Hartige galette met pompoen en geitenkaas

Hartige galette met pompoen en geitenkaas
20

Een hartige galette had ik nog niet eerder gemaakt. Tijd om verandering in te brengen, want van de zoete variant heb ik inmiddels al heel wat recepten online staan. Deze galette met pompoen en geitenkaas was dus een experiment, eentje die heel erg goed uitpakte. Dat ik inmiddels alle ingrediënten voor weer zo’n hartige galette in huis heb zegt genoeg nietwaar? Het deeg bracht ik op smaak met wat kruiden die ik ook voor de vulling gebruikte, dat maakte het echt superlekker. Wij aten de galette hier op als lunch, maar je kunt hem ook heel erg goed serveren bij het avondeten. Zelf zou ik er dan denk ik wel een salade bij maken. Ja, dat ga ik proberen als ik hem binnenkort weer maak.

Galette met pompoen en geitenkaas

Ooit al eens een hartige galette gemaakt of gegeten? Deze met pompoen en geitenkaas is een heerlijke hartige taart voor bij het avondeten.
Porties: 1 galette
Voor 2-4 personen, afhankelijk van wat je erbij serveert

Ingrediënten

Deeg

  • 200 gram bloem
  • 1 tl salie
  • 1 tl tijm
  • peper
  • snuf zout
  • 150 gram boter
  • 2-4 el koud water

Vulling

  • 400 gram pompoen in blokjes
  • 0,5 tl tijm
  • 0,5 tl salie
  • peper en zout
  • 65 gram geitenkaas
  • ei om in te smeren

Instructies

  • Voor het deeg doe je alle ingrediënten in een kom, begin met 2 eetlepels van het koude water. Kneed tot een stevig deeg, voeg indien nodig meer water toe om het soepeler te maken.
  • Verpak het deeg in folie en laat in de koelkast rusten terwijl je de vulling maakt.
  • Verhit een scheut olie in een wok of hapjespan. Voeg de blokjes pompoen, tijm en salie toe. Breng op smaak met peper en zout. Roerbak in enkele minuten tot de pompoenblokjes beginnen te kleuren.
  • Rol het deeg uit op een vel bakpapier. In het midden verdeel je het pompoenmengsel over de bodem. Laat de randen ruim vrij. Verkruimel de geitenkaas en verdeer over de vulling.
  • Vouw de randen terug om de galette te vormen, dit hoeft niet netjes. Smeer de randen in met het geklutste eitje. Verplaats de galette (met bakpapier) naar een bakplaat.
  • Bak de hartige galette in 25 minuten op 220 graden (boven- en onderwarmte).
Bewaren

1-2 dagen afgedekt in de koelkast houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Liesbeth Pontier schreef:

    Was erg lekker alleen kon ik de galette niet heel uit de oven op een bord schuiven.Viel uit elkaar.

  2. Kim schreef:

    Kan ik deze galette ook al eerder maken, inde koelkasy bewaren en dan later afbakken?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Dat heb ik niet getest, ik weet niet of het deeg dan te vochtig kan worden door de groente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *