Als je deze bacon-kaas cruffins gaat maken, dan kun je maar beter zorgen dat je genoeg eters over de vloer hebt om met je mee te smullen, want anders eet je ze allemaal zelf op. Ongelofelijk lekker zijn ze! Ik heb deze hartige cruffins het afgelopen jaar inmiddels al meerdere keren gemaakt, dus het werd tijd dat ik het recept ook met jullie deel. Doordat ik kant-en-klaar croissantdeeg gebruik, heb je ze binnen vijf minuten gemaakt. Dan hoef je daarna alleen nog maar te wachten tot de oven z’n werk heeft gedaan.
WAT IS EEN CRUFFIN?
Een cruffin is de samenvoeging van een croissant en een muffin. Snap je ‘m al? Cr-uffin. Eigenlijk is het meer een croissant dan een muffin, omdat je als basis croissantdeeg gebruikt en dit vervolgens in een muffinvorm afbakt. Ik had ‘croiffin’ daarom een meer logische naam gevonden, maar dat is wel iets lastiger uit te spreken dus misschien moet ik maar blij zijn met deze schrijfwijze. Als ik Wikipedia mag geloven, is de eerste cruffin in 2013 gebakken door de Australische Kate Reid, in een croissanterie in Melbourne. Wat een geweldige ontdekking, thanks Kate!