Banketbakkersroom croissants met aardbeien

Gepost: 11 mei 2019 Laatst bewerkt: 3 mei 2023
Banketbakkersroom croissants met aardbeien

Voordat ik vorig jaar verhuisde woonde ik boven een bakker. Wanneer op zondagochtend het raam open stond genoot ik van de rust in de winkelstraat, het zachte gepingel van de kassa en de geur van versgebakken croissantjes. Wanneer er in de straat een braderie of iets dergelijks was, stond de bakker vaak buiten met een kraam roomcroissants. Hun heerlijke verse croissants sneden ze open en vulden ze met banketbakkersroom en verse aardbeien. Fantastisch lekker! Met die croissants in gedachten maakte ik deze banketbakkersroom croissantjes met aardbeien. Alleen bakte ik nu de banketbakkersroom mee. Hoef je ze na het bakken alleen nog maar even door te snijden en te vullen met wat aardbeien. Geloof mij, hier wordt iedereen blij van. Maak jij ze morgen voor Moederdag?

BAKTIP: Nog banketbakkersroom over na het bereiden van dit recept? Banketbakkersroom is geschikt om 4 tot 5 dagen afgesloten in de koelkast te bewaren. Ik gebruik hiervoor de luchtdichte vershouddozen van Mepal Cirqula.

banketbakkersroom-croissantjes-met-aardbeien-2a

 

Croissantjes met aardbeien en room

Opslaan
Recept afdrukken

5 van 1 stem

Banketbakkersroom croissants met aardbeien

Een erg simpel en ontzettend lekker recept voor banketbakkersroom croissants met aardbeien. Ze zijn om te smullen!
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit. Smeer per croissant één eetlepel banketbakkersroom uit over lapje deeg. Rol de croissants op en leg op de bakplaat.
  • Bak de banketbakkersroom croissants in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Snijd de (enigszins) afgekoelde croissants open en beleg met de aardbeien. Maak af door ze te bestrooien met poedersuiker.

Tips

Bewaren: Eenmaal belegd zijn de croissants vers het lekkerst. Bewaar ze niet langer dan 1-2 dagen en geef ze (optioneel) even een oppepper in de oven voor serveren.

banketbakkersroom-croissantjes-met-aardbeien-3a

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

3 reacties

  1. Annika schreef:

    Heerlijk! Ik heb zelf de banketbakkersroom gemaakt en manlief en de kinderen hebben de rest gedaan. Toprecept voor het ontbijt op Moederdag!

  2. Sanne schreef:

    Hi Laura! Welke croissants gebruik je voor dit recept, de grote of de kleine rol?

    1. Laura Kieft schreef:

      Gewoon de normale maat, niet de XL dus.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept