Dit artikel zit ik te typen met een megavolle buik want mijn ogen waren weer eens groter dan mijn maag. Niet de eerste keer dat dit gebeurt, maar je zou toch zeggen dat je er een keer van leert. Nou, ik niet dus. Ik maakte net deze bosbessen cheesecake wentelteefjes en die bleken gevaarlijk lekker te zijn. Zie je dan maar eens in te houden. Omdat gewone wentelteefjes ook maar zo gewoon zijn, besloot ik ze niet alleen te vullen, maar ook de vorm aan te passen. Van een wit casinobrood sneed ik de korstjes af zodat je het sneetje brood makkelijk op kan rollen. Als vulling koos ik voor een roomkaasmengsel met Hero bosbessenjam. Een hele goede combinatie waar je geen genoeg van krijgt.
Bosbessen cheesecake wentelteefjes
Ingrediënten
- 6 sneetjes (wit) brood
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 1 el vanillesuiker
- 2 tl kaneel
Vulling
- 100 gram roomkaas
- 3 tl vanillesuiker
- 1 tl citroensap
- Hero bosbessenjam
Instructies
- Snijd de korstjes van de sneetjes brood af. Gooi ze niet weg, want die kun je nog prima gebruiken. Ik zal je zo vertellen wat ik ermee deed.
- In een diep bord, platte schaal of gewoon een vleeswarendoosje (die zijn hier ideaal voor) klop je de melk, eieren, vanillesuiker en kaneel door elkaar. In een kommetje roer je de roomkaas, vanillesuiker en citroensap door elkaar.
- Gebruik een deegroller om de sneetjes brood wat platter te drukken, zo zijn ze net even wat makkelijker te vullen en op te rollen merkte ik. Verdeel het roomkaasmengsel over de sneetjes brood, gevolgd door de bosbessenjam. Ik gebruikte 1,5-2 theelepels jam per wentelteefje.
- Rol dan het broodje vrij losjes op en wentel in het melkmengsel om tot dit goed in het brood is getrokken. Leg het wentelteefje opzij met de ‘naad’ naar beneden en doe hetzelfde bij de rest van de wentelteefjes.
- Verhit wat boter in een pan en bak de wentelteefjes rondom goudbruin. Serveer ze daarna gelijk, dan zijn ze het lekkerst.
Eet smakelijk!
Op zoek naar meer recepten? Kijk dan even op de Hero Jam Studio.
Dit is een samenwerking met Hero, lees mijn disclaimer voor meer informatie.
Deze zien er echt zeer smakelijk uit… Hier alleen koemelk/lactose/gluten, dus wordt m niet zo makkelijk…
Zouden ze ook in de oven gebakken kunnen worden?
Kan, maar dat zal wel veel langer duren.
Deze ga ik gauw maken. Lijkt me super lekker!!!
Beste Laura, Ik heb deze wentelteefjes vandaag gemaakt, gelukkig hebben we Nederlandse brood in onze winkel 😉
Ze zijn trouwens overheerlijk.
Groeten uit Duitsland.
Wat fijn Andrea!
Ik heb de wentelteefjes in het eiermelkmengsel (zonder kaneelsuiker) gedaan en daarna in kaneelsuiker gerold. Dan blijft het niet aan de pan plakken.
Bedankt voor het heerlijke recept. 🙂
Heerlijk als nagerecht met een bolletje roomijs!