Zomerse ijs recepten inspiratie

15 juli 2019
4

De zomerthema’s van vorig jaar wilden we voor jullie nog verzamelen in één handig overzicht en vandaag zijn de ijs recepten aan de beurt. Aangezien we inmiddels ook alweer alle zomer recepten van dit jaar gemaakt hebben, waaronder weer veel ijs, voelt het alsof deze recepten in een ander leven gemaakt zijn. Neemt niet weg dat ze hartstikke tijdloos zijn en ook deze zomer superlekker. Dus lees snel verder als jij geen genoeg krijgt van lekkere zelfgemaakte ijs.

Vorig jaar gingen we aan de slag met allerlei soorten ijs, maar er was één ijs recept waar we ons niet meer druk om hoefden te maken. De aardbeien-cheesecake ijsjes die uit Het Laura’s bakery Bakboek komen waren namelijk al gemaakt. Wel gingen we aan de slag met het frambozen roomijs en de roomijsjes met chocolade op een stokje.

Ook lekker was het stroopwafel ijs dat je echt niet in de winkel hoeft te kopen, maar prima zelf kunt maken en de snelle yoghurt fruit ijsjes die ook helemaal kidsproof zijn. Mijn eigen favoriet waren deze citrus waterijsjes, die ik met heet weer opnieuw ga maken.

Vorig jaar gingen we ook een beetje experimenteren met verschillende manieren om ijs te serveren, zoals deze abrikoos-frambozen plakken ijstaart op een stokje en de wafel ijssandwiches gedoopt in chocolade.

Maar de waterijsjes blijven eigenlijk wel altijd favoriet. Snel gemaakt, niet moeilijk en superlekker. Deze aardbei-citroen waterijsjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ziet er mooi uit met het kleurverloop, maar echt niet moeilijk om te maken.

Welke van deze ijsjes heb jij al gemaakt?

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

2 reacties

  1. Marja schreef:

    Ik heb al heel wat van je ijsrecepten gemaakt. De laatste was het chocolate chips cookie deeg ijs. Echt waanzinnig lekker. Dat hoort ook in in dit overzicht toch?

    1. Laura Kieft schreef:

      Die kwamen alweer in 2017 online, maar nog steeds favoriet hier. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *