Met het zonnetje dat weer vaker begint te schijnen, krijg ik ontzettend veel zin om met fruit te bakken. De citroenen worden hier weer groot ingeslagen voor extra frisse baksels en die mag ik graag combineren met ander fruit. Met bramen bijvoorbeeld, om maar iets te noemen. Laat ik nou net die combinatie laatst hebben gebruikt bij het testen van mijn nieuwe Nordic Ware Bavaria tulband. Ik liet jullie de cake al eerder zien en ik beloofde het recept nog voor Pasen te plaatsen.
Hier is hij dan: een romige, frisse citroencake met bramen. Overgoten met bramenglazuur en gedecoreerd met schijfjes citroen en bramen voor de finishing touch. Naast fris is hij dus romig, dat komt door de slagroom die ik heb gebruikt. Het testpanel was unaniem met hun oordeel: super lekker!
Hoi Laura,
Ook dit recept ziet er weer goed uit! :-). Kan het ook in een “normaal” cakeblik van 30 cm? Groetjes, Jolanda.
Uiteraard, je hebt dan wel minder beslag nodig. Daar kun je wat cupcakes van maken, of iets minder beslag maken.
Wauw, wat ziet dat er weer prachtig uit! En bramen en citroen is zo’n heerlijke combinatie!
Wat een plaatje zeg!
Oh deze cake was fantatisch lekker, een toppertje.
Ik heb een paar plakken aan collega’s gegeven tijdens de koffie.
We waren het allemaal erover eens……………. te lekker !!!!!!
Liefs, mam ♥
Gáááááááááf, is ie al op?
Helaas wel 😉
Wat een mooie cake. Ik heb hem opgeslagen en ga deze snel maken
Zit er lekker en mooi uit!
T zag er zo lekker uit, heb hem meteen gemaakt voor de paasbrunch! Ik dacht in het begin dat het niets zou worden, want na het toevoegen van het citroensap aan het botermengsel begon het te schiften…. Dit kwam weer helemaal goed toen de bloem er bij kwam 🙂
hallo,
Vanmorgen deze cake ook gemaakt en ik had het zelfde probleem.
Na dat ik de bloem er bij had gedaan werd het een mooi beslag, 🙂
Gewoon door gaan met maken dus 😉
Gelukkig kwam het weer goed! Mocht je je afvragen hoe je schiften kunt voorkomen, daar kun je hier meer over lezen 😉 : http://www.handigebaktips.nl/hoe-kun-je-schiften-voorkomen/
Ik heb dit recept ook gemaakt en het was erggggg lekker!
Maar weet iemand hoe het kan dan de bramen helemaal naar beneden zakken?
Op het plaatje zie ik dat de bramen ook mooi midden in de cake zetten.
Heb je ze wel met een beetje bloem gemengd voordat je ze toevoegde aan het beslag?
Hoi Laura
Ik heb al verschillende taarten en cakes van je website gemaakt en ze zijn allemaal even lekker!!! Ik heb alleen problemen met de citroenbosbessencake en deze cake. Bij beide cakes was de binnenkant nat en niet gaar. Waar kan dat aan liggen? Enig idee? Ik volg altijd precies het recept en andere cakes zijn wel allemaal goed gelukt.
Dan heeft deze cake waarschijnlijk net even wat meer tijd nodig. Volgende keer dus wat langer in de oven 🙂 Elke oven verschilt natuurlijk en dat kan ook voor elk recept weer anders zijn.
Hoi Laura, Ik heb deze cake gemaakt. Echt super lekker! Ik Heb wel vaker recepten gemaakt via deze site ook lekker maar dit is echt een topper. Groetjes Marloes
Wat leuk om te horen! Geniet van de cake 🙂
Buitenkant heel donker en binnenin niet gaar……?
Jammer, maar de smaak is oké
Heb je misschien een heteluchtoven? Dan moet de temperatuur 20% lager. Deze cake is gebakken in een oven met boven- en onderwarmte.
hoi Laura,
het was geen hete luchtoven, geen idee eigenlijk wat het kan zijn….
Hallo Laura,
tulband staat nu in de oven. Ben zo benieuwd!! Ik ben ook in het bezit van die mooie vorm, prachtig is ie!!!
In ieder geval , bedankt voor het delen van je recept.
Fijn weekend, Judy
Laura,
de tulband is super lekker en het is een plaatje om te zien! I!!!
Hallo Laura,
Kan ik de cake ook een avond van tevoren maken en dan de volgende ochtend het glazuur, of is het beter vlak na elkaar te doen.
Groetjes BlackTeddy
Je kunt de cake prima al een dag eerder maken, geen probleem.
Hoi! Ik vroeg mij af of je de bramen bevroren door het beslag doet. Deze staat van het weekend op tafel, ziet heerlijk uit!
heb ik niet gedaan, maar zou wel kunnen.
Wat een heerlijke recepten heb je er allemaal op staan,en niet te ingewikkeld. Fijn dat ik jou recepten en site heb ontdekt. Ik ga er met regelmaat en dankbaar gebruik van maken.
Wat voor meel gebruik je welke eieren gebruik m
Hoe komt het dat een cake altijd scheurt in het midden ik heb de ove op 160 of op 140 graden
Als hij scheurt staat de temperatuur te hoog, hoewel ik het niet erg vind als hij scheurt. Verder gebruik ik M eieren en gewone bloem
Hey Laura, kan ik de room ook vervangen door dezelfde hoeveelheid Griekse yoghurt denk je?
Het resultaat kan iets anders worden, maar als je volle Griekse yoghurt gebruik kan dat vast.
Je mooi Cakes (taarten) heb ik wil ze eens na maken
Je moet wel durven maar ziet er zo lekker uit
Maak je ook gewone Cake.,
Hoi Laura.
Kan ik ook andere vruchten gebruiken?
Ja hoor, dat kan.
Hoi Laura, bedankt voor je leuke recepten! Vanmiddag deze gebakken en de cake komt er gewoon niet mooi uit! Ik heb 3 prachtige vormen van Nordic Ware. Cake mix uit de winkel gaat goed maar zodra ik iets aparts doe komt ie er niet mooi uit. Ik heb alles geprobeerd met invetten. met een kwastje met zonnebloemolie en dan met bloem bestuiven met bakspray, ik weet gewoon niet wat ik verkeerd doe! ik heb wel een hele nieuwe mooie oven met stoom maar dat moet het probleem niet zijn denk ik. vanmiddag trouwens met onder en boven warmte gezet zoals jij beschreef,. Ik hoop dat je me een tip kan geven. ik heb trouwens ook naar de winkel gebeld waar ik de vormen heb gekocht en ik mocht ze retour sturen en dan gaan hun ze testen. ik dacht misschien weet jij raad Bedankt alvast voor je moeite! Groeten van Geralda Stam
Het enige dat ik kan bedenken is het afkoelen van de cake. Laat je de cake volledig afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt? Een gare cake trekt altijd weg van de bakvorm bij het afkoelen. Als de vorm goed is ingevet zouden ze er perfect uit moeten komen.
Invetten met boter, daarna bestuiven met bloem en een tijdje in de koelkast zetten!
Hoi Lian,
Bedankt voor je reactie! Ik moest de cake 20 min laten afkoelen stond in een tijdschrift. Laat jij ze echt helemaal afkoelen dan?
In een lastige vorm met veel uitsparingen laat ik (alhoewel het echt mijn geduld test) de cake volledig afkoelen, dan moet die vanzelf loslaten. Als dat niet zo is, dan moet de cake langer gebakken worden.
Hoi Laura,
Ik wil deze cake vandaag maken en pas zondag eten. Kan hij ook in de vriezer bewaard worden?
Gr. Arine
Je kunt hem zeker invriezen, al kun je hem goed verpakt ook prima bewaren tot zondag.
Goedverpakt is een taartdoos in de koelkast? Is dat oke?
Hij ziet er prachtig uit. Helaas kan ik geen foto toevoegen bij deze reactie anders had ik dat zeker gedaan!!?
Cake bewaar je niet in de koelkast, maar erbuiten. Verder zou ik hem in folie inpakken.
Beste laura. Zaterdag de topping gemaakt en zondag gegeten. Heerlijk was hij. Ik had hem in een 24cm springvorm gedaan.
Ik heb heel veel bramen geplukt dus dacht ik ga deze taart bakken voor mijn verjaardag volgende week zondag. Dus al die klaar en afgekoeld is vries ik de taart in. Dat doe ik dan zonder glazuur neem ik aan?
Wat heerlijk! Ja dat zou ik dan inderdaad zonder glazuur doen.
Hallo Laura, kan ik dir rezept ook maken zonder bramen? moet ik dan in her rezept ook wat veranderen?
groetjes Esmer
Ja hoor dat kan. Ik vermoed niet dat je dan iets hoeft te veranderen.
Is het echt 350 gr boter? Lijkt me zoveel nl…. meestal gebruik je zo’n 175gr boter, toch?
Klopt, het is ook een grote cake.
Ik wil het maken met diepvriesbramen
Laat ik die eerst ontdooien? Of gooi ik ze er zo in? Bij ontdooien gaat zoveel sap er uit
En als ik bevroren er in doe _ pas ik dan de baktijd nog aan?
Groetjes irma
Je laat ze dan eerst ontdooien en dept ze droog, want anders belandt al het sap in je cake en wordt hij waarschijnlijk erg nat.
Heel lekker! maar best machtig haha !
Iets langer baktijd hij was nog niet helemaal gaar na 75 min
Gemaakt met mijn dochter en de bramen dus eerst ontdooit op keukenpapier waardoor ze heel mooi waren ontdooit
Hoi Laura, vraagje! Ik heb alleen een bakblik van 30 cm kan dat ook en zo ja hoeveel minder beslag moet ik dan gebruiken
Ja hoor dat moet kunnen. Bedoel je dan een cakevorm of wel een tulband? Je kunt het beste de inhoud even vergelijken. Dan kun je uitrekenen hoeveel minder/meer je nodig hebt.