Laura's Bakery
  • Inloggen
  • Registreren
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact
Laura's Bakery

Appel-kaneel cobbler

Laura Kieftdoor Laura Kieft
16 september 2020
in Desserts
Deel op Facebook!Deel op Twitter!Deel op LinkedIn!Deel op Pinterest! Deel op WhatsApp!Deel via de E-mail!
Direct naar recept

Heb je zin in een lekker toetje, maar niet om veel moeite te moeten doen? Dan zit je goed met deze klassieke appel-kaneel cobbler. Cobbler lijkt een beetje op een crumble, maar doordat er een ei door de koeklaag wordt verwerkt, is alleen de bovenkant krokant en daaronder is het zachter. Dankzij de appel en kaneel combinatie is het een heerlijk winters dessert dat ontzettend goed samengaat met een bolletje ijs of een klodder slagroom. Zelfs eters die propvol zaten na het diner, vonden plotseling weer ruimte toen ze dit toetje roken!

Recept afdrukken

Appel-kaneel cobbler

Appel-kaneel cobbler is echt een winters comfort food dessert. Je hebt het in een handomdraai gemaakt en het resultaat is zalig.
Porties: 6 personen
23 x 16 cm

Ingrediënten

  • 600 gram appels
  • 100 gram rozijnen
  • kaneel naar smaak

Voor de cobbler

  • 75 gram ongezouten roomboter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 tl vanille-extract
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel

Instructies

  • Week de rozijnen in heet water. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Giet het water van de rozijnen af, dep droog en doe ze samen met de appelblokjes en kaneel in een kom. Hussel door elkaar en verdeel over de bodem van een ovenschaal van ongeveer 23 x 16 cm.
  • Klop de boter met de suiker luchtig en voeg het ei en de vanille toe. Mix tot een geheel. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix kort tot deze is opgenomen.
  • Verdeel het beslag over het appelmengsel en strijk glad.
  • Bak in een voorverwarmde oven van 200 °C (boven- en onderwarmte) in 30-35 minuten gaar en goudbruin. Test eventueel op gaarheid met een houten prikker.
  • Serveer met een lekkere toef slagroom of met een bolletje ijs.
Tips

De rozijnen kun je ook weglaten en vervangen door extra appel, of juist door stukjes noot.

Bewaren

Voor 3-4 dagen afgedekt in de koelkast.

Vorige post

Volgende post

Verjaardagstaart printables
Snoeptaart

Related Posts

Deconstructed lemon meringue pie dessert

Deconstructed lemon meringue pie dessert

door Laura Kieft
22 december 2020
4

Alweer...

Feestelijke dame blanche

door Laura Kieft
15 december 2020
1

Als...

Red velvet poffertjes

Red velvet poffertjes

door Laura Kieft
13 december 2020
6

Alweer...

Laura Kieft

Laura Kieft

Laura vindt dat bakken echt niet moeilijk is en laat dat zien met toegankelijke recepten. Zelf bakt ze het liefst cakes en koekjes en snoept tijdens het maken graag van het beslag en deeg. Zogenaamd om alvast te proeven, zegt ze.

Reacties 24

  1. Trijntje says:
    4 maanden geleden

    Mjum! Dit ziet er weer overheerlijk uit! Dit recept gaan we bewaren.😋

    Beantwoorden
  2. Carola says:
    4 maanden geleden

    Wow, ziet er heerlijk uit! Die ga ik binnenkort maken!

    Beantwoorden
  3. Anja Weterings says:
    4 maanden geleden

    Ik bak in een hete luchtoven welke warmte moet ik dan bakken en hoelang moet hij in de oven

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Alles blijft hetzelfde, alleen de temperatuur moet 10-20% lager.

      Beantwoorden
  4. Meiky says:
    4 maanden geleden

    Zelf ga ik hem ook maken in de heteluchtoven en dan ga ik hem op 180 graden zetten dan moet het goedkomen. 😋

    Beantwoorden
  5. Nicoline says:
    4 maanden geleden

    Hallo Laura
    Heb je een tip waar ik een ovenschaal van 23×16 kan kopen zoals je aangeeft?
    Hema niet Blokker niet en op internet kan ik ook niets vinden.
    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • dick spin says:
      4 maanden geleden

      ikea

      Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Iets in die richting is ook prima, 20×20 is even groot bijvoorbeeld.

      Beantwoorden
  6. Marja says:
    4 maanden geleden

    Hi Laura, hoe lang van te voren kan je deze cobbler, tot afbakken, voorbereiden? En hoe lang moet hij uit de oven zijn om lekker (warm) te kunnen eten met ijs?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Dat heb ik eigenlijk nog nooit getest op die manier. Je zou ‘m ook licht af kunnen bakken en dan voor moment van serveren kunnen ‘afbakken’. Ik zou de cobbler zeker een half uur laten afkoelen.

      Beantwoorden
  7. Margriet says:
    4 maanden geleden

    Ziet er lekker uit! Is het 600 gram aan hele appels, of moet er na het schillen en het verwijderen van de klokhuizen 600 gram appel overblijven? Nog aanbevelingen qua appelsoort?

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Hele appels! Goudreinet of Elstar vind ik altijd prima werken.

      Beantwoorden
  8. Martine says:
    4 maanden geleden

    Hi Laura,

    Bedankt voor het recept!
    Moet je gesmolten boter gebruiken of is koelkast/kamertemperatuur ook goed?
    Alvast bedankt!

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Je moet géén gesmolten boter gebruiken. Altijd kamertemperatuur tenzij anders vermeld.

      Beantwoorden
  9. Thera says:
    4 maanden geleden

    Hij staat nu in de oven. Het deeg uitspreiden over de losse appelstukjes was wel een uitdaging. Ben benieuwd hoe hij zo smaakt.

    Beantwoorden
  10. Marja says:
    4 maanden geleden

    Hi Laura, alles al opgelost. De cobbler gemaakt om 11 uur, direct in de oven gezet en om 15 uur gegeten. Ik heb de cobbler gemaakt met Gala appels: een heerlijk dessert en wat over is ..vanavond bij de koffie😀

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Klinkt als een heerlijke dag!

      Beantwoorden
  11. Bianca says:
    4 maanden geleden

    Hij was heerlijk.
    Ik had appels teveel en dit toetje was zeker de moeite waard om te maken.
    Ik heb ipv vanille extract gewoon vanille suiker gebruikt en ik heb hem 10 minuten langer in de oven gehad omdat hij nog niet gaar was.

    Beantwoorden
  12. Eva says:
    4 maanden geleden

    Wat een heerlijk recept, moet mezelf echt toespreken me niet misselijk te eten 😅

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Hahaha, herkenbaar probleem!

      Beantwoorden
  13. Monique says:
    4 maanden geleden

    Erg lekker! En makkelijk ook nog!

    Beantwoorden
  14. Diny says:
    4 maanden geleden

    Weer een zalig recept .
    Eerst dacht ik dat het deeg niet voldoende was maar toch zo met het ‘te kleine deegje’ in de oven gestopt.
    Tot mijn verbazing , was het er nog tussen gelopen en kwam het er perfect uit .
    Erg lekker , Appelcake achtig , waar acht mensen van genoten hebben.
    Bol ijs en wat slagroom maakten het af 😋

    Beantwoorden
    • Laura's Bakery says:
      4 maanden geleden

      Haha heerlijk omschreven, ik krijg er ook spontaan trek van.

      Beantwoorden
  15. Belinda says:
    3 weken geleden

    Net na het eten gemaakt en zojuist samen met m’n man gegeten. Het was superlekker! We hebben er weer een favorietje bij!
    Ik had nog 2 vragen: het beslag was bij mij niet echt een beslag, meer een deeg. Hoort dit zo?

    Ik kon het namelijk niet echt glad strijken, het plakte bij mij heel erg waardoor een gedeelte met appels niet goed bedekt werd. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan. Heb je hier nog tips voor?

    Groetjes Belinda

    Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 

Waar ben je naar op zoek?

Generic filters
Exact matches only

Uitgebreid zoeken

Over Laura's Bakery

Laura’s Bakery

Welkom op Laura's Bakery! Je bent hier aan het juiste webadres voor de lekkerste baksels en borrelhapjes. Met mijn toegankelijke recepten laat ik je zien dat bakken niet alleen leuk en lekker is, maar ook helemaal niet zo moeilijk.

Veel bakplezier! Liefs, Laura

Hier kun je mij ook volgen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in voor onze updates en/of nieuwsbrief om nooit meer iets te missen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Mijn boeken

Het Laura’s Bakery Basisbakboek
Het Laura’s Bakery Bakboek
Het Borrelhapjes Bakboek
Het Kinderbakboek

Volg mij op instagram

  • PRE-ORDER & WIN! Het is de hoogste tijd voor een update over Het Receptenboek. De publicatiedatum hebben we namelijk helaas door nog wat meer vertraging i.v.m. extra kwaliteitscontroles op moeten schuiven waardoor ze nu eind februari in de winkels en op jullie deurmatten liggen. Geloof mij, hij is het wachten helemaal waard, want het resultaat is zo mooi geworden!⁠⠀
⁠⠀
Goed nieuws voor wie al even op zijn eigen exemplaar van Het Receptenboek zit te wachten: Onder alle pre-orders verloten we 5 pakketjes met de oh-zo-gewilde (maar oh-zo-exclusieve) borreltas! En omdat ik zelf nogal gek ben op mijn notitieblokjes en pennen doe ik die er ook gewoon bij.⁠⠀
⁠⠀
HOE MAAK JE KANS?⁠⠀
Via de reserveer-link in mijn profiel @laurasbakery vind je alle uitgebreide informatie over deze leuke actie, maar ook over Het Receptenboek zelf én je kunt er gelijk jouw eigen exemplaar reserveren. (Of surf gelijk naar www.laurasbakery.nl/het-receptenboek)⁠⠀
⁠⠀
#hetreceptenboek #receptenboek #hetlaurasbakeryreceptenboek
  • NIEUW! Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Dit is een vraag die me ontzettend vaak wordt gesteld. Ik heb er de afgelopen tijd daarom mee geëxperimenteerd en deel vandaag op het blog al mijn bevindingen en tips! Link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
Wist je al dat
  • BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/138734414_1331486350542241_3515924113979641523_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=YqEAlsdhZwUAX9wOlz_&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=ea1c9a7e9293af30298ea2c5008553c1&oe=6025EBAD' title='BAKTIP! Een lekkere frisse cheesecake met blauwe bessen en een krokante kruimeltopping met havermout. Toen ik deze cheesecake bakte vond ik 'm zó lekker dat ik er wel drie puntjes van at. Dat gebeurt niet vaak kan ik je vertellen en dat is maar goed ook 🤣.⁠ ⁠ Het recept staat al even online en kun je vinden door de zoekbalk te gebruiken op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #cheesecake #kruimeltaart #taart #bakken #pie'>
  • NIEUW! Mijn basisrecept voor een volkoren bananenbrood heb ik dit keer in de vorm van 12 muffins gegoten. Een heerlijk en vullend tussendoortje voor iedere dag! Kun jij ook nooit genoeg krijgen van bananenbrood?⁠
⁠
Het recept staat vanaf vandaag online, link in bio > @laurasbakery!⁠
⁠
#bananenbrood #tussendoortjes #gezondbakken
  • KOOKTIP! Af en toe is het maken van een ovenschotel gewoon heel erg lekker én makkelijk. Je kunt er alle kanten mee op. Deze gnocchi ovenschotel met geitenkaas is daar een mooi voorbeeld van en ontzettend lekker, het liefst met een frisse salade ernaast.⁠
⁠
Het recept staat al even online en je vindt het via de zoekbalk op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠
⁠
#gnocchi #geitenkaas #vegetarisch #kooptip #dinertip
  • Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠
⁠
Het recept staat al langer op Laura @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt' data-src='https://scontent-amt2-1.cdninstagram.com/v/t51.2885-15/136847467_235395348116283_2389447567610711760_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=2&_nc_sid=8ae9d6&_nc_ohc=GfB1eDNV5X4AX-SBAIp&_nc_ht=scontent-amt2-1.cdninstagram.com&oh=4d13c680e7ba0513e23afdc030c78b4a&oe=6025F77C' title='Kwark pancakes met appel en kaneel zijn super makkelijk en snel te maken. Misschien lukt het je nu met thuiswerken zelfs wel op een maandagochtend. Dat is dan in ieder geval lekker de week beginnen toch?⁠ ⁠ Het recept staat al langer op Laura's Bakery en je vindt het door het in de zoekbalk in te typen op het blog, link in bio > @laurasbakery.⁠ ⁠ #fijnemaandag #pancakes #kwark #appel #ontbijt'>

HANDIGE BAKTIPS

Genoemde oventemperaturen zijn altijd voor een oven met boven- en onderwarmte. Bak je op hetelucht? Zet de temperatuur dan 10-20% lager.

Een theelepel (tl) heeft een inhoud van 5 milliliter, een eetlepel (el) heeft een inhoud van 15 milliliter.

Met 1 ei wordt een ei van M formaat bedoeld, die weegt zonder schaal ongeveer 50 gram. Minder nodig? Kluts je ei dan en weeg af wat je nodig hebt.

Met boter wordt altijd ongezouten roomboter bedoeld, net zoals dat met suiker altijd kristalsuiker wordt bedoeld. Ik geef de voorkeur aan fijne kristalsuiker.

Je ingrediënten moeten altijd op kamertemperatuur zijn, tenzij anders vermeld.

RECEPT OMREKENEN

Naar een grotere of kleinere vorm

Populaire berichten

No bake stroopwafel cheesecake

Basisrecept vanille botercrème

Biscuit recept

Snelle cinnamon rolls

Volgende Post

Snoeptaart

Menu
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
Navigatie
  • Over Laura’s Bakery
  • FAQ – Veelgestelde vragen
  • Samenwerken
  • Contact
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring
Recepten
  • Muffins
  • Pancakes
  • Schuimpjes
  • Taarten
  • Truffels & Bonbons
  • Vullingen en Toppings
  • Zonder oven
Meest recent
Vanillecake zonder ei

Vanillecake zonder ei

16 januari 2021

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

15 januari 2021

Volkoren bananenbrood muffins

13 januari 2021
Mijn bakboeken

Het Laura's Bakery Basisbakboek

Het Laura's Bakery Bakboek

Het Borrelhapjes Bakboek

2020 | all rights reserved

Hoofd categorieën
Selecteer sub
Zoeken

Vanillecake zonder ei

door Laura Kieft-16 januari 2021-3

Mijn vanillecake is het meest populaire recept van Laura’s Bakery en ik kan jullie geen ongelijk geven! Regelmatig krijg ik de vraag of deze cake ook zonder ei te maken is en zo ja, hoe...

Brooddeeg laten rijzen in de koelkast

door Laura Kieft-15 januari 2021-16

Kun je brooddeeg laten rijzen in de koelkast? Het is een vraag die ontzettend vaak wordt gesteld, maar ik had er eerlijk gezegd geen ervaring mee. Ik heb mij de laatste weken dus ingelezen op...

Volkoren bananenbrood muffins

door Laura Kieft-13 januari 2021-15

Het is weer de tijd van het jaar om volkorenmeel te proberen in mijn favoriete recepten. De pot met volkorenmeel stond alweer te lang in mijn kast zonder gebruikt te worden. In combinatie met de...

Appel-havermout ontbijt uit de oven

door Laura Kieft-10 januari 2021-27

Zoals ik aan het begin van deze week al aankondigde kun je op allerlei manieren havermoutpap maken. In een pan, in de koelkast, maar dus ook in de oven! Daar is dit appel-havermout ontbijt uit...

Havermout ontbijttaart

door Laura Kieft-09 januari 2021-5

Met dit recept heb ik de lekkerste havermout ontbijttaart ooit gemaakt. Als je het mij vraagt dan, ik heb ontzettend zitten smullen van deze taart met kwark en fruit. Voor de bodem gebruikte ik mijn...

Vegetarische groene havermoutburger

door Laura Kieft-08 januari 2021-8

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet meteen razend enthousiast werd bij het idee van een havermoutburger. Havermout had ik überhaupt niet zo snel aan avondeten gekoppeld, laat staan aan een burger. Toch vond mijn...

Appel-havermoutkoekjes

door Laura Kieft-07 januari 2021-26

Alweer ruim een jaar geleden maakte ik deze lekkere appel-havermoutkoekjes. Ik ben dol op koekjes en snoep er maar wat graag van, maar ik was op zoek naar een wat meer verantwoorde versie. Dat werden...

Bananenbrood overnight oats met blauwe bessen

door Laura Kieft-06 januari 2021-7

Voor wie het nog niet kent: overnight oats is eigenlijk gewoon een soort havermoutpap, maar dan een koude variant die je de avond van tevoren maakt. Je kunt dan meteen meerdere porties maken, zodat je...

Speculaas havermoutpap

door Laura Kieft-05 januari 2021-5

Al jaren maak ik in de winter regelmatig speculaas pap. Soms laat ik daar een foto van zien via mijn Instagram stories en iedere keer word ik daarna overspoeld met vragen naar het recept. Laat...

Bakken met havermout

door Laura Kieft-04 januari 2021-14

Aankomende week staat op Laura’s Bakery in het teken van (recepten met) havermout, want we beginnen het jaar meteen goed met een mooie themaweek. We trappen deze themaweek af met een inhoudelijk artikel over havermout....

Mueslibollen (mueslibroodjes)

door Laura Kieft-02 januari 2021-9

Ik bak erg graag brood, maar aan mueslibollen had ik nog niet eerder gedacht. Ik kreeg de tip vanuit mijn team, evenals de tip om ze te beleggen met kaas en abrikozenjam (Mariette zweert bij...

De Bakstrijd: januari 2021

door Laura Kieft-01 januari 2021-0

We starten de eerste Bakstrijd van 2021 met zo’n leuk thema: brood! Het leuke van brood bakken is dat je er zoveel mee kunt variëren: formaat, smaken en manieren van bakken. Ik vertel je er...

Mijn 2020

door Laura Kieft-31 december 2020-3

Nou jongens, 2020 was me een jaartje wel he? Al met al vind ik dat ik absoluut niet mag klagen. Iedereen in mijn directe omgeving is gezond en ikzelf ook. Het belangrijkst als je het...

Oliebollen met banketbakkersroom

door Laura Kieft-30 december 2020-2

Als klein kind at ik al oliebollen met banketbakkersroom, zó ontzettend lekker. We hadden thuis altijd een kom met banketbakkersroom in de koelkast staan met Oud en Nieuw zodat we onze oliebollen konden doorsnijden en...

Stroopwafel oliebollen

door Laura Kieft-29 december 2020-6

Oliebollen voor het ontbijt, een standaard traditie begin van het nieuwe jaar bij mij. Mocht jij dat ook doen, kun je dit jaar ontbijten met stroopwafel oliebollen. Als je wat over houdt met oudjaar dan,...

Printable: bladerdeegstengels

door Laura Kieft-28 december 2020-0

Tijd voor alweer de laatste printable van het jaar! Begin dit jaar had ik zelfs nog nooit over printables nagedacht en nu zijn er al ontzettend veel verschenen op Laura’s Bakery. Een ontzettend leuk spontaan...

Champagne snoepjes

door Laura Kieft-27 december 2020-3

Deze champagne snoepjes maakte ik vorig jaar voor mijn column in Vriendin en ik heb nog nooit zóveel gelachen bij het maken van een recept. Ik doopte ze op een gegeven moment om tot drilsnoepjes...

Dit was de advent van 2020

door Laura Kieft-26 december 2020-2

Het is weer Tweede Kerstdag, en dat betekent dat ook alle recepten voor de Laura’s Bakery Advent van 2020 inmiddels online staan. Elk jaar is het weer zo leuk om alle recepten voor deze advent...

Chocolade-pecan gingerbread koekjes

door Laura Kieft-24 december 2020-5

In december zit mijn koektrommel altijd bomvol met gingerbread koekjes. Dit jaar voegde ik daar deze gingerbread koekjes met chocolade en pecannoten aan toe. Dat waren ook de koekjes die het snelst uit de trommel...

Printable: kleurplaat zoete kerstboom

door Laura Kieft-23 december 2020-0

Aangezien het gingerbread huis al door velen van jullie is ingekleurd denken we dat jullie ook heel blij gaan worden van deze zoete kerstboom kleurplaat! Een boom die vol hangt met allerlei lekkers. Ik ga...

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 114
  • 115
No Result
View All Result
  • Inloggen
  • Registreer
  • Zoete recepten
  • Hartige recepten
  • Handige Baktips
  • Inspiratie
  • Feestdagen
  • Recepten omrekenen
  • Printables
  • Over ons
    • Over Laura’s Bakery
    • Mijn boeken
    • Gratis printables
    • FAQ – veelgestelde vragen
    • Samenwerken
    • Contact

Welkom terug!

Log hieronder in op uw account

Wachtwoord vergeten Registreer

Wachtwoord opnieuw aanvragen

Voer uw gebruikersnaam of e-mailadres in om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.

Inloggen

Geef een naam op voor je collectie



Annuleren
Maak collectie aan