Melkchocola in plaats van pure chocola?

7 juni 2015 Laatst bewerkt: 7 januari 2023
1

melkchocola in plaats van pure chocola

Wanneer ik in een taart chocola gebruik, is dat vrijwel altijd pure chocola. Dat geeft nu eenmaal het lekkerste resultaat. En dat terwijl ik de voorkeur geef aan melkchocola wanneer het niet in een taart verwerkt wordt. Zo’n blokje romige melkchocola vind ik heerlijk! Lekkerder dan pure chocola. Veel met mij trouwens, want wanneer ik een taart met pure chocola online zet krijg ik regelmatig deze vraag: “Kan ik ook melkchocola in plaats van pure chocola gebruiken?”. Het kan, maar ik vertel je waarom je toch het best voor pure chocola kunt kiezen.

Pure chocola gebruiken

Hoewel je in principe ook melkchocolade zou kunnen gebruiken, raad ik aan om gewoon voor pure chocola te kiezen. Ook als je deze chocola eigenlijk helemaal niet zo lekker vindt. De (bittere) smaak van pure chocola valt weg wanneer het verwerkt wordt en door de andere ingrediënten die je toevoegt wordt de smaak van de chocola milder. Gebruik het liefst zo puur mogelijke chocola, dan krijg je die heerlijke intense smaak van bijvoorbeeld een chocoladecake. De taart of cake zal absoluut niet meer smaken naar de reep pure chocola die je misschien niet zo heel erg lekker vindt.

Wanneer je melkchocolade gebruikt in plaats van pure chocolade krijg je gewoon niet die echte chocoladesmaak die een cake of taart hoort te hebben. Zoals de smaak van pure chocola wegvalt bij verwerking, gebeurt dit ook bij melkchocola. Daarmee is dan dus ook de smaak van de melkchocola die je zo lekker vindt weg. Daarnaast bevat melkchocolade ook meer suiker wat je baksel direct veel zoeter maakt. Om te zorgen dat het resultaat niet té zoet wordt, zou de receptuur ook weer aangepast moeten worden.

Conlusie; gewoon pure chocola gebruiken dus 😉 . Je zult zien dat het heerlijk is!

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

6 reacties

 1. Dorien schreef:

  Dat is handige informatie!
  Ik gebruikte altijd al braaf puur als dat moest volgens recept, maar nu weet ik ook waarom het goed is 🙂
  De foto boven het artikel ziet er wel heeeel goed uit, welke chocolade is dat en waar is die te verkrijgen?

 2. Judith schreef:

  Hoi, hoeveel procent gebruik jij normaliter als je een chocolade cake bakt? De standaard of min 70%? Alvast bedankt groetjes Judith

  1. Laura's Bakery schreef:

   Dat hangt af van het recept, maar als ik pure chocolade gebruik ligt het percentage meestal rond de 50%

 3. Judith schreef:

  Super, dankjewel voor de info. Ik zie vaak pure chocolade staan maar dan weet ik niet wat voor soort :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

stem op Laura's Bakery als website van het jaar

Laura’s Bakery is genomineerd voor Website van het jaar! Stem jij op ons om deze felbegeerde prijs te winnen? Je maakt daarbij kans op mooie prijzen!

Stemmen