Een hartige galette had ik nog niet eerder gemaakt. Tijd om verandering in te brengen, want van de zoete variant heb ik inmiddels al heel wat recepten online staan. Deze galette met pompoen en geitenkaas was dus een experiment, eentje die heel erg goed uitpakte. Dat ik inmiddels alle ingrediënten voor weer zo’n hartige galette in huis heb zegt genoeg nietwaar? Het deeg bracht ik op smaak met wat kruiden die ik ook voor de vulling gebruikte, dat maakte het echt superlekker. Wij aten de galette hier op als lunch, maar je kunt hem ook heel erg goed serveren bij het avondeten. Zelf zou ik er dan denk ik wel een salade bij maken. Ja, dat ga ik proberen als ik hem binnenkort weer maak.
BAKTIP: Om de galette met ei te bestrijken gebruik ik zelf het liefst een siliconen bakkwast, omdat deze makkelijk schoon te maken zijn en vaatwasserbestendig zijn.
Was erg lekker alleen kon ik de galette niet heel uit de oven op een bord schuiven.Viel uit elkaar.
Kan ik deze galette ook al eerder maken, inde koelkasy bewaren en dan later afbakken?
Dat heb ik niet getest, ik weet niet of het deeg dan te vochtig kan worden door de groente.
Wat een heerlijke galette.
De korst is schilferig en heerlijk van smaak.
Deze lunch komt in de toekomst nog vaak op het menu 😍