Crumbles, wie is er niet gek op? Het is natuurlijk een heel leuk en lekker toetje als afsluiter van het kerstdiner, maar in de aanloop naar Kerst kun je het ook prima maken. Ik lunchte zelf met deze gingerbread crumble met appel, cranberry en sinaasappel. Een lekkere frisse vulling met de warme kruidige smaken van het gingerbread bovenop. Wanneer je het als dessert serveert kun je er zelfs nog een lekker bolletje ijs bij serveren. Je kunt deze toetjes trouwens ook prima voorbereiden door het deeg al van tevoren maken. Zelfs de vulling kun je al eerder op de dag maken en in een afgesloten bak in de koelkast zetten.
BAKTIP: Deze crumble maakte ik in vier aparte souffléschaaltjes (ramekins). Ze zijn geschikt voor alle soorten recepten: ze kunnen in de oven, magnetron, vriezer en vaatwasser.
Oh dit ga ik echt een keer maken. Ben gek op gingerbread.
Wat een leuk idee weer, sla ik even op.
Ziet er lekker uit! Wil ik zeker maken als simpel kerstdessert. Maar hoe zit het met die 200 gram Gingerbread koekjesdeeg? Is dat ongeveer de helft van het recept? Ik vind het namelijk een beetje zonde als ik heel veel deeg overhoud.
Iets minder nog. Je kunt minder deeg maken uiteraard, maar ik heb ook nog meer dan genoeg andere recepten die je kunt maken het het deeg (zie link in artikel), of je vriest wat deeg in voor de volgende keer.
Even een vraagje het koekjes deeg bak je die eerst af en dan over het mengsel of doe je het er rauw overheen en dan afbakken?
Je doet het er rauw over en bakt het dan af, zoals in het recept staat 🙂
Lekker! Deze wil ik graag morgen maken, maar moet het deeg voor de kruimels ook eerst 4 uur in de koelkast of is dat alleen voor koekjes?
Ja, gewoon helemaal het recept van de gingerbreadkoekjes volgen tot je bij het daadwerkelijke koekjes maken aankomt 😉