Ik kocht een tijdje terug een zakje met gedroogde abrikozen. Lekker om van te snoepen, maar daar kun je ook prima mee bakken dacht ik zo. In twijfel tussen een fris en kruidig baksel besloot ik te experimenteren en deze twee dingen te combineren wat resulteerde in deze abrikozen-hazelnootmuffins. Het frisse komt dus van de abrikozen, de warme smaken van de hazelnoten en kaneel. Al met al een geslaagd experiment, probeer jij deze muffins ook uit?
BAKTIP: Ik gebruik deze muffinvorm van Wilton. Deze vorm is prettig in gebruik en kwalitatief erg goed.
wat leuk, en komt precies goed uit… ik heb laatst mijn notenvoorraad even doorgekeken, en had nog zakjes met fijngehakte hazelnoot.. al een cake gebakken met nutella en stukjes hazelnoot, maar het andere zakje gaat in deze muffins… ik gebruik wel vaker die abrikozen, ook bv in een bananenbrood, geeft echt een fris accent, dus heel benieuwd naar de muffins… (kunnen mooi mee naar de werkvloer , want alles thuis opeten is niet zo handig, lijntechnisch 🙂 )
Oeh wat lekker en leuke tips!