mini perzik kruimelmuffins

29 september 2016
22

mini-perzik-kruimelmuffins-1a

Wat is het toch leuk om de recepten van mijn high tea uit te werken. Ten eerste loopt bij het uitzoeken van de foto’s het water mij alweer in de mond, en ten tweede heb ik zin om weer een high tea te organiseren. En als derde puntje denk ik gewoon iedere keer weer terug aan die leuke middag. Deze mini perzik kruimelmuffins stonden dus ook op tafel en die vielen goed in de smaak. Ik maakte de muffins in mini formaat, maar het recept is ook geschikt om er grote muffins mee te maken. Als extraatje maakte ik een kruimeldeegje en strooide die over de muffins voordat ze de oven ingingen. Dat zorgt voor lekkere knapperige koekkruimels bovenop, heerlijke combinatie van smaken en structuren kan ik je vertellen!

mini-perzik-kruimelmuffins-2a

Mini perzik kruimelmuffins

Deze smaakvolle mini perzik kruimelmuffins zijn perfect voor bij de high tea, maar ook als toetje zijn ze erg geschikt. Het kruimellaagje op de muffins zorgt voor een lekkere knapperige bite.
Porties: 20 minimuffins

Ingrediënten

  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 150 gram bloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl baking soda
  • snufje zout
  • 1 ei (M)
  • 125 ml melk
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 1 tl vanille extract
  • halve perzik

Kruimel topping

  • 35 gram fijne kristalsuiker
  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 35 gram bloem
  • snufje zout

Instructies

  • Het maken van muffins is simpel. Om te beginnen neem je twee kommen. In de ene kom doe je de droge ingrediënten bij elkaar, dit is de suiker, bloem, bakpoeder, baking soda en zout. In de andere kom doe je de natte ingrediënten -ei, melk, olie, vanille extract- bijelkaar. Roer de inhoud van beide kommen eerst los van elkaar goed door. Voeg ze dan samen en roer door tot een mooi beslag. Er mogen nog wat klontjes in zitten.
  • Neem dan de halve perzik en snij deze in kleine blokjes. Spatel ze door het beslag heen. Verdeel het beslag over de vormpjes in de mini cupcake vorm.
  • Maak nu het kruimeldeeg. Doe suiker, boter, bloem en zout in een kom en kneed dit met de hand tot een kruimelig geheel. Strooi de kruimels over de muffins.
  • Bak de mini perzik kruimelmuffins in 12-15 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
  • That’s it! De mini muffins zijn klaar om op tafel te zetten. Bij een high tea zoals ik deed, of gewoon als hapje op een gezellig feestje.
Tips

Als je dit recept wilt gebruiken om grote (normaal formaat) muffins te maken, dan bak je ze in 20 minuten op 200 °C. Met dit recept maak je er ongeveer 5, maar verdubbel de ingrediënten gerust.

Bewaren

Twee weken houdbaar in een goed afgesloten trommel.

mini-perzik-kruimelmuffins-3a

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Alinda schreef:

    Ziet er heerlijk uit! Kun je eventueel ook perzik uit blik gebruiken?

    1. Laura schreef:

      Ja hoor, dat kan prima. Laat ze wel goed uitlekken en dep ze eventueel nog wat droger.

  2. Sanne schreef:

    Hoi Laura,

    Domme vraag, maar hoe meet je melk en olie af? Die twee staan helaas niet aangegeven in mijn maatbeker.

    Thank you!

    1. Laura Kieft schreef:

      Met de ML streepjes 🙂

      1. Sanne schreef:

        Ik heb een maatbeker waarop het volgende staat: water, rijst, meel en suiker. Bij water staat inderdaad ml bij. Kan ik dit gwn aanhouden voor olie dan?

        1. Laura Kieft schreef:

          Jazeker, alle vloeistoffen zijn in ml gewoon hetzelfde.

  3. Laura schreef:

    Ze waren lekker, ook met perzik uit blik. Dankjewel!
    Groetjes Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *