Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Basisdeeg voor quiche en hartige taart

Laura Kieftdoor Laura Kieft
14 november 2016
in Basisrecepten, Hartige recepten, Taarten en Quiches
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

basisdeeg-quiche-hartige-taart-1a

Misschien is het je wel opgevallen dat er de afgelopen weken een bepaald thema is ontstaan in de hartige avondmaaltijden die ik vrijwel elke maandag online zet. Waar ik de categorie koken vrij algemeen begon en gewoon mijn favoriete gerechten met jullie deelde, zocht ik een manier waarop deze categorie beter aansloot bij Laura’s Bakery. En dat bleek simpel te zijn: elk gerecht moest uit de oven komen. Iets wat ik gelukkig niet moeilijk vind, want ik maak heel erg graag ovenschotels en andere gerechten uit de oven. Ook quiches bijvoorbeeld, al greep ik dan meestal nog wel naar een kant-en-klare bodem. Dat moest maar eens veranderen vond ik, dus ging ik aan de slag met een basisdeeg voor quiche en hartige taart. Supersimpel en veel lekkerder. Vandaag geef ik jullie mijn basisrecept!

basisdeeg-quiche-hartige-taart-2a

Recept afdrukken

Basisdeeg voor quiche en hartige taart

Een kant-en-klare bodem voor hartige taarten is verleden tijd. Met dit basisrecept maak je de het lekkerste basisdeeg voor quiche en hartige taart helemaal zelf!
Porties: 1 vorm van maximaal 28 cm

Ingrediënten

  • 300 gram bloem
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • snuf zout
  • 1 ei (M)
  • 2-3 el koud water

Instructies

  • Het maken van het deeg is simpel. Doe de bloem, boter, zout, het ei en 2 eetlepels water in een kom en mix dit tot een mooi deeg. Is het nog wat kruimelig, voeg dan de derde eetlepel water toe. Je moet een stevig deeg hebben, maar het mag niet té droog zijn. Verpak het deeg in keukenfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast. Ondertussen kun je vast beginnen aan de vulling voor je quiche.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot het iets groter is dan de vorm die je wilt bekleden. Om de vorm te bekleden, rol ik de lap deeg altijd om mijn deegroller, dan zet ik de vorm neer en rol ik het boven de bakvorm weer voorzichtig uit. Druk het deeg goed aan in de hoekjes van de vorm en snijd de overtollige randjes weg, prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Wat betreft de baktijd en oventemperatuur, dat is per quiche verschillend. Maar voor elke quiche (en hartige taart) kun je wel aanhouden dat je deze bodem kunt gebruiken. Zodra je de gaatjes in de bodem hebt geprikt, volg je verder gewoon de stappen van het recept voor je quiche of hartige taart.
Bewaren

In de koelkast 2-3 dagen te bewaren.

basisdeeg-quiche-hartige-taart-3a

Vorige post

Volgende post

Verschil tussen amandelspijs en marsepein
Speculaas granola met kruidnoten

Related Posts

kleine broodjes bakken

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft
24 maart 2021
18

Dit...

Trempeersiroop

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft
15 maart 2021
8

Een...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft
13 maart 2021
11

Het...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 74

  1. Jonna@Burgertrutjes says:
    4 jaar geleden

    hier was ik al even naar op zoek, handig recept!

    Beantwoorden
  2. Teuni says:
    4 jaar geleden

    Nog een tip voor het aandrukken van de randjes. Gebruik een stukje bebloemd deeg als aandrukkussentje.

    Beantwoorden
  3. Janneke says:
    4 jaar geleden

    Is het niet nodig om de vorm in te vetten en te bestrooien met paneermeel?
    Sinds ik dat doe is blijft de bodem lekker knapperig en niet vochtig van de vulling.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      vorm vet ik nooit in, bij blijft ook nooit plakken (omdat er nog een restje bloem aan het deeg zit). Paneermeel doe ik soms wel, maar dat is echt afhankelijk van het verdere recept/de vulling.

      Beantwoorden
    • Nathalie says:
      1 jaar geleden

      Hoi hoi Laura,

      Even een vraag kan ik met deze deeg ook appelflapen maken van het deeg wat ik er van over heb ?

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Nee, dat zou ik niet doen. Daarvoor gebruik je bladerdeeg en geen quiche deeg.

        Beantwoorden
  4. Janet says:
    4 jaar geleden

    Ik heb delaatste keer door het deeg nog wat gedroogde basilicum en chilivlokjes gedaan voor een wat kruiderige smaak.
    Vorm in vetten en paneermeel op de bodem doe ik overigens ook.

    Beantwoorden
  5. Vivian | stayaliveandcooking says:
    4 jaar geleden

    Ohh dit vind ik leuk! We zijn hier gek op quiches, dus deze sla ik even op. Weet je toevallig of het ook goed in te vriezen is? Misschien wel handig om een voorraadje te maken.

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ja is heel goed in te vriezen. Zeker handig om gewoon een portie in de vriezer te hebben 🙂

      Beantwoorden
  6. Margot says:
    4 jaar geleden

    Dit ga ik bewaren, heel handig!

    Beantwoorden
  7. Elyne says:
    4 jaar geleden

    Is dit gewone bloem? Of zelfrijzende bloem?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      gewone, als het zelfrijzend is staat dit erbij.

      Beantwoorden
    • AnNa J says:
      1 jaar geleden

      Kan ik i.p.v.bloem fijne havermout gebruiken, Als diabetes mag ik geen bloem i.v.m.slechte koolhydraten.

      Beantwoorden
      • Laura's Bakery says:
        1 jaar geleden

        Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, ik ga het op de baklijst zetten.

        Beantwoorden
      • marina says:
        10 maanden geleden

        Er zijn veel vervangingen mogelijk van tarwebloem – kijk eens bij de notenshop of pit en pit.

        Beantwoorden
  8. Bea says:
    4 jaar geleden

    Top recept! Hoe lang is het houdbaar in de koelkast? Ik heb de helft van het recept nodig, ongeveer, een bakvorm van 16cm. Dus maak ik de helft van het recept of kan ik het bewaren (zonder in te vriezen).

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Zou het niet langer dan 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

      Beantwoorden
  9. Dory says:
    4 jaar geleden

    Mijn probleem is altijd dat de bodem aan de zijkanten krimpt, hierdoor wordt de rand dus een stuk minder hoog en kan de vulling er niet altijd in.
    Heb je hier een tip voor?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Dat is niet te voorkomen. Enige oplossing is een hogere of grotere vorm gebruiken (of minder vulling maken).

      Beantwoorden
    • Frank says:
      3 jaar geleden

      Ja is makkelijk te voorkomen deeg gewoon over de randen laten hangen vorm vullen kwartiertje blindbakken.
      Vulling erin doen en quiche afbakken .
      Als afgekoeld is pas randjes bijsnijden krijg je mooie strakke rand

      Beantwoorden
  10. Annemarie says:
    4 jaar geleden

    Deeg is prima gelukt en ligt te rusten in de koelkast.Wij eten vanavond kaas-prei taart!

    Beantwoorden
  11. samantha says:
    4 jaar geleden

    de vorige keer is het bij mij heel zacht gebleven, alsof het niet gaar is, moet ik het dan even voorbakken? of raad je dat af?

    Beantwoorden
    • Laura says:
      4 jaar geleden

      Ligt aan het recept, even voorbakken zou kunnen helpen. Een beetje paneermeel op de bodem kan ook wel eens werken.

      Beantwoorden
  12. Lotte says:
    4 jaar geleden

    Gebruik je bij hartige recepten ook roomboter?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Ja, altijd 🙂

      Beantwoorden
  13. Mieke says:
    4 jaar geleden

    Mooi recept.Tip om het deeg lekker stevig en knapperig te krijgen, zeker bij iets nattere vulling: nadat de taart z.g.a.klaar is, oven terugzetten op 100 ‘C en nog 15 min. bakken.

    Beantwoorden
  14. Lorraine says:
    4 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Heb je dit recept toevallig ook glutenvrij?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      4 jaar geleden

      Alle glutenvrije recepten van Laura’s Bakery vind je hier.

      Beantwoorden
      • Lorraine says:
        4 jaar geleden

        Bedankt voor de tip. Helaas staa er geen recept voor quiche bij.

        Beantwoorden
        • Fleur says:
          3 jaar geleden

          Ga je Quiche Lorraine maken?

          Beantwoorden
  15. Kelly says:
    4 jaar geleden

    Bij verschillende pogingen met verschillende vullingen heb ik altijd lekkage gehad, in de oven. Nu zou ik een gesloten vorm kunnen gebruiken natuurlijk, maar heb je een tip waarmee ik dit op een andere manier kan voorkomen?

    Beantwoorden
    • Kelly says:
      4 jaar geleden

      Het deeg wordt overigens wel gaar en de quiche is evengoed erg smakelijk.

      Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Wellicht is de vulling de oorzaak? Als ik een taartvorm met losse bodem gebruik heb ik zelf geen last van lekkage bij dit recept. En een dichte schaal lost het ook op inderdaad. Verder is het niet helemaal te voorkomen, net als bij appeltaart.

      Beantwoorden
  16. Frieke says:
    4 jaar geleden

    Ga ik proberen. Ik neem gewoonlijk bladerdeeg uit de vriezer of croisantdeeg. Maar dit recept lijkt me ook lekker.Ik gebruik alleen vormpjes van 10cm doorsnede, omdat ik dan de overgebleven taartjes gemakkelijk kan invriezen voor de volgende keer. En ik kan de vulling variëren…..

    Beantwoorden
  17. Janet says:
    4 jaar geleden

    Wij proberen de quiche deeg wat gezonder te maken door volkoren meel te gebruiken. Wanneer ik dit recept dan gebruik wordt het deeg steviger en korrelliger (sneller breekbaar ). Mijn vraag is hoe ik het recept kan aanpassen zodat het deeg net zo soepel/elastisch wordt ban wanneer ik bloem februik?

    Groeten janet

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      4 jaar geleden

      Je zou iets meer boter kunnen proberen.

      Beantwoorden
      • Saskia says:
        1 jaar geleden

        Je kunt het meel zeven en de vliesjes die in de zeef zittenmet Wat water een uurtje in de week zetten.
        Volkorenmeel zuigt meer water op deze wijze voorkom je kruimelen
        Ik doe dit ook bij volkoren spelt als ik brood bak..

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Leuke tip!

          Beantwoorden
  18. Tiziana says:
    3 jaar geleden

    Hoi,

    mix je het met een mixer?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Met een mixer inderdaad.

      Beantwoorden
      • Martha says:
        2 jaar geleden

        Zou het lukken met een heel simpele handmixer? Ben bang dat het deeg daarvoor te dik/stug is of valt dat mee? Met de hand kneden te doen? Of laten kneden in de broodbakmachine, zou dat werken? Hoop het volgende week uit te proberen met de Mexicaanse vulling, leuk idee!

        Beantwoorden
        • Laura's Bakery says:
          1 jaar geleden

          Met de hand kneden is ook prima te doen! Maar met deeggardes zou het gewoon moeten lukken hoor.

          Beantwoorden
          • Martha says:
            1 jaar geleden

            Dank voor je reactie! Zojuist schuif ik ‘jouw’ Mexicaanse quiche de oven in (straks alleen nog even afbakken, fijn vooruitzicht!), het is dus gelukt! Eerst even met de deeggardes en het laatste stukje met de hand gekneed. De nacho’s liggen ook klaar en straks hoop ik nog ‘jouw’ tomaten salsa saus te maken om te dippen. Ben benieuwd!

          • Laura's Bakery says:
            1 jaar geleden

            Wat heerlijk! Eetsmakelijk!

  19. Rani says:
    3 jaar geleden

    Hoeveel mm dik rol je het deeg ongeveer uit?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Ongeveer 1/2 cm dikte.

      Beantwoorden
  20. Wil Barbier says:
    3 jaar geleden

    Is basisdeeg voor quichedeeg hetzelfde als korstdeeg?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het is inderdaad een korstdeeg, qua verhoudingen kunnen die recepten onderling natuurlijk nog wel eens verschillen.

      Beantwoorden
  21. Inge says:
    3 jaar geleden

    Ik had echt te veel deeg in verhouding met de vulling van het recept van de quiche Lorraine. Ook al had ik blind gebakken en ik had niet eens al het deeg gebruikt, de bodem was toch nog te dik bij de randen en niet gaar. Bij mij dus geen succesnummer. Vulling van de quiche Lorraine was wel heel smakelijk maar volgende keer doe ik er geen 250 gram spekjes in maar 150. Was iets te veel van het goede. En nee ik had geen te kleine vorm 😉

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Het deeg is ruim genomen zodat ook de grootste vormen bekleed kunnen worden. Ik heb liever wat deeg over dan dat ik net tekort kom, en uitrollen doe ik altijd tot ongeveer 4-5 mm dikte. Als je veel deeg over hebt kun je er eventueel ook nog een mini quiche mee maken. Dikte van het deeg is belangrijk voor de garing, maar ook het soort vorm (en oven) kan hiermee te maken hebben.

      Beantwoorden
  22. Kim says:
    3 jaar geleden

    Hoi Laura,

    Even twee vragen:
    1. Kun je ook speltmeel gebruiken ipv bloem?
    2. Hoelang moet de quiche uiteindelijk in de oven als je mini vormpjes maakt?

    Groetjes,
    Kim

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik heb daar geen ervaring mee, maar het zal vast kunnen (wellicht moet het iets aangepast worden). Hoe lang kleine vormpjes moeten is afhankelijk van de grootte, ik zou beginnen met 20-25 minuten.

      Beantwoorden
  23. Marjan Dijkhuizen says:
    3 jaar geleden

    Op hoeveel graden bak je de hartige taart.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat verschilt per recept (waar de vulling ook bij staat vermeld), ik bak ze zelf meestal op 200 graden.

      Beantwoorden
  24. miranda says:
    3 jaar geleden

    als je een dichte vorm hebt, zoals die op de foto, hoe krijg je de bodem/quiche er dan uit? Of moet je perse een springvorm gebruiken? Ik zie namelijk vaker leuke vormen voor taarte/quiches maar dan vraag ik me altijd af hoe je die eruit krijgt? Dus koop ik ze maar niet.

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Ik snijd gewoon een puntje en gebruik een taartschep. Is niet moeilijk hoor 🙂

      Beantwoorden
    • Paula K says:
      7 maanden geleden

      Wel al een tijdje geleden dit recept maar ik heb nog een tip hiervoor.
      Knip wat stroken bakpapier (4 doe ik) en leg die kruislings in de bakvorm voordat je het deeg erin doet uiteraard. De stroken wat laten uitsteken, over de rand laten hangen.
      Als je quiche (of ander gebak) klaar is, kun je voorzichtig aan de stroken trekken (wel dezelfde strook pakken, eventueel met een paar extra handjes erbij!, anders trek je de stroken er onder vandaan en dat is nu net niet de bedoeling) en hopla, dan wip je hem er zo uit. Succes 😁

      Beantwoorden
  25. Anneke says:
    3 jaar geleden

    was al lang op zoek naar het basis recept voor een quiche (hartige taart) bodem, i.v.m klein budget,koop liever de nodige producten en bv 1 kilo bloem, deze kun je overal weer voor gebruiken,bv appeltaart,cake ,panne koeken en dergelijke, bedankt hier voor.
    Anneke.

    Beantwoorden
  26. Angela says:
    3 jaar geleden

    Zou je ook margerine i.p.v. roomboter kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      3 jaar geleden

      Dat kan, het heeft wel iets invloed op de smaak en structuur.

      Beantwoorden
  27. Brenda van der Weij says:
    3 jaar geleden

    Misschien een domme vraag, maar ik vraag me altijd af wanneer ik gezouten en ongezouten boter moet gebruiken voor het bakken. Is daar een bepaalde regel voor?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      3 jaar geleden

      Je gebruikt ongezouten boter, omdat je het apart op smaak brengt met zout.

      Beantwoorden
      • Brenda van der Weij says:
        3 jaar geleden

        Super dank je!

        Beantwoorden
  28. Brenda says:
    3 jaar geleden

    Antwoord gevonden! Sorry haha

    Beantwoorden
  29. lia says:
    2 jaar geleden

    kan ik de bloem ook vervangen voor amandelmeel zodat het KHA wordt?
    het lijkt me nl een heerlijk recept!

    Beantwoorden
    • Laura Kieft says:
      2 jaar geleden

      Dat zou ik niet doen voor een quiche.

      Beantwoorden
  30. Corina says:
    2 jaar geleden

    Ik wil graag morgen quiche eten, maar vandaag alvast maken.
    Moet ik deze dan ongebakken in de koelkast bewaren of vandaag in de oven en morgen afbakken?

    Beantwoorden
    • Lian van Rens says:
      2 jaar geleden

      Ik zou ‘m alvast bakken en dan weer opwarmen.

      Beantwoorden
  31. Pingback: Mini quiches met groene asperge en geitenkaas - Laura's Bakery
  32. Pingback: De Bakstrijd maart 2020 - Laura's Bakery
  33. Tamara says:
    1 jaar geleden

    Kan je dit ook gebruiken voor plaattaart?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      1 jaar geleden

      Dat lijkt me geen probleem.

      Beantwoorden
  34. Saskia says:
    2 maanden geleden

    Hallo Laura,
    Mijn deeg was droog aan de zijkanten en sommige stukjes was de deeg als een koekje. Neem je een hap en er valt een kruimel in je bord. De onderkant was goed en lekker zacht. Wat kan ik de volgende keer doen dat de zijkanten ook zo lekker zijn als de onderkant?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      2 maanden geleden

      Lastig te zeggen, heb je het misschien te lang gebakken of te lang gekneed?

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • GROENE VINGERS 🪴. Poging tot dan. Vorig jaar ging het niet al te best in mijn (moes)tuin namelijk. Hopelijk kan ik over een paar weken een foto delen waarop daadwerkelijk plantjes te zien zijn in deze potjes 😬. De grote bak buiten waar ik vorig jaar alles in had gezet heb ik nu ingezaaid met bloemen voor de bijtjes. Lot kan er nét bij namelijk en die genoot erg van de kruiden en sla 😅🐰. Geef haar eens ongelijk haha. 

Nu ben ik het internet aan het afstruinen naar hogere kweekbakken op poten, want lage potten gaan hier dus niet werken. Naast die kweekbakken heb ik inmiddels een wensenlijstje dat steeds een beetje langer wordt, voornamelijk met plantjes. Oh wat heb ik toch veel zin om eens lekker in een tuincentrum rond te struinen, dat ga ik alleen echt niet redden in een half uurtje vrees ik 🙈. 

#moestuinieren #groenevingers
  • Aan de slag met een extra tof bakproject dit weekend? Dan kan ik je deze honeycomb chocoladetaart aanraden! Drie lagen heerlijke chocoladecake in combinatie met een vanille botercrème en knapperige honeycomb (brosse karamelrepen). ⁠⁠
⁠⁠
Het recept staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠⁠
⁠⁠
#honeycomb #chocoladecake #chocoladetaart #laagjestaart #layercake
  • NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/169848334_479627933388595_8220540487916145846_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=TsP5Cb0doDkAX9fwOdC&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=79bc6c68226a715888d318b44354d1f6&oe=6096EE4E' title='NIEUW! Pindasaus hoef je mij niet voor te schotelen, maar pindakáás ben ik dus echt gek op. Daarom dook ik laatst spontaan de keuken in om deze chocolate chip koeken met pindakaas te maken, daar had ik toch opeens zo'n zin in. En lekker dat ze waren 😋.⁠ ⁠ Het recept staat vanaf vandaag online, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠ ⁠ #pindakaas #chocolatechipkoeken #chocolatechipcookies #koekjesbakken #cookies'>
  • KOOKTIP! Een heerlijk fris gerecht perfect voor in de lente of de zomer: couscous met kip, perzik, munt en feta. Natuurlijk kun je lekker variëren met de ingrediënten, maar deze versie is toch echt het lekkerst. Je zou de couscous ook eens kunnen vervangen door een basis van bloemkoolrijst!⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vind het door op "couscous" te zoeken in de zoekbalk, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#couscoussalade #kooktip #dinertip
  • NIEUW! Het was alweer even geleden, maar vandaag behandel ik weer zeven prangende, veelgestelde bakvragen op het blog. O.a. de antwoorden op de volgende vragen vind je daar terug:⁠
🥐 Welke soort bloem gebruik ik het liefst?⁠
🥐 Wat gebeurt er met de baktijd en -temperatuur als je een recept omrekent naar een ander formaat bakvorm?⁠
🥐Waardoor kan ik suiker vervangen in mijn baksel?⁠
⁠
Je leest het via de link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#veelgesteldebakvragen #bakkenisnietmoeilijk #bakvragen #bakken
  • HANDIGE BAKTIP! Hoe weet je wanneer je cheesecake gaar is? Cheesecakes controleer je door de vorm een klein beetje heen en weer te bewegen. De taart is goed zodra de vulling stevig oogt, maar het midden van de cheesecake nog wel wat wiebelig is. Daarna haal je hem niet uit de oven, cheesecakes laat je afkoelen in de oven met de deur op een kleine kier (bijvoorbeeld met een houten pollepel ertussen).⁠
⁠
Deze confetti cheesecake staat al even online en vind je via de zoekfunctie op het blog, link in mijn profiel > @laurasbakery.⁠
⁠
#cheesecake #taart #confetticheesecake #bakken #sprinkles

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Snelle cinnamon rolls

Biscuit recept

Basisrecept vanillecake

Volgende Post
Speculaas granola met kruidnoten

Speculaas granola met kruidnoten

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent

Chocolate chip koeken met pindakaas

09 april 2021
Veelgestelde bakvragen #5

Veelgestelde bakvragen #5

07 april 2021

Paasei arretjescake

05 april 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Chocolate chip koeken met pindakaas

door Laura Kieft-09 april 2021-4

Het gebeurt maar weinig dat ik spontaan de keuken induik om wat lekkers te bakken. Voor Laura’s Bakery sta ik altijd veel in de keuken en de recepten die ik dan maak liggen vrijwel eigenlijk...

Veelgestelde bakvragen #5

door Laura Kieft-07 april 2021-1

Zoals sommigen van jullie zullen weten proberen wij met ons team meerdere keren per week al jullie bakvragen te beantwoorden (die kunnen jullie stellen onderaan de recepten). Zelfs per mail, via Instagram en via Facebook...

Paasei arretjescake

door Laura Kieft-05 april 2021-3

Ben jij iemand waar thuis al voor Pasen geen paasei meer in huis te vinden is, of ben jij toch meer iemand die na de paasdagen nog een pot vol met chocolade eitjes op tafel...

Lemon meringue bananenbrood gebakje

door Laura Kieft-03 april 2021-0

Had jij al eens bedacht om een simpele plak bananenbrood om te toveren tot een waar lemon meringue bananenbrood gebakje? Het kwam laatst in mij op toen ik nog een half bananenbrood had liggen en...

Lancering Laura’s Bakery Bakgroep

door Laura Kieft-01 april 2021-2

Het is feest: vanaf vandaag start officieel de Laura’s Bakery Bakgroep via Facebook. Een online groep om jouw baksels te delen, baktips uit te wisselen en om je vragen over een recept te stellen. Daarnaast...

Deense appel-kaneel broodjes

door Laura Kieft-29 maart 2021-10

Na de snelle Deense abrikozen broodjes kon ik het niet laten om een nieuwe versie te maken. Het werden deze Deense appel-kaneel broodjes. Wederom een snelle versie, maar wel een overheerlijke versie. De combinatie van...

Lammetjes taart (4 persoons)

door Laura Kieft-27 maart 2021-16

Ik wilde weer eens een grote spektakel taart maken voor Pasen, alleen bedacht ik me al snel dat dit jaar maar weinig mensen zo’n grote taart zouden maken. Dus het werd alsnog een spektakel taart,...

Breekbrood voor kleine broodjes

door Laura Kieft-24 maart 2021-18

Dit breekbrood uit mijn borrelboek stond hier twee jaar geleden op tafel voor de paasbrunch. Mooi geserveerd op een taartstandaard in het midden van de tafel en eromheen stonden allerlei soorten beleg. Iedereen scheurde steeds...

Paasontbijt inspiratie

door Laura Kieft-22 maart 2021-0

Het is bijna Pasen en zoals jullie van Laura’s Bakery gewend zijn deel ik dan ook weer de nieuwste recepten. Ik kan jullie vertellen: er komen deze week ook weer heerlijke nieuwe recepten online die...

Lemon meringue pie fudge

door Laura Kieft-20 maart 2021-22

Voordat ik aan een bakdag begin, schrijf ik de recepten die ik wil maken op verschillende briefjes. Dat is dan een snelle uitwerking die in de keuken vaak nog iets wordt aangepast. Het recept voor...

Witte chocolade-frambozen scones

door Laura Kieft-17 maart 2021-3

Driemaal is scheepsrecht, want ik had precies zoveel pogingen nodig om deze witte chocolade-frambozen scones met succes te maken. Waar ik normaal na een misbaksel ga sleutelen aan de ingrediënten, was dat nu niet het...

Basisrecept: trempeersiroop

door Laura Kieft-15 maart 2021-8

Een trempeersiroop is ongelofelijk makkelijk om te maken en je kunt er allerlei leuke smaken aan geven. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je gebak uitdroogt, maar kun je ook een lekker smaakje...

Kaaskroketjes

door Laura Kieft-13 maart 2021-11

Het liefst maak ik deze kaaskroketjes iedere week, zo lekker vind ik ze. Eerst maak je een overheerlijke kaasragout die je vervolgens met onder andere paneermeel omtovert tot kleine kroketjes. Nog even frituren en daarna...

Pizza quattro formaggi

door Laura Kieft-12 maart 2021-2

Voor echte kaasliefhebbers bestaat er natuurlijk maar één pizza: de pizza quattro formaggi. Op deze ‘vierkazen pizza’ hoor je vanzelfsprekend vier verschillende Italiaanse soorten kazen te vinden. Naast de basis van mozzarella bestaan deze kazen...

Pulled jackfruit wraps

door Laura Kieft-11 maart 2021-1

Alweer het derde derde vegetarische recept dat deze themaweek online komt! En best een bijzondere vind ik zelf: pulled jackfruit wraps, met BBQ-saus en koolsalade. Van de meeste recepten tijdens deze vegetarische themaweek is Mariette...

Klassieke gevulde champignons

door Laura Kieft-10 maart 2021-0

Ik zal meteen toegeven: ik hou totaal niet van champignons. Toch vond ik dat klassieke gevulde champignons niet mochten ontbreken in mijn borrelhapjesverzameling. Mijn testpanel heeft daarom extra veel hapjes kunnen proeven en keuren: ze...

Geroosterde aubergine met kerrie-yoghurt van Ottolenghi

door Laura Kieft-09 maart 2021-0

Velen van jullie zullen het boek ‘Simpel‘ van Yotam Ottolenghi wel kennen. Volgens mij staat het boek al sinds het uit is in de kookboeken top 3. Ook binnen mijn team is het boek heel...

Vegetarische borrelhapjes inspiratie

door Laura Kieft-08 maart 2021-0

Aan inspiratie voor lekkere borrelhapjes geen gebrek bij Laura’s Bakery! Zelfs in mijn Borrelhapjes Bakboek staan ruim 150 lekkernijen voor bij de borrel. En wist je dat er hier ook genoeg lekkere, vegetarische borrelhapjes te...

Citroen-maanzaad bananenbrood muffins

door Laura Kieft-06 maart 2021-10

Elke keer als ik aan de slag ga met een nieuw bananenbrood zijn jullie gelukkig weer even enthousiast. Dat komt mooi uit, want ik kan niet ophouden met nieuwe variaties bedenken. Vandaag heb ik mijn...

Bananen eclairs

door Laura Kieft-03 maart 2021-4

Het is tijd voor het eerste baksel van de soezen en eclairs bakdag die Mariette en ik een tijd geleden hadden. Een dag van tevoren stond ik al in de keuken om platen vol met...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 116
  • 117
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Het Laura’s Bakery Receptenboek
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan