Bounty fudge

Bounty fudge
43

Ik ga meteen eerlijk zijn: mij maak je niet blij met deze bounty fudge. Ik hou namelijk niet van kokos en dat is nou net waar deze fudge om draait. Dit recept was dan ook een verzoek vanuit Mariette en wat heeft zij ervan zitten smullen. Za-lig, als we haar mogen geloven. 

Het recept voor deze chocolade bounty fudge is gebaseerd op mijn chocolade fudge, maar dan met kokos, kokos en nog eens kokos. En bounty’s natuurlijk. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Als je net zoals ik ook niet van kokos houdt, dan staan er gelukkig nog veel andere lekkere soorten fudge op Laura’s Bakery:

Bounty fudge

Gaat jouw hart sneller kloppen van kokos, chocolade en bounty's? Dan ben je bij dit heerlijke recept voor bounty fudge aan het juiste adres!
Porties: 40 blokjes fudge

Ingrediënten

  • 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
  • 340 gram chocolade (ik gebruikte half om half melk en puur)
  • 1 tl vanille extract
  • 1 zak kleine bounty's (13 stuks)
  • 50 gram geraspte kokos (+ extra voor decoratie)

Instructies

  • Bekleed als eerst een kleine ovenschaal van ongeveer 20×20 centimeter met bakpapier. Snijd de bounty's in zes stukken en zet even opzij.
  • Doe de gecondenseerde melk, chocolade en vanille extract in een pannetje. Zet deze op een laag vuur en blijf roeren tot de chocolade helemaal is gesmolten.
  • Haal van het vuur en meng de geraspte kokos door de fudge en vervolgens ook de stukjes bounty. Stort in de kleine ovenschaal en strooi er nog wat geraspte kokos overheen.
  • Laat de fudge zo’n 3 uur afkoelen en stollen, dat kan ook (afgedekt) in de koelkast. Daarna kun je de fudge in blokjes snijden.
Tips

Je kunt ook volledig melkchocolade of pure chocolade gebruiken voor de fudge.

Voor de foto heb ik ongeveer 20 grotere stukken van de fudge gesneden, maar je kunt ook veel kleinere stukjes snijden (wel 40 – 60 stuks).

Bewaren

De bounty chocolade fudge bewaar je afgesloten in de koelkast, dan blijft het ongeveer een week goed.

Wat vind jij van dit recept?

1.0 (1 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

3 reacties

  1. Kath schreef:

    Deze ga ik zeker maken met 100% raw cacao druppels.
    Mariëtte weet dat ik ook helemaal verslaafd ben aan kokos dus dat gaat zeker smaken.
    Ik maak ook regelmatig haar vegan bountytaart en dadelballetjes met kokosrasp jasje

  2. ingrid schreef:

    voor mij geldt hetzelfde hoor Laura, ik ben ook geen grote kokos fan, als het ergens een beetje in zit is het nog te doen, maar dit is voor mij ook too much, maar in mijn omgeving wel kokos happers, dus ik zal hem zeker maken. even een meer algemene vraag over het maken van fudge. … bij mij gaat het snel aanzetten, het duurt dan net te lang voor de chocolade echt gesmolten is, en dan krijg je toch de aangebrande smaak er een beetje in. ben ik de enige die daar last van heeft.
    mijn laatste fudge heb ik de chocolade eerst vast voorgesmolten in de magnetron, en toen ging het een stuk beter… dus misschien een tip als er meer mensen last van hebben dat het al wat aanbrand….

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je het au bain-marie smelt zou het aanbranden niet moeten kunnen gebeuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *