Het is oktober en in de Verenigde Staten betekent dat maar één ding: pumpkin spice! Van bier tot cakemix: alles ligt ineens in de winkels met deze populaire smaak. Maar wat is pumpkin spice nou eigenlijk? Het is een kruidenmengsel dat bijna identiek is aan onze eigen koek- en speculaaskruiden en wordt vaak gecombineerd met pompoen.
Dat je dit vooral in oktober ziet, heeft natuurlijk alles te maken met Halloween, de oranje kleur en het feit dat pompoen nu volop in het seizoen is. Gelukkig hoef je niet in Amerika te wonen om ermee te bakken, want alle ingrediënten voor deze pumpkin spice brownies koop je gewoon in de supermarkt. Het resultaat is een smeuïge, kruidige brownie met een vleugje pompoen. Perfect voor de herfst!
BAKTIP: Mijn brownies bak ik graag in een vierkante bakvorm. Ik heb zelf dit exemplaar van 20 x 20 cm in huis.



Heerlijk die wil ik bakken! Hoe lang kan ik het bewaren? Ik wil een aantal bakken voor een hightea en bewaar ik ze in de koelkast?
ongeveer 4-5 dagen, buiten de koelkast is het best.
Nog bedankt voor je antwoord! Moet ze écht snel gaan bakken. ?
Hoi lian is het handig om bij de heerlijke baksels te melden dat het baksel op boven en onderwarmte moet of dat het met hete lucht stand moet worden gebakken ik bak zelf meestal met hete lucht alvast bedankt
Standaard bij bakken is met boven- en onderwarmte (tenzij anders vermeld).
Lijkt me heerlijk. Staat nu in de oven. Had geen cacaopoeder en had pompoenblokjes uit de diepvries. Ben benieuwd! Het ruikt in ieder geval heerlijk in de keuken!
Oh wat een heerlijk recept, alleen wij hadden het in cupcaketray gedaan, dus het was een grote overbakken bende………….maar lekker.
Volgende keer in grotere vorm
Bedankt
Heeft hier veel succes! Heerlijk eens het klaar is, dus ik blijf proberen 🙂 want er lopen steeds 2 dingen fout: – 1. Bij het toevoegen van de chocolade mengsel bij het ei, is alle lucht er uit tegen dat het goed gemengd is. Doe het daadwerkelijk op de laagste snelheid van de keukenrobot. Enige wat ik doe is de schuimkop wisselen met iets spatelachtig, zodoende dat niets blijft kleven aan de kom. – 2. de baktijd verdubbeld bijna. Ligt dit aan het voorgaande? Bovenlaag wordt wel snel omhoog geduwd en barst. Heeft iemand een idee hoe ik dit kan verhelpen? Ik ben zeker dat mijn huisgenoten liever mijn tijd zien gaan naar het maken van meer ipv wachten op 1 brownie 🙂
Als je het chocolade mengsel bij het ei mengt op de laagste stand zou het goed moeten gaan. Brownies horen ook niet te luchtig te zijn in principe. In wat voor oven heb je de brownies gebakken?
Zoals vermeld in het recept, op laagste stand gemengd. Bij het wisselen van kopstukken merk ik wel dat het sneller draait bij het spatelachtige kopstuk in vergelijking met de ballon kop. De textuur is na het bakken heel ok. Vraag me dan ook af of het echt nodig is om eerst de eieren luchtig te kloppen, gezien alle lucht er bij mij weer uit is door het chocolade mengsel… Ik zet de warme lucht oven op met boven en onder warmte.
Hey, wat voor pompoen gebruik je in dit receptje?
Iedere soort pompoen is geschikt voor dit recept. Zelf vind ik flespompoen makkelijk.