Zelf de lekkerste ijsjes maken

Gepost: 13 augustus 2018 Laatst bewerkt: 21 juni 2023
Zelf de lekkerste ijsjes maken

IJsjes maken kun je prima thuis doen. Vaak heb je niet eens zoveel nodig. Je kunt het natuurlijk zo gek of makkelijk maken als je zelf wilt. In dit artikel laat ik je zien welke mogelijkheden je hebt en hoe je zelf de lekkerste ijsjes kunt maken zonder een grote (dure) ijsmachine aan te schaffen. Alle inspiratie haal ik natuurlijk van het blog, want het is altijd fijn de informatie verzameld te zien staan in een overzichtelijk artikel. Lees je mee?

Abrikoos-framboos-ijstaart-op-een-stokje-2a

IJsstokjes

Als je het blog regelmatig leest dan weet je dat Laura en ik veel gebruik van simpele houten ijsstokjes. Je kunt ze bij de meeste kook- of bakwinkels online bestellen en ze zijn alles behalve duur. Je vindt ze ook bij hobbywinkels, maar die zijn niet altijd geschikt vanwege de vaak ruwere afwerking. Met deze houten ijsstokjes kun je vervolgens eenvoudig ijsjes maken. Je hebt geeneens een dure vorm nodig. Met een simpel cakeblik, een stuk vershoudfolie en een elastiek maak je bijvoorbeeld deze heerlijke ijsstaart ijsjes. Woensdag komt er nog een makkelijk ijsje online waar je echt geen aparte ijsvormpjes voor nodig hebt, de ijsstokjes daarentegen zijn wel heel handig om te hebben.

Je kunt de stokjes daarnaast combineren met bijna alle soorten (ijs)vormpjes en bakjes die je in huis hebt en het staat vaak net wat mooier. Een leuk idee daarvoor komt woensdag online. Zo verving ik de standaard plastic stokjes met houten toen ik deze lekker frisse aardbei-citroen waterijsjes maakte. Je kunt er echter ook voor kiezen plastic lepeltjes of stokjes te gebruiken als houten ijsstokjes niet voorhanden zijn.

BAKTIP: Gebruik houten ijsstokjes niet in combinatie met een Zoku ijsmaker, daar heb je de originele plastic stokjes voor nodig om ze eruit te kunnen krijgen.

roomijsjes-met-chocolade-3a

IJsvormpjes

Ondanks dat je met houten ijsstokjes al heel ver komt, is het ook leuk om verschillende soorten ijsjes te maken. De meeste vormpjes die Laura gebruikt had ze al een tijdje in de kast liggen en weet daar niet exact meer de herkomst van. Maar met een beetje speurwerk vind je al snel vergelijkbare vormen. Zoals deze ijsjesmal van Silikomart waar je bijvoorbeeld bovenstaande roomijsjes met chocolade mee kunt maken.

Je hebt natuurlijk ook de vormpjes van Zoku, het voordeel van de Zoku ijsmaker is dat jouw ijsjes heel snel klaar zijn. Normaal gesproken moet je zo’n 3,5 tot 4 uur wachten tot je ijsjes klaar zijn, maar met een Zoku ijsjesmaker is dat niet nodig. Ik heb in het verleden al vele ijsjes hiermee gemaakt zoals je in dit overzicht van verschillende ijsjes kunt zien.

kaneelbastogneroomijs2

Roomijs maken

Ook voor het maken van roomijs heb je geen moeilijke of dure ijsmachine nodig. Met het basisrecept, je hebt maar drie ingrediënten nodig, maak je een heerlijke roomijs waarmee je volop kunt experimenteren. Zo maakte we hiermee al de volgende ijsrecepten:

Wil je opnieuw dat je ijs een stuk sneller klaar is dan de geadviseerde 4 uur? Dan is een ijsmaker of ijsmachine misschien toch iets voor jou. In mijn artikel ijs maken met en zonder ijsmachine lees je hier meer over.

Met andere woorden het is helemaal niet zo moeilijk om zelf ijs te maken. Geloof mij, ik dacht een paar jaar geleden nog dat het veel werk was, maar dat is het zeker niet. Probeer het eens uit en voor je het weet zit je vriezer vol met verrassende ijsjes gemaakt van verse ingrediënten.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *