Abrikozen-hazelnootmuffins

Abrikozen-hazelnootmuffins
24

Ik kocht een tijdje terug een zakje met gedroogde abrikozen. Lekker om van te snoepen, maar daar kun je ook prima mee bakken dacht ik zo. In twijfel tussen een fris en kruidig baksel besloot ik te experimenteren en deze twee dingen te combineren wat resulteerde in deze abrikozen-hazelnootmuffins. Het frisse komt dus van de abrikozen, de warme smaken van de hazelnoten en kaneel. Al met al een geslaagd experiment, probeer jij deze muffins ook uit?

Abrikozen-hazelnootmuffins

Deze muffins met abrikozen, hazelnoten en kaneel hebben de perfecte van frisse en warme smaken.
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 60 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gram volkoren meel
  • 100 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baksoda
  • 2 tl kaneel
  • snuf zout
  • 100 gram hazelnoten fijngehakt
  • 80 gram gedroogde (en gewelde) abrikozen in stukjes
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 2 tl vanille-extract
  • extra hazelnoten ter decoratie

Instructies

  • Doe de lichtbruine basterdsuiker, volkorenmeel, amandelmeel, bakpoeder, baking soda, kaneel, zout bij elkaar in een kom, roer even door. Roer er ook de stukjes hazelnoten en abrikozen doorheen.
  • Doe in een andere kom de eieren, melk, zonnebloemolie en vanille-extract bij elkaar. Klop dit met een garde door elkaar.
  • Voeg de inhoud van beide kommen bij elkaar en spatel door elkaar tot één geheel, dit mag best een beetje klonterig zijn.
  • Neem een muffinvorm die je bekleed met muffin- of cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkste met een ijslepel. Vul ze tot ongeveer één centimeter onder de rand.
  • Strooi wat extra stukjes hazelnoten over de muffins heen.
  • Bak de muffins in ongeveer 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte) gaar en goudbruin.
Tips

Je kunt vaak gedroogde abrikozen kopen die al geweld zijn en dus zacht. Deze kun je gelijk gebruiken. Zijn ze nog niet geweld? Laat ze dan 10-15 minuten in gekookt (nog heet) water wellen, giet daarna af en snijd in stukjes.

Bewaren

In een afgesloten verpakking ongeveer 5 dagen houdbaar. In de vriezer tot 3 maanden.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

2 reacties

  1. ingrid schreef:

    wat leuk, en komt precies goed uit… ik heb laatst mijn notenvoorraad even doorgekeken, en had nog zakjes met fijngehakte hazelnoot.. al een cake gebakken met nutella en stukjes hazelnoot, maar het andere zakje gaat in deze muffins… ik gebruik wel vaker die abrikozen, ook bv in een bananenbrood, geeft echt een fris accent, dus heel benieuwd naar de muffins… (kunnen mooi mee naar de werkvloer , want alles thuis opeten is niet zo handig, lijntechnisch 🙂 )

    1. Laura's Bakery schreef:

      Oeh wat lekker en leuke tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *