Citrus waterijsjes

1 augustus 2018
31

Door Lian – Met deze citrus waterijsjes heb je jouw dorstlesser op een stokje. Lekker verfrissend en, op het wachten na, snel gemaakt. Ideaal om deze zomer op voorraad te hebben in jouw vriezer, alhoewel ik betwijfel dat ze daar lang in zullen blijven staan. Deze ijsjes zijn heerlijke citrusbommetjes en naast de bekende citroen verder op smaak gebracht met grapefruit en limoen. Dat geeft deze ijsjes ook net dat mooie perzik-achtige kleurtje. Ik ben fan van mijn eigen ijsjes, jij hopelijk snel genoeg ook. 

Citrus waterijsjes

Waterijsjes zijn de perfecte manier om lekker af te koelen tijdens de warme zomermaanden. Deze frisse citrus waterijsjes zijn makkelijk om zelf te maken en waarschijnlijk ook snel weer op!
VOOR 8-10 IJSJES

Ingrediënten

  • 100 ml fijne kristalsuiker
  • 200 ml water
  • 100 ml citroensap
  • 100 ml grapefruit sap
  • 25 ml limoensap

Instructies

  • Doe het water en de suiker in een een pannetje en verhit. Blijf roeren tot de suiker volledig is opgelost, dit kun is gebeurd zodra het water weer doorzichtig is.
  • Voeg de alle citrussappen toe aan het suikerwater en roer door. Verdeel de citroensiroop over de vormpjes en zet de ijsjes voor minstens 6 uur in de vriezer.
  • Na die 6 uur zijn deze ijsjes hartstikke klaar om binnen 10 minuten opgegeten te worden, want zo lekker zijn ze wel. 

Tips

  • Bewaren: doe je natuurlijk in de vriezer en niet langer dan 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

4 reacties

  1. Karo schreef:

    Heerlijk! heb ze direct gemaakt en later van genoten!

  2. Annemarie schreef:

    Ik heb laatst waterijsjes gemaakt met limonade en toen werden het enorme ijsblokken waar de smaak al na een paar minuten uit is. Zorgt de suiker ervoor dat dat bij deze ijsjes niet gebeurt?

    1. Laura Kieft schreef:

      Suiker zorgt er inderdaad voor dat de structuur veel beter is en het geen groot ijsblokje wordt.

      1. Annemarie schreef:

        Dan gaan ze vanmiddag nog de vriezer in! Bedankt, Laura, dit was precies waar ik naar op zoek was 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *