De Bakstrijd: maart 2021

Gepost: 1 maart 2021 Laatst bewerkt: 14 juni 2023
De Bakstrijd: maart 2021
11

April 2018 vond de allereerste editie van De Bakstrijd plaats en sindsdien is het uitgegroeid tot een online bakwedstrijd waar maandelijks ontzettend veel mensen met plezier aan deelnemen. Toch kondigen we vandaag de (voor nu) laatste editie aan. Daar hebben we meerdere redenen voor en deze beslissing is dan ook niet zomaar genomen. Naast dat het ons iedere maand weer een hoop tijd kost, merken we ook dat er veel mensen zijn die door het wedstrijdelement niet altijd hun baksels in durven te sturen.

En dat vinden we jammer, iedereen is immers ergens begonnen (geloof mij, mijn allereerste baksels waren ook echt niet zoals het nu is hoor). Ook is de behoefte voor een ander soort community uit zowel ons als jullie gegroeid de laatste maanden. Dit gaven jullie massaal aan in de enquete en er werden steeds meer andere baksels in de Facebookgroep gedeeld. Wat we overigens ontzettend leuk vinden om te zien, maar het overzicht was daarmee wel kwijt. Een tweede Facebookgroep runnen gaan we niet redden (oh, wat heb ik toch graag meer uren in een dag), dus we hebben een heel leuk idee!

Na deze maand veranderen we de Facebookgroep van De Bakstrijd in een Laura’s Bakery Facebookgroep. Wel zullen we hier iedere maand nog een thema aankondigen voor de mensen die het heerlijk vinden om met een beetje uitdaging aan de slag te gaan iedere maand, maar het wedstrijdelement verdwijnt. Ook maakt dit ruimte voor het delen van al jullie andere baksels. Ik weet zeker dat dit een ontzettend gezellige online bakgroep gaat worden. Volgende maand zullen we jullie duidelijk uitleggen hoe het er exact uit komt te zien, want voor nu gaan we eerst nog een keer knallen voor De Bakstrijd. Hopelijk doen jullie massaal mee!

DIT IS DE BAKSTRIJD

Geen idee wat De Bakstrijd is? Hier een korte samenvatting:

 • Elke eerste van de maand delen we het nieuwe thema; deze maand dus voor de laatste keer
  • We geven 1 á 2 richtlijnen als opdracht
  • Ter inspiratie krijgen jullie een aantal voorbeeldrecepten
  • Passend bij elk thema worden de nodige baktips gedeeld
 • Ga zelf aan de bak binnen het thema en zet je baksel mooi op de foto
 • Deel je baksel in de speciale besloten Facebookgroep De Bakstrijd
 • Óf deel je baksel via Instagram met #debakstrijd (en #laurasbakery)
 • Stuur je baksel op tijd in! Voor de 31e van de maand.
 • Leuk voor anderen die jouw creatie bekijken: vermeld bij de foto wat je precies hebt gemaakt.

Voor een meer uitgebreide uitleg lees je dit artikel.

DEELNAMES FEBRUARI 2021

Voor De Bakstrijd van februari konden jullie meedoen aan twee verschillende categorieën binnen het thema vlaaien: smaken in de vulling of een mooi raster. De hele maand door heb ik tips en inspiratie recepten met jullie gedeeld. Maar wat een ook veel leuke eigen creaties voorbij. Van traditionele rijstevlaaien tot aan verrassende smaken van brownies, tompouce en stroopwafel. Ook met de mooie rasters zijn jullie creatief aan de slag gegaan. Ik heb een paar van deze inzendingen voor jullie op een rijtje gezet.

Mocht je benieuwd zijn naar alle inzendingen? Kijk dan eens in de Facebookgroep of check de #debakstrijd op Instagram.

WINNAARS FEBRUARI 2021

Het was onwijs leuk om tussen alle inzendingen twee winnaars te zoeken. Ik zag dat een aantal van jullie voor het eerst aan de slag zijn gegaan met vlaai bakken. En dat er onderling ook veel informatie werd uitgewisseld met tips en tricks om de beste bodem te maken. Echt super leuk! Nu is het hoog tijd om de twee winnaars bekend te maken.

In de eerste categorie, op basis van de smaken in de vulling, heeft gewonnen: de Schwarlzwalder kirch vlaai van Miranda Van Eekelen. Een heerlijke vlaaibodem, gevuld met kersen, mascarpone, chocoladecake en afgetopt met kersen en vlokken. Heerlijk toch!?

En de tweede winnaar, een mooi raster, is geworden: de abrikozen-appel vlaai van Corina Boom Hovestadt. Wat een werk moet dat zijn geweest om het raster zo mooi en precies te krijgen. Maar het eindresultaat mag er zeker wezen.

Gefeliciteerd Miranda en Corina.

Nogmaals gefeliciteerd! De cadeaubonnen van €75,- te besteden bij Baktotaal zijn van jullie.

BAKSTRIJD MAART 2021

PLUS broodmuffins met ei en spek 2a

De (voorlopig) laatste Bakstrijd staat geheel in het thema van Pasen! Van heerlijke paasontbijtjes met ei tot aan gebak met chocolade paaseitjes erin verwerkt: ik weet zeker dat jullie genoeg leuke recepten hebben om iets lekkers te maken binnen dit thema. Je kunt meedoen binnen deze verschillende categorieën:

 • Categorie 1: paasontbijt
 • Categorie 2: gebak

Onderstaand staan alle voorwaarden nog eens op een rij. Ook vind je daar de prijs en een aantal recepten ter inspiratie. Uiteraard volgt er later deze maand ook nog een lekker recept van mijn kant. Veel bakplezier!

Thema: Pasen
Voorwaarden: bak iets wat typisch past bij het Paasontbijt of gebak wat goed bij Pasen past. Vergeet niet aan te geven in welke categorie jouw baksel meedoet. Let op: gebak doet niet mee in de categorie ‘ontbijt’.
Prijzen: Iedere winnaar ontvangt een cadeaubon ter waarde van €75,- te besteden bij Baktotaal

INSPIRATIE

ZO DOE JE MEE

FOTO PLAATSEN IN ALBUM VAN DE FACEBOOKGROEP

Via Facebook doe je mee door de foto van je baksel in het daarvoor bestemde fotoalbum te delen in De Bakstrijd Facebookgroep. Een handleiding hoe je dit via de computer of met je mobiele telefoon kunt doen vind je in de groep onder de bestanden.

FOTO DELEN VIA #DEBAKSTRIJD INSTAGRAM

Je kunt ook meedingen naar de prijs via Instagram. Zodra je je foto van jouw baksel deelt met #DeBakstrijd en je profiel op openbaar hebt staan doe je mee. Zo simpel is het. Op Instagram kun je ook het De Bakstrijd Instagram account taggen in de foto. Op die manier missen we je foto nooit!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

2 reacties

 1. Miranda van Eekelen schreef:

  Gaaaaf!! Zo blij met de cadeaubon, daar ga ik nog veel bakplezier aan beleven! Superleuk!
  Moet ik contact met je opnemen?

  1. Laura's Bakery schreef:

   De instructies stonden op de Bakstrijd Facebookpagina, maar inmiddels hebben we al contact gehad gelukkig 🙂 veel plezier ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *