Behind the scenes: mei 2019

Gepost: 28 mei 2019 Laatst bewerkt: 6 oktober 2022
0

Mei is bijna voorbij (dat rijmt 😉 ) en dat betekent dat ik nog één maand de tijd heb om mijn boek af te maken. Spannend, ietwat stressvol en heerlijk tegelijk. Afgelopen maand stond vooral in het teken van bakken en fotograferen voor het boek, de rest eromheen waren vooral de noodzakelijke werkdingen. Ik deel binnenkort meer over het hele boekproces in een nieuwe update, hier komt het iets globaler voorbij. Als ik zo terugkijk op afgelopen maand heb ik eigenlijk ook nog best veel andere leuke dingen gedaan. Ik beklom een kerk, ging weer eens naar een event en nog veel meer. Lees vooral verder zou ik zeggen!De maand begon met bakken voor mijn columns in Vriendin. Eens per maand ongeveer ga ik zitten om te kijken welke recepten ik voor de komende tijd wil maken en waar ik dan over wil schrijven. De recepten maak ik dan op één dag zodat ik weer even vooruit kan. Dat werkt voor mij het prettigst.

Voor het eerst sinds lange tijd was ik weer eens op een event te vinden. Ik heb er de tijd niet voor om alle events af te gaan (daar kan ik een fulltime baan mee vullen en zelfs dan kan ik niet overal heen), maar voor Optimel maakte ik graag een uitzondering. Ik mag dit jaar weer met ze samenwerken en daarom was ik uitgenodigd om een lunch te komen koken met heel veel andere leuke bloggers. Met mijn groepje maakten we hartige en zoete pancakes, waren zeer goed geslaagd!

Begin deze maand zat ik even wat minder lekker in mijn vel. Het is jullie vast niet ontgaan dat ik het momenteel behoorlijk druk heb en die drukte werd me een beetje teveel. Na mijn werkplanning al flink aangepast te hebben besloot ik ook gelijk niet meer zulke absurd lange werkdagen te maken en meer vrije tijd in te lassen. En daardoor gaat het nu gelukkig al weer een stukje beter. Deze foto maakte ik in de polder die aan het eind van mijn straat ligt. Heerlijk zo’n stukje natuurlijk in de buurt, ik probeer hier nu vaker even een wandelingetje te maken tussen de werkzaamheden door. Bevalt goed!

Volgende week kan ik jullie de cover van mijn nieuwe boek laten zien, maar voor nu houd ik het nog even bij een kijkje achter de schermen van het maken van deze foto. Want jawel, dit keer heb ik zelf de coverfoto gemaakt. Vond ik best even spannend, maar ik ben heel erg blij met het resultaat. Houd het blog vooral in de gaten zou ik zeggen, want als ik de cover bekend maak, kan het boek ook gepre-orderd worden!

In mijn mooie stadje Haarlem kun je momenteel de Sint Bavo Kathedraal beklimmen. Precies wat ik deed met mijn familie. Je maakt een hele mooie route door de kerk heen en hebt eenmaal boven een prachtig uitzicht over Haarlem en omgeving. Een aanrader om te doen!

Ik heb mezelf een e-reader cadeau gedaan. Stond op mijn lijstje om te kopen als het boek af was, maar toen er laatst een aanbieding was ben ik toch al overstag gegaan. Helpt me wel gelijk bij mijn goede voornemen van meer vrije tijd nemen trouwens. Ik heb al regelmatig een lange lunchpauze genomen en lekker in het zonnetje zitten lezen. Als ik eenmaal begin aan een boek en ik zit goed in het verhaal kan ik aan een stuk door blijven lezen.

Lian was ook weer een paar dagen in het mooie Haarlem om te bakken voor het blog. We gingen er ook nog gezellig een avondje op uit trouwens. Na een drankje bij de Jopenkerk gingen we naar Pathe waar we The Hustle keken. Erg leuke film!

Dat lieve konijn van mij was al een tijdje niet meer buiten geweest, de bangerik durfde niet meer over de houten vloer. Maar gelukkig is ze weer over haar angst heen en rent ze nu weer elke dag rondjes in de tuin. De kruidenplantjes snoeit ze flink, kleine lekkerbek is het ook. Zelfs de rozemarijn in de border moet er aan geloven, het enige kruid waar ze nooit iets van moest hebben. Tot nu dus 😛 .

De dierenvriend in mij werd heel erg enthousiast van de kleine cavia’s die Mariette sinds kort in huis heeft. Ik ging dus even langs om met ze te knuffelen, ze zijn zó lief! We maakten er gelijk een gezellig dagje van en kletsten lekker bij.

Vorige week had ik een afspraak op Amsterdam Centraal met mijn uitgever. We gingen de promotieplannen rondom mijn nieuwe boek bespreken. Ik zat uiteraard alweer vol met ideeën waar de uitgever gelukkig ook enthousiast over was. De komende maanden gaan we dit verder uitwerken en als ik weer iets leuks kan melden horen jullie het uiteraard!

En in globale lijnen was dat hoe mijn maand eruit zag. Ik heb nog wel meer gedaan, maar heb lang niet overal foto’s van dit keer. Ik vind het wel even lekker om wat minder bezig te zijn met het constant overal foto’s van maken.

Komende maand wordt een volle. Het boek moet dus af en daar moet nog meer dan genoeg voor gebeuren. Ik heb weer een baksessie met Lian voor de zomermaanden op het blog, hopelijk gaat de nieuwe site live en dan staan er ook nog wat afspraken gepland. Genoeg te doen dus en geen tijd om stil te zitten. Op Instagram houd ik je tussendoor al op de hoogte van al mijn activiteiten, en anders lees je er gewoon weer hier over volgende maand!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

4 reacties

 1. Alissa schreef:

  Ha Laura, bedankt weer! Wat ik even wil zeggen: sinds een paar maanden staan de foto’s van je artikelen gedeeltelijk over de tekst heen als ik het op mijn telefoon lees. Daarvoor was dat nooit zo. Sommige stukken tekst of recept kan ik dan dus niet lezen. Misschien kun je dat verhelpen?

  1. Laura Kieft schreef:

   Dat ligt aan je browser, dan heb je waarschijnlijk een verouderde versie. Even updaten (of een andere browser) zal het oplossen.

 2. Vera schreef:

  Hoi Laura, wat leuk om weer een kijkje achter de schermen te krijgen! En wat goed dat je een stapje terug hebt kunnen doen. Even naar buiten tijdens m’n pauze op werk vind ik ook altijd heel fijn. Veel succes met alles, ik hoop dit weekend weer een recept van je te bakken 🙂
  Liefs Vera

 3. Carla schreef:

  Hoi Lieverd,

  Slim om af en toe een time-out te nemen! Je Opa zei niet voor niets “de boog kan niet altijd gespannen staan”!!!!
  K wens je heel veel succes met je 3de boek, je maakt ons heel nieuwsgierig!!!,
  je blog en het bakken!!!!
  Groetjes aan Lian!
  Xus,
  Car

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *