Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Verschillende soorten room en hoe te vervangen

Lian van Rensdoor Lian van Rens
26 maart 2019
in Handige Baktips, ingrediënten vervangen, Inspiratie, meer ingrediënten
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Bakken en room gaan zo’n beetje hand-in-hand. Je hebt de varianten waar het woord room letterlijk in de naam zit, maar er zijn ook verschillende soorten room waarbij het niet direct duidelijk is dat het om room gaat. Daarnaast heb je ook nog allerlei soorten room die genoemd worden in buitenlandse recepten. Het is dan ook iet zo gek dat wij vaak de vraag krijgen wat nou het verschil maakt en of je de ene soort room kunt vervangen door de andere. Om hier wat duidelijkheid over te geven, leg ik (Lian) het je in dit artikel uit.

Wat is room?

Misschien is het het meest handig om eerst uit te leggen wat room is. Room is een zuivelproduct verkregen uit koemelk. Als de melk even staat komt er een laag vet bovendrijven, dit romen ze af en zo heb je room. Tegenwoordig gebruiken ze vele andere manieren om allerlei soorten room te maken, maar om echt room te mogen zijn moet het uit tenminste 10% vet bestaan. 

Hieronder bespreek ik allerlei soorten room. Om onderscheid te maken heb ik ze onderverdeeld in de bekende (Nederlandse) soorten room en buitenlandse soorten room. Daarnaast staan alle soorten op alfabetische volgorde zodat je makkelijk het soort room waar je meer over wilt weten terug kunt vinden.

Verschillende soorten room

Banketbakkersroom

Officieel is banketbakkersroom geen echte roomsoort, maar omdat het wel het woord room bevat bespreek ik deze kort. Banketbakkersroom lijkt op pudding en wordt gemaakt op basis van suiker, eidooiers en melk. Er zit dus helemaal geen room in deze room. Daarnaast moet je het ook nog zelf maken en vind je deze niet in het koelschap van jouw supermarkt. Hoe je banketbakkersroom zelf maakt lees je hier.

Crème fraîche

Crème fraîche is een roomsoort met een vetpercentage van 30%. Het is dus een echte room. Het is vaak stevig en dik, maar na even doorroeren wordt het al vloeibaarder. Crème fraîche kun je zowel warm als koud verwerken. Voor koude bereidingen kun je crème fraîche vervangen door zure room.

Kookroom

Kookroom is eigenlijk een light-versie van de gewone slagroom. Het is in principe hetzelfde product, maar dan met minder vet. Dat betekent dat je het niet kunt stijfkloppen. Je gebruikt kookroom meestal om sauzen of soepen een romige smaak of structuur te geven, maar ditzelfde bereik je ook met ongeklopte slagroom of crème fraîche. Kookroom heeft meestal een vetpercentage van 20%.

Mascarpone

Mascarpone is eigenlijk geen roomsoort, maar een Italiaanse kaas die gemaakt is van room. Het lijkt qua consistentie dan ook op roomkaas en je gebruikt het ongeveer hetzelfde. Het percentage vet is zo’n 40% en je maakt er heerlijke tiramisu of mascarpone room van. Lees hier hoe je zelf mascarpone room maakt.

Roomkaas

Roomkaas is net zoals mascarpone een soort kaas. Kaas gemaakt van room, de naam zegt het al. Het mag ook alleen roomkaas heten als het voldoet aan een aantal eisen, waaronder dat de kaas gemaakt is van room. Vandaar dat goedkopere maar vergelijkbare producten vaak zuivelspread of soft cheese heten en niet roomkaas. Wil je een stevige cream cheese frosting? Zoek dan altijd een product waarop roomkaas vermeld staat.

Slagroom

Slagroom is dus de room zoals die bedoeld is. Het heeft een vetpercentage van 35% en is eigenlijk het room zoals dat wordt afgeroomd van de melk. In tegenstelling tot roomsoorten met een lager vetpercentage, kun je slagroom prima stijf kloppen. Wil je een slagroom die goed stijf houdt, maar heb je geen klopfix in huis? Mix dan eerst een beetje mascarpone romig en voeg daar de slagroom en suiker aan toe. Tipje van Lian!

Zure room

Zure room is hetzelfde als sour cream, maar de een noemt het bij z’n Engelse benaming en de ander in het Nederlands. In de schappen vind je het doorgaans als sour cream. Het heeft een ontzettend laag vetpercentage van maar 10% en mag zich dus nog maar net room noemen. Het is eigenlijk het lichte zusje (of broertje) van de crème fraîche en je kunt de twee prima door elkaar vervangen. Het wordt echter vaak geadviseerd sour cream niet te verhitten, maar zelf heb ik hier nog nooit problemen mee gehad.

Buitenlandse soorten room

Clotted cream

Clotted cream is een room afkomstig uit Engeland. Het is een ontzettend dikke room met een vetpercentage van zo’n 64%. Clotted cream wordt nauwelijks gebruikt voor de bereiding van een gerecht of baksel, maar wel om ergens bij te serveren. Denk maar aan scones met clotted cream. Inmiddels vind je dit Engelse product steeds meer in de Nederlandse schappen. Het is zelf te maken, echte clotted cream maak je in de oven en is best een karwei (wie weet wagen we ons daar nog eens aan), maar er is ook een snelle variant die in de buurt komt van het origineel. Hier lees je hoe je zelf clotted cream maakt.

Double cream

Double cream is ook een Brits product. Het is een ontzettend vette slagroom die zich onwijs goed laat stijfkloppen. Het heeft een vetpercentage van zo’n 48% en daardoor een stuk vetter dan de Nederlandse slagroom. Check altijd hoe het wordt toegepast in een recept om te zien hoe je deze het beste kunt vervangen. Voor een verwerking in een recept kun je kiezen voor gewone slagroom, maar het zal niet hetzelfde zijn. Moet het stijfgeklopt worden, maak dan gebruik van het mascarpone en slagroom trucje van hierboven.

Heavy cream

Heavy cream is de Amerikaanse double cream, maar dan minder vet. Snap je hem nog? Het is lichter dan de double cream, maar in de meeste gevallen vetter dan de Nederlandse slagroom van 35%. Heavy cream kent een vetpercentage van tussen de 36% en 40%. Hierdoor komt deze een stuk dichterbij de Nederlandse slagroom en kun je heavy cream in principe altijd vervangen door slagroom. Het verschil in vetpercentage is immers minimaal.

Sour cream

Sour cream is de zure room zoals hierboven besproken.

Hopelijk heb ik je enigszins wegwijs kunnen maken in de wereld van room.

Vorige post

Volgende post

Ciabattapizza met geitenkaas en Parmaham
No bake frambozen cheesecake tartelettes

Related Posts

Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft
22 februari 2021
0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode...

Appelvlaai

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft
15 februari 2021
0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari....

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery
08 februari 2021
1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura's Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit...

Lian van Rens

Lian van Rens

Lian is groot fan van de Amerikaanse keuken en ze is vooral gek op brownies, cheesecake en cinnamon rolls. Favoriete bezigheid als het regent? Verschillende variaties chocolate chip koekjes bakken.

Reacties 23

  1. Lia Mocking says:
    2 jaar geleden

    Wat een verschillende room. Ik kijk weleens naar Smaken verschillen op SBS 6 en daar gebruiken ze ook room, maar erg dik. Door deze uitleg van jou snap ik waarom het zo dik is.

    Ik heb nog een vraag, in een recept wordt weleens gelatine gebruikt om het stijf te maken, maar kun je dit ook doen met klopfix.

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Gelatine zorgt echt voor stevigheid en maakt het dikker. Klopfix zorgt dat de slagroom niet zo snel uitzakt en wat langer mooi op de taart blijft na het opspuiten. Het zijn twee verschillende producten.

      Beantwoorden
  2. Ellie says:
    2 jaar geleden

    Dank je wel voor je uitleg van alle roomsoorten, het is voor mij een stuk duidelijker geworden.

    Beantwoorden
  3. Sümerya says:
    2 jaar geleden

    Dankjewel voor de uitgebreide uitleg! Erg handig! Ik zou je graag nog een vraag willen stellen. In Duitsland wordt vaak Schmand gebruikt, enig idee door wat ik dat kan vervangen?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Zelf niet bekend mee. Is het een roomsoort? Kijk even naar het vetpercentage en besluit dan wat er het dichts bij in de buurt komt.

      Beantwoorden
  4. Marinka says:
    1 jaar geleden

    Beste Laura,

    Wat zou je aanraden als vervanger voor 35% zure room zoals Donna Hay deze vaak gebruikt?
    Ik denk zelf aan creme fraiche?!

    Dank vast voor je reactie

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      1 jaar geleden

      Ja, dat lijkt me inderdaad het beste.

      Beantwoorden
      • t says:
        9 maanden geleden

        Hallo. Wist je dat je met het “water” van kikkererwten (in blik) een light versie van room kan maken? Zelfde werkwijze als voor “gewone” room.

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          9 maanden geleden

          Nee, ik weet wel dat je er een soort meringue van kan maken. Is dat wat je bedoelt of is de werkwijze weer anders?

          Beantwoorden
  5. Warre De Raet says:
    1 jaar geleden

    Hey, Laura
    Bedankt voor deze duidelijke uitleg, al heb ik wel nog 1 vraagje; wat is nu juist het verschil tussen crème fraîche en slagroom?
    Groetjes, Warre

    Beantwoorden
    • Linda says:
      2 maanden geleden

      Creme fraiche en zure room, zijn ‘aangezuurd’ of tewel gefermteerd door bacteriën net als yoghurt, vandaar de friszure smaak

      Beantwoorden
  6. kristy says:
    10 maanden geleden

    ik heb een vraag, ik heb een recept waar ik double cream met caramelsaus moet smelten, kan dat ook met het recept wat jij hierboven beschreef?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      10 maanden geleden

      Aangezien je het moet smelten/vloeibaar gebruiken zou ik gewoon normale slagroom gebruiken denk ik.

      Beantwoorden
  7. Sandra says:
    9 maanden geleden

    Ik mis kwark… waar past dat in die lijstje?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat is geen room.

      Beantwoorden
  8. Anne says:
    8 maanden geleden

    In het kookboek sweet van Otto Lenghi moet je voor kwarktaart roomkaas gebruiken. Kwark komt in geen van de recepten voor kwarktaart voor. Zou ik toch kwark kunnen gebruiken.

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      8 maanden geleden

      Dat komt door een kromme vertaling, eigenlijk is dat dus cheesecake. Ik ken het recept niet, maar waarschijnlijk kun je ook wel kwark gebruiken, alleen met een minder romig resultaat..

      Beantwoorden
  9. anne says:
    8 maanden geleden

    Ik ga het proberen. Dank je wel

    Beantwoorden
  10. Lisa says:
    8 maanden geleden

    Thank you for explaining this Laura! I was confused about this, so this article helps so much!

    Beantwoorden
  11. JD says:
    1 maand geleden

    Hi, even een vraag. Kan je in een recept waar roomkaas in zit de roomkaas vervangen door slagroom? Of een andere soort ‘zoete’ variant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 maand geleden

      Dat kan ik niet in algemeenheid beantwoorden en hangt helemaal af van het recept in kwestie.

      Beantwoorden
  12. Maurelia says:
    1 maand geleden

    Hi een vraagje
    Melkcream (nestle? Waarmee kan ik die vervangen??
    Bedankt Mau

    Beantwoorden
  13. Riet Bijsterveld says:
    3 dagen geleden

    Vraagje, een stuk rauwe zalm ingepakt in een deeg (onder en boven), op de zalm moet ik dan roomkaas doen, ik lust geen enkele kaas soort, wat is in dit geval de vervanger voor roomkaas.
    Ik hoor het graag.
    Alvast bedankt,
    Groet Riet

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • NIEUW! Ik heb zo zitten smullen van dit hapje. De heerlijke combinatie van geitenkaas en spek in een knapperig jasje van bladerdeeg. En ze zijn ook nog eens ontzettend snel en makkelijk gemaakt.⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#bladerdeeg #borrelhapje #geitenkaas #spek
  • HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152786066_1178239109258975_4273695511538248470_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=VX-uB2MioUUAX9ZeQLA&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=183db202552fff5988ded2057026b866&oe=605D7FB7' title='HANDIGE BAKTIP! Wist je dat alle genoemde oventemperaturen op Laura's Bakery zijn bedoeld voor een oven met boven- en onderwarmte? Als je op hetelucht bakt, zet dan de temperatuur van je oven 10-20% lager dan in mijn recepten vermeld staat.⁠ ⁠ Op Laurasbakery.nl onder het kopje 'Handige Baktips' vind je nog veel meer van dit soort nuttige informatie en tips. En als je graag de chocolate chip madeleines wilt maken, zoek deze dan even via de zoekbalk op het blog. Link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #handigebaktips #madeleines #chocolatechips #oven #bakken'>
  • NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152127985_2882611915309629_7551964590495549923_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=8S06WllWCH4AX9M36Tu&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=8c915e16a4badcf66dfbd3d01dfaefbe&oe=605B269B' title='NIEUW! Op zoek naar lekkere geboorte hapjes of lekkernijen voor een babyshower? Vandaag vind je de leukste geboorte traktaties op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ Meteen een goeie tip voor iedereen die niet van muisjes houdt: deze kun je gemakkelijk vervangen door roze/blauwe sprinkles, M&M's of smarties.⁠ ⁠ #geboortetraktaties #babyshower #muisjes'>
  • Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠
⁠
Het recept staat al online op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/152079813_139036524738248_264097078729505436_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=yoUzYh08uf0AX8g3Y1A&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4c663906204c54f40bc3f3e74273472e&oe=605C5D96' title='Door die kersenvlaai van gisteren moest ik weer denken aan deze lekkere chocolade cake met kersen. Kersen zijn nu natuurlijk niet in het seizoen, maar je kunt ze in deze cake goed vervangen door stukjes peer. Of je gebruikt kersen uit het vriesvak, wel eerst even laten ontdooien voor je ze door het beslag mengt.⁠ ⁠ Het recept staat al online op Laura's Bakery en je vindt het door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #kersen #chocolade #cake #chocoladecake #zondagbakdag'>
  • NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/151459707_506614734065588_7507239914690055926_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=ajANsSceWJQAX9phYEy&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4415e55b27b531a4b5eb1a2ba6ca2e91&oe=605DACCA' title='NIEUW! Heerlijke dag om een klassieke kersenvlaai uit je keuken tevoorschijn te toveren, toch? 😉 Ik zie al veel leuke variaties op de kersenvlaai voorbij komen tijdens @debakstrijd. Zou jij voor de categorie 'bijzondere smaakcombinatie' of 'mooi raster' gaan?⁠ ⁠ Vanaf vandaag staat dit lekkere recept online op Laura's Bakery, link in bio > @laurasbakery. ⁠ ⁠ #kersenvlaai #vlaai #debakstrijd #zaterdagbakdag'>
  • BAKTIP! Door de lekkere temperaturen die voorspeld zijn voor dit weekend kreeg ik spontaan trek in deze frambozen-ricotta cheesecake! Wat ga jij voor lekkers bakken dit weekend?⁠
⁠
Het recept staat al op het blog en vind je door de titel van het recept in te vullen in de zoekbalk. Link in bio > @laurasbakery⁠
⁠
#cheesecake #donnahay #ricotta #frambozen #bakken #taart

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
No bake frambozen cheesecake tartelettes

No bake frambozen cheesecake tartelettes

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

24 februari 2021
Beschuit met muisjes baby truffels

De lekkerste geboorte traktaties

22 februari 2021
Klassieke kersenvlaai

Klassieke kersenvlaai

20 februari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Bladerdeeg geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes

door Laura Kieft-24 februari 2021-0

De geitenkaas liefhebbers weten vast dat dit ingrediënt heel goed combineert met spek. Ik bedacht daarom deze geitenkaas-spek bladerdeegpakketjes. Ontzettend eenvoudig om te maken en nog lekkerder om te eten. Het makkelijkst is om zo’n...

De lekkerste geboorte traktaties

door Laura Kieft-22 februari 2021-0

Of het nu een babyshower, gender reveal of een kraamfeest is: baksel met muisjes staan in de periode rondom een baby centraal. Ik heb er zelf altijd veel plezier in om voor de babyshower van...

Klassieke kersenvlaai

door Laura Kieft-20 februari 2021-4

Voor de Bakstrijd van deze maand, met als thema vlaai, ben ik zelf natuurlijk ook aan de bak gegaan. Op het blog is al een rijstevlaai te vinden en een aardbeienvlaai, daarnaast staat er een...

Gender reveal cupcakes

door Laura Kieft-17 februari 2021-2

Er zijn veel leuke manieren om aan familie en vrienden het geslacht van je kind te onthullen, maar iets lekkers bakken is er daar zeker één van! Een tijdje terug maakte ik vrolijke piñata cupcakes...

Zelf vlaaien bakken – TIPS!

door Laura Kieft-15 februari 2021-0

Het is je vast niet ontgaan: deze maand worden er massaal vlaaien gebakken voor De Bakstrijd van februari. Voor iedereen die nog wel wat tips kan gebruiken voor het maken van deze heerlijke taart komt...

Brownies zonder chocolade (met cacao)

door Laura Kieft-13 februari 2021-13

Ik hoor je al denken: waarom zou ik brownies zonder chocolade willen maken? Nou, bijvoorbeeld omdat je geen chocolade in huis hebt, maar toch ontzettend graag brownies wilt bakken. Het is mij al vaker gebeurd....

Red velvet marmercake

door Laura Kieft-12 februari 2021-4

De eerste marmercake die ik ooit maakte (met vanille- en chocoladesmaak) deelde ik in mijn Basisbakboek. Ik zie dat de cake nog altijd erg populair is, want hij duikt regelmatig op in jullie thuisbaksels op Instagram....

Frambozen cheesecake wentelteefjes

door Laura Kieft-11 februari 2021-1

Ik ben gek op wentelteefjes. Simpel zijn met een beetje poedersuiker zijn ze al heerlijk, maar je kunt ook goed variëren met dit recept voor wentelteefjes. Zo maakte ik er rolletjes van en vulde ze...

Oreo cupcakes met aalbessen

door Laura Kieft-10 februari 2021-1

Het viel me op dat ik de laatste tijd ontzettend veel muffin-recepten hebt jullie heb gedeeld. Daar ben ik nu eenmaal dol op, maar cupcakes vind ik ook erg lekker. Deze Oreo cupcakes met aalbessen...

Red velvet poffertjes spiesjes

door Laura Kieft-09 februari 2021-0

Poffertjes zijn niet alleen ontzettend lekker om met een beetje poedersuiker en roomboter naar binnen te smikkelen, maar je kunt er nog veel meer lekkere creaties mee maken. Deze gezellige spiesjes zijn daar een mooi...

Valentijn bakinspiratie met chocola

door Laura's Bakery-08 februari 2021-1

We starten met een nieuwe themaweek bij Laura’s Bakery: Valentijn! Een ideaal Valentijnsrecept bestaat uit chocola, rood fruit en natuurlijk een hoop liefde. Ik help je op weg met dit overzicht voor Valentijn bakinspiratie. Bijvoorbeeld...

Stokbrood met kruidenboter en kaas

door Laura Kieft-05 februari 2021-2

We hebben vast allemaal al eens zo’n stokbrood met kruidenboter uit de supermarkt in de oven geschoven met als resultaat sneetjes brood die doordrenkt zijn met kruidenboter. Klinkt misschien niet lekker, maar ik ben er...

Oreo botercrème

door Laura Kieft-03 februari 2021-9

Een recept voor Oreo botercrème staat al bijna 5 jaar online, maar het staat verstopt in het artikel voor Oreo taart waardoor het niet goed te vinden was. En omdat ik niemand zo’n fantastische lekkere...

De Bakstrijd: februari 2021

door Laura Kieft-01 februari 2021-1

We zijn de eerste Bakstrijd van 2021 goed begonnen! Wat een heerlijke broden heb ik voorbij zien komen, zo leuk allemaal. Ik heb er lang over na moeten denken om de twee winnaars te kiezen,...

Volkoren ontbijtkoek uit PUUR ZOET

door Laura Kieft-30 januari 2021-24

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor volkoren ontbijtkoek uit het bewuste bakboek PUUR ZOET van Mariette met jullie. Een ongelofelijk lekkere ontbijtkoek die gemaakt is met volkorenmeel. Los van de dadels en de appelstroop...

Vegetarische mini loempia’s

door Laura Kieft-29 januari 2021-2

Perfect voor bij de zelfgemaakte sweet chili saus van vorige week: vegetarische mini loempia’s! Waar ik eerder al loempia’s uit de oven met jullie deelde, heb ik deze juist wel gefrituurd. Met een kleine aanpassing...

10 lekkere bananenbrood recepten

door Laura Kieft-25 januari 2021-0

De laatste tijd heb ik steeds vaker zin in een lekker bananenbrood als tussendoortje. Ideaal, want meestal heb ik wel een paar plakjes in de vriezer liggen! En het leukste is dat er veel variatie...

Volkoren appel-kaneel pancakes

door Laura Kieft-23 januari 2021-4

Het maken van volkoren appel-kaneel pancakes stond al zo’n 3 maanden op mijn lijst en een paar weken geleden kwam het er dan ein-de-lijk van. Het is weer een experiment om te kijken wat je...

Sweet chili saus

door Laura Kieft-22 januari 2021-4

Ik was er vroeger niet dol op, maar tegenwoordig staat er altijd een fles sweet chili saus in de kast. Sterker nog, sinds kort staat daar een fles met zelfgemaakte sweet chili saus bij. Nooit...

Wit brood

door Laura Kieft-20 januari 2021-14

Ik vind het heerlijk om broden te bakken. De laatste tijd zijn het voornamelijk busbroden die hier uit de oven komen. Een busbrood is qua vorm het brood dat je veel in de winkels zit...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 115
  • 116
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan