
Voordat ik vorig jaar verhuisde woonde ik boven een bakker. Wanneer op zondagochtend het raam open stond genoot ik van de rust in de winkelstraat, het zachte gepingel van de kassa en de geur van versgebakken croissantjes. Wanneer er in de straat een braderie of iets dergelijks was, stond de bakker vaak buiten met een kraam roomcroissants. Hun heerlijke verse croissants sneden ze open en vulden ze met banketbakkersroom en verse aardbeien. Fantastisch lekker! Met die croissants in gedachten maakte ik deze banketbakkersroom croissantjes met aardbeien. Alleen bakte ik nu de banketbakkersroom mee. Hoef je ze na het bakken alleen nog maar even door te snijden en te vullen met wat aardbeien. Geloof mij, hier wordt iedereen blij van. Maak jij ze morgen voor Moederdag?


Banketbakkersroom croissants met aardbeien
Ingrediënten
- 1 blik croissantdeeg
- 120 gram banketbakkersroom
- 12 aardbeien
- poedersuiker
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Rol het croissantdeeg uit. Smeer per croissant één eetlepel banketbakkersroom uit over lapje deeg. Rol de croissants op en leg op de bakplaat.
- Bak de banketbakkersroom croissants in ongeveer 12 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes. Snijd de (enigszins) afgekoelde croissants open en beleg met de aardbeien. Maak af door ze te bestrooien met poedersuiker.
Heerlijk! Ik heb zelf de banketbakkersroom gemaakt en manlief en de kinderen hebben de rest gedaan. Toprecept voor het ontbijt op Moederdag!