Door Lian – Als het op gevulde eitjes aankomt sta ik vooraan in de rij om aan te vallen. Ik houd het meeste van het klassieke eitje en met dat in mijn achterhoofd heb ik deze combinatie bedacht. Door de kleuren van de granaatappel pitjes staan deze gevulde eitjes met parmaham en granaatappel ontzettend feestelijk op ieders kersttafel. Serveer ze als amuse of juist als borrelhapje. De keuze is aan jou. Ik kan je in ieder geval vertellen dat dit mijn nieuwste favoriete smaakcombinatie is. De eitjes passen perfect bij een borreltafel met olijven en andere antipasta gerechten. Het klassieke gevulde eitje is hiermee in een nieuw en erg smakelijk jasje gestoken. Ga jij ‘m maken? Het makkelijke recept vind je hieronder.
Gevulde eitjes met parmaham en granaatappel
Ingrediënten
- 6 hardgekookte eieren (M)
- 2 el mayonaise
- 1-2 tl Dijon mosterd
- 1 tl kerriepoeder
- 50 gram parmaham
- granaatappelpitjes
Instructies
- Snijd de hardgekookte eieren doormidden en verwijder het eigeel. Doe het eigeel samen met de mayonaise, mosterd en kerriepoeder in een keukenmachine en mix tot een romige crème vrij van klontjes.
- Vul een spuitzak met de eigeel crème, snijd het puntje van de zak en vul ieder gehalveerd ei met deze crème. Maak ze niet te vol, zodat je zeker weet dat er genoeg crème is om ieder ei te vullen. Zodra je alle eieren gehad hebt kun je altijd nog bijvullen indien je crème overhoudt.
- Scheur de parmaham in kleine stukjes en verdeel deze over de eitjes. Plaats de granaatappel pitjes voorzichtig op de eitjes. De overige pitjes kun je er wat makkelijker overheen strooien.
Tips
- Tip: met een staafmixer kun je ook de crème maken. Het belangrijkste is dat deze klontvrij is.
- Bewaren: De eitjes tot serveren afgedekt in de koelkast bewaren. Ik zou ze niet langer dan 1-2 dagen van tevoren bereiden. Laat even op temperatuur komen voordat je ze opeet voor meer smaakbeleving.
Ohh, dank je wel. wat ziet dat er prachtig uit. Ik ga ze zeker maken!
groetjes.
Wauw wat mooi zeg! Ik ben er nu mee bezig en t lijkt me heerlijk