Gingerbread crumble met appel en cranberry

Gepost: 6 december 2017 Laatst bewerkt: 14 juli 2024
Gingerbread crumble met appel en cranberry

Crumbles, wie is er niet gek op? Het is natuurlijk een heel leuk en lekker toetje als afsluiter van het kerstdiner, maar in de aanloop naar Kerst kun je het ook prima maken. Ik lunchte zelf met deze gingerbread crumble met appel, cranberry en sinaasappel. Een lekkere frisse vulling met de warme kruidige smaken van het gingerbread bovenop. Wanneer je het als dessert serveert kun je er zelfs nog een lekker bolletje ijs bij serveren. Je kunt deze toetjes trouwens ook prima voorbereiden door het deeg al van tevoren maken. Zelfs de vulling kun je al eerder op de dag maken en in een afgesloten bak in de koelkast zetten.

BAKTIP: Deze crumble maakte ik in vier aparte souffléschaaltjes (ramekins). Ze zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.

gingerbread crumble met appel en cranberry 2a

Er is natuurlijk nog veel meer dat je kunt maken met het deeg voor gingerbreadkoekjes, zoals de Rudolph koekjes en sneeuwvlokken koekjes.

 

gingerbread crumble met appel en cranberry

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Gingerbread crumble met appel en cranberry

Een heerlijke crumble maar dan in de sfeer van de feestdagen: gingerbread crumble met appel en cranberry. Erg lekker en niet moeilijk om te maken!
Porties: 4 Kleine schaaltjes

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 100 gram gedroogde cranberry’s
  • rasp van een halve sinaasappel
  • 200 gram gingerbread koekjesdeeg (Volgens recept)

Instructies

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes. Meng deze in een kom samen met de cranberry’s en de sinaasappelrasp. Als je wilt kun je het geheel nog iets zoeter maken met een beetje suiker, maar ik vond dat zelf niet nodig.
  • Verdeel het mengsel over 4 kleine ovenvaste schaaltjes. ‘Verkruimel’ het gingerbread koekdeeg en verdeel dit over de schaaltjes.
  • Bak de crumble in 20 minuten op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat kort even afkoelen voordat je ze serveert. Dat kan eventueel ook met een lekker bolletje ijs erbij!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

9 reacties

  1. Linda schreef:

    Oh dit ga ik echt een keer maken. Ben gek op gingerbread.

  2. Arja schreef:

    Wat een leuk idee weer, sla ik even op.

  3. Lise schreef:

    Ziet er lekker uit! Wil ik zeker maken als simpel kerstdessert. Maar hoe zit het met die 200 gram Gingerbread koekjesdeeg? Is dat ongeveer de helft van het recept? Ik vind het namelijk een beetje zonde als ik heel veel deeg overhoud.

    1. Laura Kieft schreef:

      Iets minder nog. Je kunt minder deeg maken uiteraard, maar ik heb ook nog meer dan genoeg andere recepten die je kunt maken het het deeg (zie link in artikel), of je vriest wat deeg in voor de volgende keer.

  4. Elles Hekman schreef:

    Even een vraagje het koekjes deeg bak je die eerst af en dan over het mengsel of doe je het er rauw overheen en dan afbakken?

    1. Laura Kieft schreef:

      Je doet het er rauw over en bakt het dan af, zoals in het recept staat 🙂

  5. Jette schreef:

    Lekker! Deze wil ik graag morgen maken, maar moet het deeg voor de kruimels ook eerst 4 uur in de koelkast of is dat alleen voor koekjes?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Ja, gewoon helemaal het recept van de gingerbreadkoekjes volgen tot je bij het daadwerkelijke koekjes maken aankomt 😉

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept