Toetjes en het ontbijt, dat zijn qua eten mijn favoriete momenten tijdens de kerstdagen. Volgende week volgt nog een fijn lijstje met kerstontbijt inspiratie, vandaag gaat alle aandacht uit naar de kerstdesserts. En zoals je ziet kun je daar echt alle kanten mee op. Tover twee bollen ijs snel om tot een sneeuwpop, of maak een prachtige kerstkrans pavlova. De no bake karamel cheesecake in (wijn)glazen vind ik zelf ook prachtig en feestelijk om te serveren na het kerstdiner. De verzameling kersttoetjes is zoals je ziet heel divers. Er zijn ook een paar oudjes in opgenomen, recepten die 8 jaar geleden tijdens de allereerste advent op Laura’s Bakery online kwamen. Recepten en ideetjes die ik soms alweer vergeten was, maar die zeker niet minder leuk en lekker zijn om te serveren deze kerstdagen. Weet jij al wat je gaat maken?
Kerstdessert inspiratie
Ik ben dol op drumbles. Ze zijn ontzettend gemakkelijk om te maken en dat is tijdens alle kerstdrukte best fijn. Het deeg kun je prima op voorhand maken en zelfs de appeltjes kun je al schillen. Hoef je na het diner alleen nog maar alles samen te voegen en in de oven te schuiven om deze heerlijke gingerbread crumble op tafel te zetten.
Een ander dessert uit de oven is de cranberry clafoutis. Eigenlijk een soort dikke pannenkoek met fruitige vulling die je in de oven bereidt. Serveren met wat poedersuiker en een bolletje ijs en het is smullen geblazen.
Het Feestdagen Bakboek
Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept.
Eton mess, ik ben er dol op. Dit dessert bestaat uit verschillende onderdelen en hoeft -de naam zegt het al- totaal niet netjes te zijn. Ik maakte een speciale versie: eton mess met kletskoppen en passievrucht. Netjes geserveerd in glazen, maar je zou ook alle onderdelen los op tafel kunnen zetten en iedereen zijn of haar eigen dessert kunnen laten samenstellen.
Een viennetta ijstaart is toch wel een kerstklassieker. Maar dat kon leuker vond ik zelf. Door mini viennetta ijstaartjes te maken voorkom je dat je in een grote ijstaart moet staan hakken (zo voelt het toch altijd een beetje). Nu laat je gewoon iedereen zelf op zijn of haar bordje klungelen met deze kleine ijstaartjes. En ze zijn zalig!
De ijsbollen sneeuwpop, eentje die hier al heel wat jaartjes op het blog staat en al door velen van jullie is gemaakt. Vooral de kids vinden het fantastisch om hun bolletjes ijs te decoreren als gezellige sneeuwpop. Zet dus vooral alle decoraties in losse bakjes op tafel en laat iedereen zijn gang gaan met het decoreren.
Vorig jaar maakte ik voor het eerst stoofpeertjes en verwerkte het gelijk in allerlei recepten. De stoofpeertjes panna cotta was toch wel een van mijn favorieten na een dagje in de keuken. Het is een heerlijk dessert!
Nog een oudje van het blog, maar ieder jaar weer populair: cranberry MonChou in glaasjes. Het blijft leuk om een taart met een twist te maken en deze vervolgens te serveren in eenpersoons porties. Heb jij dit recept al eens gemaakt?
Ook de no bake karamel cheesecake is er eentje die je prachtig in glazen kunt serveren. Zeker met wijnglazen ziet dit dessert er spectaculair uit, daar maak je zeker indruk mee na afloop van het kerstdiner.
Het recept voor de kerstkrans pavlova is ook al een paar jaar te vinden hier op Laura’s Bakery en het is nog steeds een van mijn favoriete kerstdesserts. Door de pavlova als krans te bakken past hij perfect bij de kerstdagen en het ziet er gelijk ontzettend feestelijk uit.
Dan als laatst een brownie die je bakt als mini taartjes. Ze kunnen ook prima als gebakje, maar wanneer je een brownie petit four met een bolletje ijs serveert is het ook een perfect dessert.
Tot zover ons overzicht met heerlijke desserts voor de kerstdagen! Ik ben heel erg benieuwd wat jullie gaan maken dit jaar. Zelf heb ik dit jaar het dessert uit handen gegeven dus ik laat mij verrassen.
Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.
Ooo, het ziet er zo tof uit allemaal!
Vraagje, hoe krijg je de monchou / cheesecakes zo netjes in de glazen?
Met een lepeltje of je kunt de vulling in een spuitzak doen en erin spuiten.
Hallo Laura, ziet en klinkt allemaal erg lekker! Kun je ook mascarpone ipv roomkaas gebruiken voor de no bake caramel cheesecake ?
Ja hoor, dat kan ook wel.