Zomer ijsjes verzameld

6 september 2017 Laatst bewerkt: 9 november 2022
Zomer ijsjes verzameld
2

Wat vloog de tijd deze zomer en ik vraag mij soms ook echt af hoe die aan mij voorbij is gegaan. Desalniettemin heb ik ook hele leuk dingen gedaan en ben ik bijvoorbeeld met twee zomerthema’s hier op het blog aan de slag gegaan. Een daarvan was zomerijsjes en daar draait het vandaag allemaal om. Niet zeuren, maar verlekkerd kijken naar al die ijsjes die we voor jullie hebben gemaakt en dromen over zonovergoten zomers.

zomer-ijsjes1

1. 3-ingrediënten vanille roomijs

De basis van een aantal van onze ijsrecepten en waar je geen ijsmachine voor nodig hebt. Deze vanille roomijs maak je eenvoudig zelf en is het bolletje ijs dat bij ieder toetje past.

Hier vind je het recept!

2. limoncello basilicum ijsjes

Ik reviewde een boek over ijsjes met alcohol en koos een recept om zelf te maken en met jullie te delen. Dat werden deze limoncello ijsjes.

Hier vind je het recept!

3. mango yoghurt ijs

Het eerste ijs dat ik voor jullie maakte en de kleur geel knalt van het scherm af. Met ook maar drie ingrediënten en zonder ijsmachine maak je dit yoghurtijs makkelijk zelf.

Hier vind je het recept!

zomer-ijsjes2
4. aardbeien perzik ijsjes

Vers fruit is zo lekker om ijs mee te maken. Ik maakte van perziken en aardbeien deze lekkere vrolijk gekleurde ijsjes.

Hier vind je het recept!

5. Bastogne kaneelijs

We dachten dat we jullie wel blij zouden maken met een bolletje Bastogne kaneelijs. Daarnaast paste dit ijs perfect bij dit bbq-toetje dat een paar dagen later online kwam.

Hier vind je het recept!

6. chocolade ijs

Hebben jullie het filmpje al gezien waar wij een nieuwe Zoku ijsmaker uittesten? Naast de review deelden we ook een recept met jullie. Hiervoor heb je wel deze ijsmaker of een ijsmachine nodig. Oh, en ik zal de volgende keer wat rechter op proberen te zitten.

Hier vind je het recept!

zomer-ijsjes3
7. aardbeien bramenijs

Wij hebben een enorme bramenstruik in de tuin die we ooit zelf hebben geplant. Met een overschot aan bramen maakte ik dit heerlijke fruitige sorbetijs. Ook hier heb je wel een ijsmachine of ijsmaker voor nodig.

Hier vind je het recept!

8. ijssandwiches met sprinkles

Ideeën voor ijsjes op een stokje of bolletjes ijs hadden we genoeg, maar we wilden jullie ook wat variatie geven. Daarom maakte Laura deze ijssandwiches met sprinkles voor jullie.

Hier vind je het recept!

9. chocolate chip cookie dough ijs

Met het 3 ingrediënten ijs van Laura’s Bakery kun je alle kanten uit. Wat dacht je van deze chocolate chip cookie dough variant die we vorige week nog met jullie deelden.

Hier vind je het recept!

En dit waren alle ijsjes die we in de de maanden juli en augustus voor julie hebben gemaakt. Misschien hebben we niet het mooie zomerse weer in de maanden juli en augustus gehad waar we zo op hoopten, maar hopelijk maakt september dat voor ons goed. Met dit verzamel artikel hopen we jullie in ieder geval genoeg inspiratie mee te geven voor de dagen waarop de zon zichzelf wel goed laat zien. Op naar een prachtige nazomer.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Jou kost het niets extra.

Laura Kieft

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *