Chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten

16 oktober 2021
Chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten
29

Kerst is toch wel mijn favoriete feestdag van het jaar. Eigenlijk draait het voor mij niet eens alleen maar om 25 en 26 december zelf, ik ben gek op de hele maand december. Het huis dat je gezellig maakt met decoraties, kaarsjes, kerstfilms kijken met een grote mok thee onder een dekentje. Het is het hele plaatje voor mij, de complete sfeer die bij kerst hoort. En natuurlijk niet te vergeten: al het lekkers. Van gingerbread koekjes tot meringue kransjes. Die recepten vind je dan ook terug in Het Feestdagen Bakboek, samen met nog meer heerlijke kerstrecepten. Deze chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten staan niet in het boek, maar zijn wel een perfect kerstkoekje. Makkelijk te maken en toch dat mooie feestelijke effect.

Over Het Feestdagen Bakboek

Bak het hele jaar door voor de feestdagen de lekkerste recepten. En zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en spectaculaire taarten. Voor ieder moment is er een geschikt recept.

 

Chocolade sterrenkoekjes met hazelnoten

Een eenvoudig recept met een spectaculair resultaat. Deze feestelijke sterrenkoekjes zijn perfect voor de kerstdagen.
voor 35-40 koekjes

Ingrediënten

  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram vanillesuiker
  • 200 gram ongezouten roomboter
  • 1 ei (M)
  • 350 gram bloem
  • 50 gram cacaopoeder

Topping

  • 150 gram witte chocolade
  • 150 gram hazelnoten fijngehakt

Instructies

  • Klop boter, suiker en vanillesuiker romig. Voeg het eitje toe en mix tot deze helemaal is opgenomen. Voeg bloem en cacaopoeder toe aan het mengsel en meng tot een stevig koekjesdeeg.
  • Laat het deeg minimaal een uur rusten in de koelkast. Verpak het deeg in folie en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
  • Na het koelen rol je het deeg uit tot 5 mm dikte op een bebloemd oppervlak. Steek of snijd (verschillende) kerststerren uit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten op 180 °C (boven- en onderwarmte). Laat de koekjes helemaal afkoelen voordat je ze decoreert.
  • Smelt twee derde van de chocolade au bain marie. Haal daarna de kom van het vuur en voeg de rest van de chocolade toe, blijf roeren tot alle chocolade is gesmolten.
  • Doe de gesmolten chocolade in een spuitzak, knip het puntje eraf en drizzle de chocolade over de koekjes heen. Strooi er ook gelijk wat stukjes hazelnoot overheen zodat die aan de chocolade vast blijven zitten.
  • Laat de chocolade helemaal uitharden.
Tips

In plaats van hazelnoten kun je ook andere soorten noten gebruiken. Koekjes zonder noten maken? Gebruik dan sprinkles!

Bewaren

In een afgesloten trommel minimaal 2 weken houdbaar.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *