Pumpkin Spice brownie

Gepost: 6 oktober 2018 Laatst bewerkt: 4 september 2025
Pumpkin Spice brownie

Het is oktober en in de Verenigde Staten betekent dat maar één ding: pumpkin spice! Van bier tot cakemix: alles ligt ineens in de winkels met deze populaire smaak. Maar wat is pumpkin spice nou eigenlijk? Het is een kruidenmengsel dat bijna identiek is aan onze eigen koek- en speculaaskruiden en wordt vaak gecombineerd met pompoen.

Dat je dit vooral in oktober ziet, heeft natuurlijk alles te maken met Halloween, de oranje kleur en het feit dat pompoen nu volop in het seizoen is. Gelukkig hoef je niet in Amerika te wonen om ermee te bakken, want alle ingrediënten voor deze pumpkin spice brownies koop je gewoon in de supermarkt. Het resultaat is een smeuïge, kruidige brownie met een vleugje pompoen. Perfect voor de herfst!

BAKTIP: Mijn brownies bak ik graag in een vierkante bakvorm. Ik heb zelf dit exemplaar van 20 x 20 cm in huis. 

Het Feestdagen Bakboek 

Ben jij net als ik dol op de feestdagen en dan eigenlijk vooral op het maken van leuke baksels daar omheen? Dan is Het Feestdagen Bakboek echt wat voor jou. Met dit boek bak je het hele jaar door voor de feestdagen en zelfs buiten de feestdagen om kun je dit boek er perfect bij pakken. Van koekjes en brownies tot desserts en prachtige taarten, voor ieder moment vind je een geschikt recept. 

Bestel hier!

Afbeelding

Meer herfst recepten

De herfst is hét seizoen om de keuken in te duiken en te bakken met typische herfstingrediënten zoals pompoen, appel en kaneel. Deze heerlijke smaken passen perfect bij de knusse, koude dagen en brengen meteen een warme sfeer in huis. Hier heb ik een aantal herfstrecepten voor je op een rij gezet:

Nog meer inspiratie nodig? In dit artikel heb ik de lekkerste herfstrecepten verzameld, zodat je altijd iets passends hebt voor dit seizoen.

pumpkin-spice-brownies-2

Opslaan
Recept afdrukken

4.50 van 2 stemmen

Pumpkin spice brownies

Begin de herfst goed met deze heerlijke pumpkin spice brownies. Een verrassend lekkere combi!
Porties: 16 personen

Ingrediënten

  • 60 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop (pannenkoekenstroop)
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder

Voor de pompoen laag

  • 400 gram pompoen
  • 200 gram roomkaas
  • 50 gram fijne kristalsuiker
  • 2 el pumpkin spice
  • 1 ei (M)

Instructies

  • Bak of rooster de pompoen in de oven tot deze gaar is, zo’n 20-30 minuten afhankelijk van de grootte van je gesneden stukken. Pureer fijn en laat afkoelen.
  • Doe boter, beide soorten suiker, chocola en stroop in een pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikerkorrels hoeven niet te smelten. Laat het mengsel nu afkoelen. Kamertemperatuur is goed, maar lauwwarm mag ook.
  • Klop ondertussen de eieren en het vanille-extract luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix op een lage snelheid tot een egaal mengsel.
  • Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix wederom op een lage stand tot de ingrediënten zijn opgenomen.
  • Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm van 20×20 cm en spreid gelijkmatig uit.
  • Doe de gepureerde pompoen samen met de roomkaas, kruiden, suiker en het ei in een kom en mix tot een egale massa. Giet dit over het browniebeslag en bak de pumkpin spice brownie in 35-40 minuten op 190 °C (boven- en onderwarmte).
  • Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen. Vanwege de pompoenlaag kun je de brownie na het afkoelen het beste even in de koelkast verder laten opstijven voordat je de brownie uit de vorm haalt en in stukken snijdt.

Tips

  • Bewaren: Ongeveer 4-5 dagen, luchtdicht verpakt en buiten de koelkast.

Links in dit artikel kunnen affiliate links zijn. Als jij via zo’n link iets koopt, krijg ik hier een kleine commissie over. Merknamen in een recept kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking.

13 reacties

  1. Saskia schreef:

    Heerlijk die wil ik bakken! Hoe lang kan ik het bewaren? Ik wil een aantal bakken voor een hightea en bewaar ik ze in de koelkast?

    1. Laura Kieft schreef:

      ongeveer 4-5 dagen, buiten de koelkast is het best.

      1. Saskia schreef:

        Nog bedankt voor je antwoord! Moet ze écht snel gaan bakken. ?

  2. Mieke schreef:

    Hoi lian is het handig om bij de heerlijke baksels te melden dat het baksel op boven en onderwarmte moet of dat het met hete lucht stand moet worden gebakken ik bak zelf meestal met hete lucht alvast bedankt

    1. Laura Kieft schreef:

      Standaard bij bakken is met boven- en onderwarmte (tenzij anders vermeld).

  3. Caroline schreef:

    Lijkt me heerlijk. Staat nu in de oven. Had geen cacaopoeder en had pompoenblokjes uit de diepvries. Ben benieuwd! Het ruikt in ieder geval heerlijk in de keuken!

  4. Stans schreef:

    Oh wat een heerlijk recept, alleen wij hadden het in cupcaketray gedaan, dus het was een grote overbakken bende………….maar lekker.
    Volgende keer in grotere vorm
    Bedankt

  5. Lau schreef:

    Heeft hier veel succes! Heerlijk eens het klaar is, dus ik blijf proberen 🙂 want er lopen steeds 2 dingen fout: – 1. Bij het toevoegen van de chocolade mengsel bij het ei, is alle lucht er uit tegen dat het goed gemengd is. Doe het daadwerkelijk op de laagste snelheid van de keukenrobot. Enige wat ik doe is de schuimkop wisselen met iets spatelachtig, zodoende dat niets blijft kleven aan de kom. – 2. de baktijd verdubbeld bijna. Ligt dit aan het voorgaande? Bovenlaag wordt wel snel omhoog geduwd en barst. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen? Ik ben zeker dat mijn huisgenoten liever mijn tijd zien gaan naar het maken van meer ipv wachten op 1 brownie 🙂

    1. Laura's Bakery schreef:

      Als je het chocolade mengsel bij het ei mengt op de laagste stand zou het goed moeten gaan. Brownies horen ook niet te luchtig te zijn in principe. In wat voor oven heb je de brownies gebakken?

  6. Lau schreef:

    Zoals vermeld in het recept, op laagste stand gemengd. Bij het wisselen van kopstukken merk ik wel dat het sneller draait bij het spatelachtige kopstuk in vergelijking met de ballon kop. De textuur is na het bakken heel ok. Vraag me dan ook af of het echt nodig is om eerst de eieren luchtig te kloppen, gezien alle lucht er bij mij weer uit is door het chocolade mengsel… Ik zet de warme lucht oven op met boven en onder warmte.

  7. tess schreef:

    Hey, wat voor pompoen gebruik je in dit receptje?

    1. Laura's Bakery schreef:

      Iedere soort pompoen is geschikt voor dit recept. Zelf vind ik flespompoen makkelijk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept