Bosbessen cheesecake wentelteefjes

22 oktober 2018
49

Dit artikel zit ik te typen met een megavolle buik want mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag. Niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar je zou toch zeggen dat je er een keer van leert. Nou, ik niet dus. Ik maakte net deze bosbessen cheesecake wentelteefjes en die bleken gevaarlijk lekker te zijn. Zie je dan maar eens in te houden. Omdat gewone wentelteefjes ook maar zo gewoon zijn, besloot ik ze niet alleen te vullen, maar ook de vorm aan te passen. Van een wit casinobrood sneed ik de korstjes af zodat je het sneetje brood makkelijk op kan rollen. Als vulling koos ik voor een roomkaasmengsel met Hero bosbessenjam. Een hele goede combinatie waar je geen genoeg van krijgt.


Bosbessen cheesecake wentelteefjes

Deze bosbessen cheesecake wentelteefjes zijn fantastisch lekker voor de lunch en bovendien helemaal niet ingewikkeld om te maken.
Porties: 6 stuks

Ingrediënten

  • 6 sneetjes (wit) brood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 el vanillesuiker
  • 2 tl kaneel

Vulling

  • 100 gram roomkaas
  • 3 tl vanillesuiker
  • 1 tl citroensap
  • Hero bosbessenjam

Instructies

  • Snijd de korstjes van de sneetjes brood af. Gooi ze niet weg, want die kun je nog prima gebruiken. Ik zal je zo vertellen wat ik ermee deed.
  • In een diep bord, platte schaal of gewoon een vleeswarendoosje (die zijn hier ideaal voor) klop je de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar. In een kommetje roer je de roomkaas, vanillesuiker en citroensap door elkaar.
  • Gebruik een deegroller om de sneetjes brood wat platter te drukken, zo zijn ze net even wat makkelijker te vullen en op te rollen merkte ik. Verdeel het roomkaasmengsel over de sneetjes brood, gevolgd door de bosbessenjam. Ik gebruikte 1,5-2 theelepels jam per wentelteefje.
  • Rol dan het broodje vrij losjes op en wentel in het melkmengsel om tot dit goed in het brood is getrokken. Leg het wentelteefje opzij met de ‘naad’ naar beneden en doe hetzelfde bij de rest van de wentelteefjes.
  • Verhit wat boter in een pan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin. Serveer ze daarna gelijk, dan zijn ze het lekkerst.
Tips

Je hebt nu als het goed is nog wat van het melkmengsel over. Leg alle korstjes van de sneetjes brood erin en zodra ze het mengsel hebben opgenomen kun je hier ook wentelteefjes van bakken. Zelf sloot ik het bakje met de korstjes af en bewaarde deze in de koelkast. De volgende dag bakte ik ze in de pan en had zo een heerlijk ontbijt.

Bewaren

Het bewaren van wentelteefjes raad ik niet aan, want dat is niet zo lekker. Het kán wel. Tot drie maanden in een luchtdichte verpakking, met een bakpapiertje tussen losse wentelteefjes.

Eet smakelijk!

Op zoek naar meer recepten? Kijk dan even op de Hero Jam Studio.

Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

7 reacties

  1. Marjolijn schreef:

    Deze zien er echt zeer smakelijk uit… Hier alleen koemelk/lactose/gluten, dus wordt m niet zo makkelijk…

  2. Jet schreef:

    Zouden ze ook in de oven gebakken kunnen worden?

    1. Laura Kieft schreef:

      Kan, maar dat zal wel veel langer duren.

  3. Judy schreef:

    Deze ga ik gauw maken. Lijkt me super lekker!!!

  4. Andrea schreef:

    Beste Laura, Ik heb deze wentelteefjes vandaag gemaakt, gelukkig hebben we Nederlandse brood in onze winkel 😉

    Ze zijn trouwens overheerlijk.

    Groeten uit Duitsland.

  5. Andrea schreef:

    Ik heb de wentelteefjes in het eiermelkmengsel (zonder kaneelsuiker) gedaan en daarna in kaneelsuiker gerold. Dan blijft het niet aan de pan plakken.

    Bedankt voor het heerlijke recept. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *