Voordat ik vorig jaar verhuisde woonde ik boven een bakker. Wanneer op zondagochtend het raam open stond genoot ik van de rust in de winkelstraat, het zachte gepingel van de kassa en de geur van versgebakken croissantjes. Wanneer er in de straat een braderie of iets dergelijks was, stond de bakker vaak buiten met een kraam roomcroissants. Hun heerlijke verse croissants sneden ze open en vulden ze met banketbakkersroom en verse aardbeien. Fantastisch lekker! Met die croissants in gedachten maakte ik deze banketbakkersroom croissantjes met aardbeien. Alleen bakte ik nu de banketbakkersroom mee. Hoef je ze na het bakken alleen nog maar even door te snijden en te vullen met wat aardbeien. Geloof mij, hier wordt iedereen blij van. Maak jij ze morgen voor Moederdag?
BAKTIP: Nog banketbakkersroom over na het bereiden van dit recept? Banketbakkersroom is geschikt om 4 tot 5 dagen afgesloten in de koelkast te bewaren. Ik gebruik hiervoor de luchtdichte vershouddozen van Mepal Cirqula.
Heerlijk! Ik heb zelf de banketbakkersroom gemaakt en manlief en de kinderen hebben de rest gedaan. Toprecept voor het ontbijt op Moederdag!
Hi Laura! Welke croissants gebruik je voor dit recept, de grote of de kleine rol?
Gewoon de normale maat, niet de XL dus.