Wafel ijssandwiches met chocolade

Gepost: 8 augustus 2018 Laatst bewerkt: 22 januari 2024

WAFEL IJSSANDWICHES MET CHOCOLADE maken

Hoe leuk zijn deze wafel ijssandwiches die ik voor jullie heb gemaakt? Niet alleen mega lekker, maar ook nog eens plaatjes om te zien. Toen ik ze liet zien aan een vriendin riep ze gelijk dat het ook leuke babyshower ijsjes kunnen zijn. Vervang de toppings door muisjes en kies bij een jongetje voor een neutrale kleur ijs. Ik vond het een briljante opmerking. De ijsjes lijken op de foto misschien groot, maar dat valt reuze mee. Ze zijn kleiner dan een gemiddeld stuk taart. En over taart gesproken, ik vond deze wafel ijssandwiches wel een leuk alternatief voor taart in de zomer. Ik weet zeker dat zowel jong als oud ervan zullen smullen. 

BAKTIP: Het is ook leuk om je eigen wafels te maken voor dit recept. Nog op zoek naar een wafelijzer? Ik kan je dit wafelijzer van Domo aanraden. Deze is ook met timer verkrijgbaar als je dit prettig vindt.

recept WAFEL IJSSANDWICHES MET CHOCOLADE
WAFEL IJSSANDWICHES MET CHOCOLADE bakken
Opslaan Recept afdrukken
5 van 1 stem

Wafel ijssandwiches met chocolade

Heel schattig én lekker: wafel ijssandwiches met chocolade. Heerlijk voor in de zomer en ook erg makkelijk om te maken.
Porties: 8 stuks

Ingrediënten

 • 1 pak sneeuwwafels (suikerflash wafels of gesuikerde eierwafels)
 • 1 bak roomijs
 • 200 gram pure of melk chocolade
 • verschillende toppings zoals manna plofrijst karamel fudge (in kleine blokjes gesneden), amandelsnippers en chocolate chips

Instructies

 • Neem een bakplaat die in je vriezer past en bekleed met bakpapier. Haal de roomijs eruit en laat in de koelkast zacht worden, zodat je deze kunt verdelen over de bakplaat.
 • Verdeel het ijs in een dikke laag over de bakplaat. Het moet net wat groter zijn dan twee wafels die nog aan elkaar vast zitten. Plaats de bakplaat met het ijs terug in de vriezer om op te stijven (zo’n 2-4 uur).
 • Haal de bakplaat uit de vriezer en plaats twee, aan elkaar vastzittende, wafels met de gesuikerde kant naar beneden op het ijs. Snijd het ijs strak langs de randen af weg. Til nu je ijs met bakpapier op en draai om zodat de wafel de bodem is geworden. Trek het bakpapier eraf en plaats op deze kant opnieuw twee wafels met de gesuikerde kant naar beneden. Zet terug in de vriezer om op te stijven (zo’n 2 uur).
 • Haal je grote wafel ijssandwich uit de vriezer en snijd de twee wafels los van elkaar. Snijd iedere wafel in de breedte doormidden en snijd deze helften diagonaal. Op deze manier houd je acht punten wafel ijssandwiches over. Plaats ze op een schoon bakpapier opnieuw terug in de vriezer.
 • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Plaats je gekozen toppings op bordjes en haal één voor één de wafel ijssandwiches uit. Verdeel de chocolade met een lepel over het ijs om te voorkomen dat je ijs in de chocolade lekt. Strooi er een topping over en plaats direct terug in de vriezer op je bakplaat met bakpapier.
 • Na nog eens 2 uur wachten zijn de wafel ijssandwiches klaar. Plaats ze over in een afsluitbare bak en neem een ijsje als je er zin in hebt.

Tips

Tip: Doe het overollige ijs in een bakje en zet in de vriezer om een ander keer op te eten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

5 reacties

 1. Ing schreef:

  Zo hè, dat ziet er ontzettend leuk uit!? Hoelang zou je ze in de vriezer kunnen bewaren?

 2. Marissa schreef:

  Worden de wafels niet taai en id vriezer?

  1. Ing schreef:

   Bij mij niet. 2 dagen nadat ik ze had gemaakt hebben we er heerlijk nog van gegeten!
   Wel een tip; 5 min voordat je ze gaat opeten even uit de vriezer halen anders breek je je tanden ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept