stroopwafel ijs

Yoghurt ijsjes

Citrus waterijsjes

Ook lekker was het stroopwafel ijs dat je echt niet in de winkel hoeft te kopen, maar prima zelf kunt maken en de snelle yoghurt fruit ijsjes die ook helemaal kidsproof zijn. Mijn eigen favoriet waren deze citrus waterijsjes, die ik met heet weer opnieuw ga maken.

BAKTIP: In veel recepten gebruik ik een variant op deze siliconen ijsvorm. Dit is een uitstekende vervanger waar je maar liefst 10 ijsjes tegelijk mee kan maken.

Abrikozen frambozen ijsstaart op een stokje

Wafel ijssandwiches gedoopt in chocolade

Aardbei citroen waterijsjes

Vorig jaar gingen we ook een beetje experimenteren met verschillende manieren om ijs te serveren, zoals deze abrikoos-frambozen plakken ijstaart op een stokje en de wafel ijssandwiches gedoopt in chocolade.

Maar de waterijsjes blijven eigenlijk wel altijd favoriet. Snel gemaakt, niet moeilijk en superlekker. Deze aardbei-citroen waterijsjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ziet er mooi uit met het kleurverloop, maar echt niet moeilijk om te maken.

Welke van deze ijsjes heb jij al gemaakt?

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

  1. Marja schreef:

    Ik heb al heel wat van je ijsrecepten gemaakt. De laatste was het chocolate chips cookie deeg ijs. Echt waanzinnig lekker. Dat hoort ook in in dit overzicht toch?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die kwamen alweer in 2017 online, maar nog steeds favoriet hier. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *