Heb je zin in een lekker toetje, maar niet om veel moeite te moeten doen? Dan zit je goed met deze klassieke appel-kaneel cobbler. Cobbler lijkt een beetje op een crumble, maar doordat er een ei door de koeklaag wordt verwerkt, is alleen de bovenkant krokant en daaronder is het zachter. Dankzij de appel en kaneel combinatie is het een heerlijk winters dessert dat ontzettend goed samengaat met een bolletje ijs of een klodder slagroom. Zelfs eters die propvol zaten na het diner, vonden plotseling weer ruimte toen ze dit toetje roken!
BAKTIP: Ik heb voor dit recept een ovenschaal gebruikt van een soortgelijk formaat als deze. Het is ook leuk om de cobbler in ramekins te maken, zo heeft iedereen een eigen schaaltje.
Mjum! Dit ziet er weer overheerlijk uit! Dit recept gaan we bewaren.?
Wow, ziet er heerlijk uit! Die ga ik binnenkort maken!
Ik bak in een hete luchtoven welke warmte moet ik dan bakken en hoelang moet hij in de oven
Alles blijft hetzelfde, alleen de temperatuur moet 10-20% lager.
Zelf ga ik hem ook maken in de heteluchtoven en dan ga ik hem op 180 graden zetten dan moet het goedkomen. ?
Hallo Laura
Heb je een tip waar ik een ovenschaal van 23×16 kan kopen zoals je aangeeft?
Hema niet Blokker niet en op internet kan ik ook niets vinden.
Bedankt alvast!
ikea
Iets in die richting is ook prima, 20×20 is even groot bijvoorbeeld.
Hi Laura, hoe lang van te voren kan je deze cobbler, tot afbakken, voorbereiden? En hoe lang moet hij uit de oven zijn om lekker (warm) te kunnen eten met ijs?
Dat heb ik eigenlijk nog nooit getest op die manier. Je zou ‘m ook licht af kunnen bakken en dan voor moment van serveren kunnen ‘afbakken’. Ik zou de cobbler zeker een half uur laten afkoelen.
Ziet er lekker uit! Is het 600 gram aan hele appels, of moet er na het schillen en het verwijderen van de klokhuizen 600 gram appel overblijven? Nog aanbevelingen qua appelsoort?
Hele appels! Goudreinet of Elstar vind ik altijd prima werken.
Hi Laura,
Bedankt voor het recept!
Moet je gesmolten boter gebruiken of is koelkast/kamertemperatuur ook goed?
Alvast bedankt!
Je moet géén gesmolten boter gebruiken. Altijd kamertemperatuur tenzij anders vermeld.
Hij staat nu in de oven. Het deeg uitspreiden over de losse appelstukjes was wel een uitdaging. Ben benieuwd hoe hij zo smaakt.
Hi Laura, alles al opgelost. De cobbler gemaakt om 11 uur, direct in de oven gezet en om 15 uur gegeten. Ik heb de cobbler gemaakt met Gala appels: een heerlijk dessert en wat over is ..vanavond bij de koffie?
Klinkt als een heerlijke dag!
Hij was heerlijk.
Ik had appels teveel en dit toetje was zeker de moeite waard om te maken.
Ik heb ipv vanille extract gewoon vanille suiker gebruikt en ik heb hem 10 minuten langer in de oven gehad omdat hij nog niet gaar was.
Wat een heerlijk recept, moet mezelf echt toespreken me niet misselijk te eten ?
Hahaha, herkenbaar probleem!
Erg lekker! En makkelijk ook nog!
Weer een zalig recept .
Eerst dacht ik dat het deeg niet voldoende was maar toch zo met het ‘te kleine deegje’ in de oven gestopt.
Tot mijn verbazing , was het er nog tussen gelopen en kwam het er perfect uit .
Erg lekker , Appelcake achtig , waar acht mensen van genoten hebben.
Bol ijs en wat slagroom maakten het af ?
Haha heerlijk omschreven, ik krijg er ook spontaan trek van.
Net na het eten gemaakt en zojuist samen met m’n man gegeten. Het was superlekker! We hebben er weer een favorietje bij!
Ik had nog 2 vragen: het beslag was bij mij niet echt een beslag, meer een deeg. Hoort dit zo?
Ik kon het namelijk niet echt glad strijken, het plakte bij mij heel erg waardoor een gedeelte met appels niet goed bedekt werd. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan. Heb je hier nog tips voor?
Groetjes Belinda
Hi!
Bij mij was het deeg heel plakkerig waardoor het heel moeilijk te spreiden was over de appels. Ik had m’n boter uit de koelkast wat te lang in de magnetron gedaan waardoor het was gesmolten. Kan dat daardoor komen? Of heb ik iets anders fout gedaan? Het is wel super lekker trouwens!